iPon Hírek

A Microsoft bejegyeztette a Windows 365 márkanevet

Dátum | 2015. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft bejegyeztette a Windows 365 márkanevet, ami új korszak eljövetelét jelentheti. A Neowin értesülései szerint az említett márkanév bejegyzésére még január 29-én került sor, hatálya pedig elég sok mindenre kiterjed a számítógépes operációs rendszertől a nem letölthető számítógépes szoftvereken át egészen a tanácsadási szolgáltatásokig.
A fenti lépés összességében csak elsőre lehet igazán meglepő, hiszen a január 21-i Windows rendezvény óta tudható, hogy a Microsoft a következő Windows operációs rendszerre már nagyrészt szolgáltatásként tekint – ez a későbbiekben akár az előfizetéses Windows modell bevezetését is jelentheti. A Microsoft Windows 365 márkaneve hasonlít az Office 365 elnevezésre, ami a Microsoft irodai szoftvercsomagjának előfizetéses változatát takarja. Ebben a konstrukcióban havidíj ellenében lehet igénybe venni az Office szoftvercsomag alkalmazásait, amelyek az előfizetési idő keretén belül mindig tartalmazzák a legújabb frissítéseket, illetve a legújabb funkciókat is. A 6,99 dolláros havidíjról induló szolgáltatás keretén belül több platformra is elérhetőek az Office szoftvercsomag legfőbb alkalmazásai, amelyek mellé felhő alapú OneDrive tárhely és lebeszélhető Skype percek is járnak.
A dokumentum
Ugyan a Windows 10 rendezvény alkalmával a Microsoft operációs rendszerekért felelős részlegének vezetője, Terry Myerson már kijelentette, hogy a Windows 10 érkezésével a Microsoft a Windowsra szoftver helyett inkább szolgáltatásként tekint, szavait nem sokkal később kiegészítette a vállalat első embere, Satya Nadella, aki leszögezte, hogy a nézőpont-váltás nem jelent változást az üzleti modellben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

29. EgoPista
2015.02.10. 09:09
Bennem most átértékelődött a "free upgrade for the first year" jelentése
Bár valószínű, hogy csak túlkomplikáltam a dolgot, szerintem senki nem válna meg egy jogtiszta Win7-től azért, hogy 1 évig használhassa a 10-est, meg kapjon 4635 GB-ot a onedrive-on...
Remélem, hogy nem erről van szó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. 2rok
2015.02.10. 09:15
Az 1 év arra vonatkozik hogy az első évben ingyenesen frissítheted, ha utána akarsz váltani win10-re akkor már fizetned kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. EgoPista 2rok
2015.02.10. 09:17
Én is így tudtam, és remélem véletlenül se fogják kimagyarázni, hogy "mi valójában arra gondoltunk, hogy az első évben ingyen használhatod"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. CyberPunk6...
2015.02.10. 09:20
Mielőtt beindul a sok baromság szólok, hogy a win10 BIZTOSAN nem lesz előfizetéses.
Ez maximum a cégeknél lehet így, de ott a teljes szolgáltatás végülis már most is havidíjas, mert support meg minden egyéb jár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Zabalint 2rok
2015.02.10. 09:20
A trükk ott lehet, hogy mondjuk a 10-esre rövidebb supportot adnak majd (megtehetik egy még meg sem jelent rendszernél), így mondjuk 2020-tól (ami a 7 supportjának a lejárata) belekényszerítenek egy előfizetéses megoldásba.

Egyébként ha megteszik, akkor én váltok Linuxra, mert én megszoktam, hogy géphez veszek Windowst, és ez továbbra is így lesz, nem akarok előfizetéstől függeni. Még akkor is, ha egyébként olcsó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. CyberPunk6... EgoPi...
2015.02.10. 09:20
Kérlek ne terjessz ilyeneket, mert lesz olyan aki elhiszi.

NEM LESZ ELŐFIZETÉSES A WIN 10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Zabalint Cyber...
2015.02.10. 09:24
Azt nem tudhatod, hogy hány év support jár rá. Meg azt sem, hogy downgrade-elhetsz-e 7-re, ha a 10 supportja előbb járna le.

Tehát a legrosszabb verzió az lenne, ha a 10 olyan átmeneti lenne support szempontból, mint a 8 (8.1 nélkül), és a 10.1 vagy 11 megjelenése után 1 évvel lejárna a support, a 10.1 vagy 11 pedig előfizetős lenne, mindez még 2020 előtt történne, de 7-re nem downgrade-elhetnél. Ha downgrade-elhetsz 7-re, akkor először 2020-ben lehet szívás.

De ez a worst scenario, szerintem nem lesz ilyen, valószínűbb, hogy a Windows 365 valamiben többet ad, ahogy egyébként az Office 365 is többet ad, mint a sima Office, gondolj az 1 terrás felhő tárhelyre például.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CyberPunk6... Zabal...
2015.02.10. 09:30
De azt tudom, hogy az MS legnagyobb fegyvere abban van, hogy minden gépen az ő rendszerük van.

Gyakorlatilag minden más jövedelműk ebből következik. Még ingyen adni is jobb lenne nekik, mint egy olyan modell, ahol esetleg csökkenhet a részesedésük.

Nem véletlenül nem küzdenek komolyan az otthoni kalóz windowsok ellen sem. Még frissíteni is lehet őket a hivatalos winupdaten keresztül...

Na most akkor majd lenne egy előfizetéses windows otthonra?

A free upgrade sem véletlen, hogy ne legyen a 7 az új xp és ne legyen ennyire fregmentált a saját részük a piacon, mert a 7->8 váltás sok helyen akkora különbség, hogy két a rendszerrel külön kell foglalkozni.

Ezért lesz a 10 is ingyen upgradelhető (aki újat vesz, az meg majd úgyis csak azt tudja)

Az ms-nek a win ügyében csak annyi a lényeg, hogy a 90%+ részesedés fentmaradjon, addig menni fog a c#, a visual studio, a .net, az office (meg az ezekhez kapcsolód töménytelen vállalati cucc és szolgáltatás) a játékokat is csak winre írják és az MS marad abban az előkelő pozícióban, ahol most is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. istvankiss... Cyber...
2015.02.10. 09:32
Nem kötekedésképpen, csak megjegyezném, ezt olyan hévvel és meggyőződéssel állítod, mintha rajtad múlna. Az MS úgyis azt csinál amit akar, illetve amit a piac enged. Mi meg majd örülünk neki, vagy sem. Mielőtt vita kezdődne, szerintem sem lesz fizetős. Valahogy a MS-nak el kell csábítani a felhasználókat a régi rendszerekről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. CyberPunk6... istva...
2015.02.10. 09:45
Nem csinál azt, amit csak akar.
Ugyanis olyat nem csinálhat, hogy megveszed a szokásos EULA-val, majd közben azt mondja, hogy innentől mégsme használhatod csak havidíjért.

Olyat mondhat majd, hogy a további támogatásért és frissítésekért fizetni kell előfizetési díjat, de ezt is csak azután teheti meg, hogy az eredetileg vállalt előre kihírdetett időpont letelt.

Ha pedig erre nem fizetsz be, az olyan, mintha most mondjuk a win7-et használnád. (mire upgradelni lehet, ez az időpont is hivatalossá KELL hogy váljon. mikor megnyomod az upgrade gombot, már tudni fogod meddig támogatott minimum).

Szóval koránt sincs arról szó, hogy "azt csinál, amit akar".

Szóval nem azért nem lesz fizetős, mert az MS éppen olyan lábbal kel fel, hanem mert a vállalásait teljesítenie kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Cynaris
2015.02.10. 09:46
Érdekes, mert nem olyan rég kizárták hogy előfizetéses legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. EgoPista Cyber...
2015.02.10. 09:49
Isten őriz, hogy ilyeneket terjesszek, ez csak egy rémálom felvázolása volt
Én sem gondolom, hogy ezt akarják, de biztos infó híján csak remélni tudom, hogy nem ment el az eszük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CyberPunk6... EgoPi...
2015.02.10. 09:52
Amikor bejelentették, hogy ezentúl szolgáltatásként gondolnak rá, akkor volt kérdés, hogy előfizetéses lesz-e és azt mondták, hogy nem.
A win10 nem lesz előfizetéses, és mivel a megjelenéskor ki kell hirdetni a támogatás időtartamát is, ezért ott sem nagyon tudnak / mernek / akarhatnak a szokásosnál rövidebbet megadni.

A windows 365 nagy valószínűség szerint a vállalati szférának szól, ilyen win10+hiper-szuper support (ami most is havidíjas).

Esetleg egy win10+offic+egyéb extrák...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Zabalint Cyber...
2015.02.10. 10:25
Biztos, hogy lesz előfizetős Windows otthonra, csak nem az lesz az egyetlen opció.

Egyébként igaz, amit mondasz, tényleg rengeteg dolog következik a Windows-ból, de azért a Windows is jelentős bevételi forrás önmagában is a Microsoftnak. Ha a home változatnál ingyenes lesz majd minden frissítés, akkor is meg fogják találni a módját, hogy bevételük legyen a Windowsból, az otthoni felhasználóktól is, hogy ezt milyen szolgáltatásokkal fogják tudni elérni, az a jövő zenéje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zabalint Cyber...
2015.02.10. 10:27
De a Windows 10 esetén még nincs előre vállalt időpont, mivel még meg sem jelent, úgyhogy nyilván te nem tudhatod, hogy mi lesz, mindannyian csak találgatunk. Nyilván mikor az upgrade gombot megnyomod, már tudni fogod, bár megjegyzem, a legtöbben nem fogják elolvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zabalint Cyber...
2015.02.10. 10:29
Ha az Office 365-öt nézzük, mint analógiát, akkor a Windows 365 sem csak a vállalati szférának fog szólni. Valószínű, hogy lesz a Windows 365-nek otthoni változata, csak nyilván nem az lesz az alap, hanem valamilyen extra szolgáltatásért lesz érdemes rá előfizetni. Lásd Office 365-nél a tárhely.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Pandion
2015.02.10. 11:08
Dejó, hogy olvassa a fórumunkat egy Microsoft elnökségi tag, aki mindent tud... Én azért nem mernék ilyen határozottan állítani dolgokat a Microsofttal kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BReal
2015.02.10. 11:22
Először azt írtad, hogy a Win10 biztosan nem lesz előfizetéses, maximum a cégeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zabalint
2015.02.10. 11:26
"Az egyetlen állításom, amit tényként kijelentettem, hogy a windows 10 nem lesz havidíjas az alapkiszerelésben."

Speciel még ez sem tény, amíg meg nem jelenik, mivel a Microsoft azzal, hogy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ingyenes lesz a 10-re frissítés, és nem lesz havidíjas, nem vállalt még semmit, hiszen még senkivel nem kötött erről szerződést. Nyilván valószínűleg így lesz, de az nem igaz, hogy tény. Akkor lesz tény, ha majd megjelenik.

Szerk.:
Amíg nem tudunk hivatalosat, addig amit te gondolkodásnak nevezel, nem több találgatásnál, ahogy itt mindenki más is teszi egyébként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gab78
2015.02.10. 11:53
Valami olyasmit tudok elképzelni, hogy egyrészt megveheted a Win10-et, amire 1 évig ingyen frissítheted a korábbi OS-eidet, másrészt, jön egy Win 365 nevű szolgáltatás, amiben ingyen letöltheted és telepítheted az OS-t (ugyanúgy a Win10-et), de havi díjat kell fizetned a használatáért.

Én a magam részéről azonban továbbra is Windows 7-nél maradok, köszönöm szépen a M$ nagylelkű ajánlatát, de nem kérek belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. LechooEdy
2015.02.10. 13:21
Ez a megoldás jó az officenál vagy az Adobenál, de egy Winnél amire mindig szükség van, nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne. Kivéve, ha valakinek nincsen kerete, hogy egybe fizesse meg az os-t, viszont tud havonta kis összegeket fizetni. Bár majd kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. benifasio
2015.02.10. 15:26
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ubuntu_linux_9.10__64_bites_.html

Tehetnek valakinek egy nagy szívességet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. attilabors benif...
2015.02.10. 15:50
Szia.
Ha már ubuntu:
http://ubuntu.hu/letoltes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. vivanto
2015.02.10. 16:01
Azért ha már Office 365-höz hasonlítja mindenki, ne felejtsék el hogy ott az előfizu 4 licencet is ad (az egyszemélyestől eltekintek, az nem túl jó ajánlat). Kb ~10 év alatt fizetsz érte annyit, amennyi négy teljes értékű office lenne. Ha 10 év után is ugyanazt használod, akkor nem éri meg, de általában 3-4 év után már kapsz egy újat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. benifasio attil...
2015.02.10. 16:04
Igazad van! Kicsit hirtelenkedtem. Köszi! Mindent tud ami egy mezei netezőnek, pc használónak kell! Csak bátran!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint vivan...
2015.02.10. 16:28
Nem 4, hanem 5 licensz. Amit nem biztos, hogy ki tudsz használni, mert 2-től már ennyibe kerül, mivel az 1 személyesből 2 darab már jóval több. Tehát maradjunk annyiban, hogy 2-5 licensz.

Ha 2 licenszet váltasz ki, akkor 2,8 év, ha 5 licenszet, akkor 7 év. Utóbbi jól hangzik, csak kevesen tudják kihasználni.

(Jelenértéket azért nem számolok, mert nyilván az előfizetés nem marad örökre 30 ezer / év)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vivanto Zabal...
2015.02.10. 17:05
Akkor jól emlékeztem az 5 licencere, csak az előbb egy elkapkodott keresés után 4-et találtam és lusta voltam figyelmesebben megnézni.

Nyilván így se mindenkinek nyerő, az szépen megveszi. Kétlem hogy Windowsnál, vagy akár Officenál valaha is megszüntetik az egyszer-fizetős licencet, az előfizetés csak egy alternatíva.

(persze az 5 licence teljes kihasználására is vannak kiskapuk, én pl 3-at magam ki tudnék használni, a másik kettőt meg max okosítva "eladom" )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint vivan...
2015.02.10. 17:21
Az a bökkenő, hogy ha okosítva eladnád, akkor minek voltál becsületes abban, hogy megvetted, ha máshol meg becstelen voltál. Ennyi erővel warezolhattad is volna. Jó, biztonsági szempontból így is jobban jársz, ha előfizeted, és 2 licenszt továbbértékesítesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FRK
2015.02.11. 11:22
Szerintem igen kicsi az esélye annak, hogy a Win10 előfizetéses legyen. A 8 kedvezőtlen fogadtatása után a 10-et optimistán várja a célközönség, így nem hiszem elrontanák a hurráoptimizmust azzal, hogy benyögik előfizetéses lesz.
A későbbi Windowsok esetén esélyes lehet az előfizetéses rendszer, de attól még a vásárlás lehetősége is megmarad(hat) (akárcsak az Office365 esetén).
Ez csak egy újabb szolgáltatás/lehetőség lesz, aki él vele él, aki nem az ugyanúgy megveheti majd a szoftvert. Legalábbis ez lenne a racionális döntés.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!