iPon Hírek

A Microsoft az AOL-lel is tárgyal?

Dátum | 2008. 07. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Azzal egy időben, hogy Carl Icahn komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a Yahoo-t a Microsoft kezére játssza, a szoftveróriás más, felvásárolható alternatívák után is kutat. A Wall Street Journal információi szerint a Microsoft az AOL vezetésével is folytat megbeszéléseket egy esetleges összeolvadás reményében.

A két cég közötti találkozó témája a vállalatok lehetséges kombinációiról szól, ám a Microsoft és az AOL vezetése eddig még nem árult el részleteket a megbeszélések pontos céljáról, valamint a lehetséges felvásárlás körülményeiről sem. Az már tudható, hogy a két vállalat egy ideje folytat tárgyalásokat, sőt, az AOL csapata korábban már Seattle-be is utazott, hogy a Microsoft vezetésével egyeztessen.


Természetesen nem a Microsoft az egyetlen érdeklődő, aki az AOL megvásárlásán gondolkodik. Még április folyamán röppentek fel a hírek, amelyek szerint a Yahoo és az AOL vezetése között tárgyalások zajlanak, amelyek szintén egy lehetséges felvásárlásról szólnak. Az akkori információk szerint sikeres megállapodás esetén a Yahoo vette volna át az AOL irányítását, ezért cserébe a Time Warnertől, az AOL anyavállalatától kapott volna befektetést, amiért 20%-os tulajdonrészt adott volna el az újonnan létrejövő egységben.

A Reuters a tegnapi nap folyamán számolt be a tényről, miszerint a Yahoo még mindig tárgyal a rivális vállalattal, azzaz az AOL-lel. A Time Warner célja, hogy még az augusztus 1-én tartandó Yahoo részvényesek találkozója előtt megköttessen az üzlet, ugyanis a találkozón jó eséllyel válik majd valóra Icahn kívánsága: a részvényesek Microsoft-barát vezetést választanak a Yahoo jelenlegi vezetőinek helyére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!