iPon Hírek

A Microsoft a netbook felhasználókon akar keresni?

Dátum | 2009. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Bizonyára még sokan emlékeznek a nem is oly régen megjelent hírekre, amelyek arról számoltak be, hogy a Microsoft egy olcsó Windows 7-es változatot is piacra dob majd, amely a korlátozásoknak köszönhetően egy időben csak három különböző alkalmazás futtatását teszi lehetővé A Bloomberg legfrissebb hírei szerint a Microsoft ezt a változatot egyenesen a netbook piacra szánja még akkor is, ha a kis szerkezetek képesek a teljesértékű Windows 7 futtatására is. No de mi ebben a logika?

Nos, van bőven. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Microsoft nem véletlenül tesz korlátozásokat az alap operációsrendszerekbe: a netbook felhasználók esetében azt szeretné elérni a vállalat, hogy a felhasználók a limitet megunva lépjenek feljebb egyet a létrán, és frissítsék rendszerüket egy teljesértékű változatra, amely már mentes a fent említett korlátozástól. Ezzel a lépéssel a vállalat az átlagos eladási árakat kívánja növelni (átlagos eladási árak: az eladott szoftverek által generált bevétel osztva az darabszámmal). A Microsoft egyik illetékese, Chris Liddel - aki egyébként a cég vezető pénzügyi igazgatója - az alábbi nyilatkozatot adta:

"A Windows 7-re úgy tekintünk, mint egy lehetőségre. A vásárlóknak megadjuk a lehetőséget az [alap, limittel ellátott]operációsrendszer frissítésére, ezáltal egy olyan összeghez juthatunk, amelyet normális esetben egy átlag vásárlótól kapnánk."

A Microsoft másik szakembere, Parri Munsell kifejtette a Bloomber kérdésére, hogy a Windows 7 Starter változatáról egy drágább verzióra egyszerű frissíteni a rendszert, ugyanis a szükséges szoftverek már az alap operációsrendszerrel is a konfigurációra települnek, így a váltás mindössze néhány percet vesz igénybe, ami után egy teljesen új verziót kap a vásárló.Úgy tűnik, hogy az MS újragondolja a Windows Anytime Upgrade névre keresztelt kezdeményezését, amelyet korábban egyszer már kínált a Windows Vista felhasználók számára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.03.11. 15:16
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. npl
2009.03.11. 15:34
hát..
sok netbook már beharangozta, hogy ő márpedig ubuntut fog használni, szerintem sem árban, sem erőforrás optimalizálásban, sem pedig a felhasználói igények kielégítéseben nem lesz jobb a butított win7 mint az erre a célra fejlesztett ubuntu. sőt, szerintem még árban sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gebana
2009.03.11. 16:34
de szemetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sitju
2009.03.11. 16:37
"a szükséges szoftverek már az alap operációsrendszerrel is a konfigurációra települnek"

szóval majd lesz egy csinos kis hekk, ami feloldja a korlátozásokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fecaa
2009.03.11. 18:13
Magyarország életszínvonalát nézve(átlagban) ki az a hü**e,aki szoftverre költ?? Bőven elég kipengetni a több 100E-es gép árát,na ha arra még oprendszert is venni kell,akkor hagyjuk az egészet!img src=Ez nem fordítva van inkább,h. az össz bevétel osztva a db-számmal,kiadja az átlagárat?Mert ha db-számot osztok súlyos 10E-kel,akkor 0,...vmennyi lesz,ami nem lehet átlagár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. J.o.k.e.r
2009.03.11. 18:58
De bizony! Helyesbítettem is. Köszi fecaa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fecaa
2009.03.11. 20:35
Nincs mit!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.03.12. 14:25
Küzdjenek csak. A modelljük jó, már csak az áron kell dolgozni. Ha nem vigyáznak egyszer csak meglódul a Linux, és akkor már későn fognak kapálózni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!