iPon Hírek

A Microsoft a top 5 spammer között?

Dátum | 2008. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A legfrissebb elemzések alapján elég jó esély van arra, hogy a Spamjeink nagy hányada a Microsoft által fenntartott domainekből érkezzen, legalábbis a Wahington Post egyik munkatársa, Brien Krebs, legfrissebb írásában erről számol be. Krebs állítását a Spamhaus elemzéseire alapozza, aki a kéretlen levelekről folyamatos statisztikát készít, és vizsgálja, hogy melyik szolgáltató mennyire veszélyeztetett a kérdésben. A legújabb top 10-es ranglista ebből a szempontból a legrosszabb vállalatokat vizsgálja. A Microsoft a hónap elején a lista 9. helyén tartózkodott, ám mára már az első 5-ben találjuk.


A Spamhaus szerint a spammerek a Microsoft live.com és livelifestore.com domainjeit használják ahhoz, hogy a vásárlókat hamis gyógyszereket áruló oldalakra, pornó oldalakra és egyéb, veszélyes oldalakra irányítsák át. A Spamhaus vezető információs igazgatója, Richard Cox szerint a spammerek azért folyamodnak ezekhez a módszerekhez, mert az egyes anti-spam csoportok által készített szűrő alkalmazások a Microsoft-hoz köthető domain neveket nem szűrik, így a kéretlen levelek könnyedén landolhatnak a felhasználók virtuális postaládájában. Cox véleménye szerint a probléma ellen a Microsoft könnyedén tehetne lépéseket, de mindezidáig erre nem került sor.

A Washington Post felé intézett közleményében a Microsoft biztonsági szolgáltatásokért felelős részlegének vezetője, John Scarrow elmondta, hogy a spam, és a hozzá tartozó problémák egyáltalán nem Microsoft specifikus jelenségek. Hozzátette, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy a felhasználói élményt javítsák, míg ezzel egy időben piacvezető módszerekkel küzdenek az említett támadások felismerése és kivédése ellen. Azokat a Windows Live fiókokat, amelyeket a spammerek használnak, azonnal, kérdés nélkül törlik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ZioN
2008.11.27. 13:19
Vicces hallgatnom mindig a panaszkodást a spam-levelekre.Személy szerint az elmúl 2 évben(mióta gMail) 1 darab került a Spam mappába,az is csak véletlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ZioN
2008.11.27. 15:26
Lajt.hu-ról jól lehet spammelni :lol: A legtöbb helyen meg lehet adni,publikus-e az e-mailcímed.Mondjuk én nem regelek be minden .De pl ilyen iwiw,myvip kész Kánaán a spammereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!