iPon Hírek

A Microsoft a világ második legértékesebb vállalata

Dátum | 2014. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft háza táján az elmúlt időszakban voltak problémák – elég csak a Windows 8, a Windows Phone és a Surface RT balszerencséjére gondolni. Ezekből sokan joggal gondolhatnák, hogy a vállalatot balszerencse-sorozat sújtja, ám ez a jelek szerint véget érni látszik. A Windows 10 fogadtatása az utóbbi időszak tapasztalatait nézve teljesen pozitív és a cég egy előkelő ranglistán is sikeresen előbbre lépett, így ma már a világ második legértékesebb vállalatának tekinthető. A Bloomberg beszámolója szerint a Microsoft végre lenyomta az előtte tanyázó Exxon Mobilt, így a világcégeket összesítő ranglistán a második helyre lépett fel. A Microsoft értéke jelenleg 408,7 milliárd dollár, szemben az előbb említett Exxon Mobiléval, amely csak 402,7 milliárd dollárt ér. Az első helyet most is az Apple foglalja el a maga 669,7 milliárd dolláros értékével. Az almás vállalat a jelek szerint tekintélyes fölénnyel őrzi első helyét. Satya NadellaAz adatok alapján a Microsoft az elmúlt időszakban nagyon jól teljesített: csak az idei év folyamán 33%-kal, azaz 100 milliárd dollárral emelte értékét, ami a hírügynökség munkatársai szerint egyértelműen az új elnök-vezérigazgató, Satya Nadella érdeme. A remek teljesítményt az is jól jellemzi, hogy az előző negyedév folyamán a Microsoft eredményei az elemzők várakozásait is felülmúlták, hála annak az erős növekedésnek, amit a felhőszolgáltatások és a hardverek részlege produkált. Az adatokról korábban részletesen is beszámoltunk. A fenti sikernek persze ára van. Júliusban Satya Nadella bejelentette, a cég az elkövetkező 12 hónap folyamán 18 000 munkahelyet szüntet meg, amelyek közül 12 500 a Nokia korábbi Eszközök és Szolgáltatások divízióját érinti. A Microsoft-Nokia akvizíció egyébként áprilisban vált véglegessé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. j.panzer
2014.11.18. 18:51
Ha a Win10-et nem tolja el, akkor 1-2 éven belül ismét az MS lesz az élen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. CyberPunk6...
2014.11.18. 20:03
Szerintem szinte semennyit sem számít a vállalat értékében, hogy mennyire sikerül jól a win10.
Nekik csak annyi a lényeg, hogy windows legyen a világ legtöbb számítógépén. Az igazi értékük és pénzük abból van, hogy mindenki ezt használja. Nem a megvásárlásából, hanem ebből a monopol helyzetből közvetetten.

Akár ingyen is adhatnák magát a rendszert. Bár nyilván nem fogják, mert ez is profit, és miért ne szednék ki a rendszerből, ha megtehetik? De nem ettől érnek sokat.


Amúgy az apple értéke egy baromi nagy lufi. Ami egyszer ki fog durranni.
Igen, a márkanév értéke nagyon nagy, presztízs meg ilyenek. De alig van termékük és azokat is jórészt csak marketinggel adják el.

Az már most látszik, hogy korántsem olyan iránymutatóak, mint voltak.

Ki fog tartani még egy darabig a lendület, de mi lesz azután? Nekem úgy tűnik, hogy semmi újat nem tudnak kitalálni, pedig előtt utóbb tovább kell majd lépni, és kevés lesz az iphone huszonnyolc.

Szerintem már most egyértelműen hiányzik Steve Jobs. Én nem kezdtem azonnal vészmadárkodni, amikor meghalt, mert ki kellett várni.
Kíváncsi vagyok mikor pukkan ki az apple lufi.


Teljesen nevetséges, hogy 1.5x többet ér, mint egy 100 lábon álló microsoft például. Ha egy egész iparága vagy kettő becsődölne az MS-nek, akkor is talpon maradna, még az sem valószínű, hogy nagyon megszenvedné. Ellenben az apple az iphone nélkül kb összezuhanna és meghalna.

Amúgy azt is sokan elfelejtik, hogy az MS ugyan bebukta a mobilOSháborút, de azért azt is úgy, hogy közben ő keresi az egyik legtöbbet az andoridon.
Szóval a piac 70-80%-a andorid, amin az MS keres pénzt. 3-4% WP amin az ms keres pénzt. Meg van az almás, amin nem keres.
Szóval úgy bukták el, hogy a piac háromnegyedéből van bevételük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pdx06
2014.11.18. 23:31
Nem értem hogy lehet az Alma a világ legértékesebb cége, egyrészt azért mert rétegtermékeket gyárt - nem látni minden második embernél cuccot tőlük, másrészt azokból se olyan sokfélét mint mások. Ülnek a vagyonukon aztán ennyi, és kaszálnak a rabszolgaként tartott távolkeleti olcsó munkaerőből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster Cyber...
2014.11.19. 01:36
Papi kicsit el vagy tévedve!

Míg a Microsoft csak a szoftverekből él, addig Appleék a szoftvert ingyen adják a saját termékeikkel, lásd Mac, MacBook, iPhone, iPad, iPod Touch stb. Az Apple soha nem arról szólt hogy mindenki az ők termékeiket használja, Apple terméket az használ aki ad a minőségre, előnyben részesíti a stabilitást és a szoftveres kohéziót, valamint ki tudja fizetni. Én 14 év DOS és Windows kúltúra után váltottam pár éve OSX -re és azóta annyira hozzászoktam a kényelemhez, hogy már attól felborúl az emésztésem ha valaki egy windózos gányolmányt tol elém.

A Microsoftnak egyetlen hatalmas fegyvere van, az a Visual Studio és a C# amit mindenki imád, és azt is közkicsé teszik!

A .NET portolását követő egy év múlva az MS nem biztos hogy tartani fogja a második helyét. Ugyanakkor a Jáva sem biztos hogy még élni fog ami jelenleg az egyetlen modern multiplatform nyelv a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Balleno mythb...
2014.11.19. 07:15
Való igaz, vallási magasságokban már nehéz vitatkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY Balle...
2014.11.19. 07:59
Az Apple csak a Steve Jobs oltárakon milliókat kaszált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6... mythb...
2014.11.19. 08:47

Az apple esetében a software ára bőven benne van a vas árában.
Nem a termékeik minőségéről mondtam véleményt, hanem az üzleti stratégiájukban rejlő kockázatról.

Az apple bevételének több, mint fele csak az iphone és az iphone és ipad együtt kb a háromnegyede.

Ez nagyon sebezhetővé teszi őket. Kipukkan az iphone lufi (bármi lehet, amiről nem is tehetnek, mondjuk a google glass vagy hasonló), és kész is a cég.

A mac gépek és laptopok töredékét teszik ki az apple bevételeinek.Az MS meg nem csak a visual studioból él, de mivel elég sok dologból és hosszú lenne felsorolni keress rá, és ott le van írva.

Még egyszer mondom, hogy én nem a termékek minőségéről mondok véleményt, hanem az üzleti teljesítményről, ami az apple esetében elég kockázatos, az MS esetében sokkal robosztusabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.19. 12:56
Lufi? A lufi azt jelenti, hogy nincs mogotte (benne) semmi. Azaz ha "kipukkan a lufi", akkor egyszer csak volt (meg ha csak papiron is) vagyonod, aztan hirtelen nincs semmid.

Az apple-nel mi az a lufi? Nem epp azt irjak mindenhol, hogy annyi kp-vel rendelkeznek, mint senki mas? Ergo nem azert a legertekesebb vallalat, mert Steve Jobs azt mondta, hogy az iphone jo, hanem azert mert mar a boruk alatt is penz van. Ha holnaptol senki nem vesz toluk telefont attol meg nem szunnek meg hirtelen letezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6... renc
2014.11.19. 13:03
A vállalat értéke egy lufi.
A részvényesek csak akkor keresnek, ha növekedés van, ha stagnálás van, akkor csak áll bent a pénzük és a kiszállással még vesztenek is a kezeléssel kapcsolatos költségeken.

Ezért zuhannának a részvények iszonyatosan nagyot, ha bebukná az iphone piacát, ami kis túlzással kb egyet jelent magával az applevel. (55% az iphone aránya a bevételben)


Szóval az apple értéke irreális és egy lufi, ami ki fog durranni.
Van mögötte érték, de nagyságrendekkel kevesebb, mint amennyire a vállalat értékét becsülik.
Amúgy minden mögött van érték, az összes lufinál volt. A probléma az, hogy az sokkal kevesebb, mint amennyiért vesztegetik.

Itt is az a probléma, hogy a beszűkölt porfólió miatt borzasztóan nagy a kockázata egy nagy zuhanásnak.


Azon a pénzen ami áll nem lehet sokat keresni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.19. 14:13
Ha kipukkan egy lufi, akkor nem marad utana semmi, ha kipukkan az "iphone lufi", akkor a vilag egyik leggazdagabb vallalata marad utana.
Iphone nelkul nyilvan nem lenne az es nelkule nyilvan nem is tud sokaig az maradni, de azert csak nem egyik pillanatrol a masikra semmisul meg.
Bar igazabol tok lenyegtelen ki minek tartja. Raadasul olyan dologrol amugy sincs ertelme vitatkozni, amirol csak a hirekben olvasok es amugy fogalmam sincs arrol, hogy mi az igazsag
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kisem renc
2014.11.19. 14:38
A részvénypiac korántsem így működik. Ha kipukkanna a lufi, akkor sok részvényes megijedne, kihátrálna, és a részvények árai szépen mennének a béka hátsója alá. Ha pedig a részvények árai esnek, akkor igenis a vagyonuk csappan meg. Ez most nagyon leegyszerűsítve, de valahogy így megy a részvénypiac. Egy nagy szerencsejáték az egész, főleg így, hogy gyakorlatilag 1 lábon áll a cég. Ezt próbálja megértetni veled CyberPunk666 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. renc Kisem
2014.11.19. 14:54
A sok reszvenyes megijedne, kihatralna es elvinne az apple osszes keszpenzet? Vagy a sok reszvenyes megijedne, kihatralna, egy csomot penzt elbukna, de az apple penzet csak nem konyorogne ki a bankoktol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2014.11.19. 22:35

A használat után szabadon eldobható emberek világát éljük. (18 ezer munkahelyet szüntetnek meg)

Szabad verseny azt jelenti, hogy szabadon győzhetek, és szabad vagyok a legyőzött további életével kapcsolatos felelősség alól.

Szabadverseny az erőseknek kedvez. A nagyvállalatok erősek, a szakszervezetektől megfosztott munkavállalók gyengék, egyesével, 18 ezresével levadászhatók.

Jó lenne ha a környezetvédelem kiterjedne az emberre is: a szemétbe kidobott embert jó lenne valahol újrahasznosítani.

Régen a történelemben a portyázó hordáktól félhettünk rendszeresen, ma pedig a szabad verseny, felelősség alól felszabadított győzteseitől félhetünk rendszeresen: mikor döntenek úgy, hogy a szemétbe kidobnak..

"A fenti sikernek persze ára van. Júliusban Satya Nadella bejelentette, a cég az elkövetkező 12 hónap folyamán 18 000 munkahelyet szüntet meg, amelyek közül 12 500 a Nokia korábbi Eszközök és Szolgáltatások divízióját érinti. A Microsoft-Nokia akvizíció egyébként áprilisban vált véglegessé."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!