iPon Hírek

A Microsoft kitart a PC játékok mellett(?)

Dátum | 2009. 01. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az MS megerősítette, hogy továbbra is szívén viseli a PC-s játékok sorsát. Mondta ezt azután, hogy kirúgta a Games for Windows-Live fejes Chris Early-t, és bezárt két nemzetközi játékstúdiót, az ACES-t (a Flight szimulátor sorozat alkotói) és az Ensemble-t (akik keze munkáját dicséri az Age of Empires trilógia, és a most bearanyozódott Halo Wars is...).

Régi szép idők... vissza már nem térnek.
Az eddigi hírek hatására - melyek szerint a Microsoft hanyagolni fogja majd a PC-t az X-box előnyére - a cég gyorsan igyekezett cáfolni a találgatásokat és spekulációkat.

"Az MS továbbra is invesztálni fog Windows-os játékokba, első osztályú játékplatformnak tekintjük még mindig. Az online játékszolgáltatásaink, mint a Games for Windows Live és a Messenger Games megmaradnak, mint ahogy a Microsoft Games Studios műhelyéből is számíthatunk még PC-s játékokra." - olvashatjuk az Edge legutóbbi számában.

A Games for Windows-os Early elbocsátását követően az MS azt nyilatkozta, hogy a szekció két másik vezető irányítása alatt fog tovább működni. Reméljük, hogy több stúdió már nem jut a FASA Interactive, az Ensemble és az ACES sorsára. Ellenkező esetben már nehezen tudnánk hinni a hasonló cáfolatoknak.

Halo Wars: reméljük "szép" búcsú lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Magrathea
2009.01.28. 20:59
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tyrel
2009.01.28. 21:32
A Windows népszerűsége elég szépen visszaesne, ha nem lennének erre illetve a DirectX-re írva játékok, méghozzá sok... Mivel Microsoftnak a Windows a fő szoftvere, nyilvánvaló hogy nem hagyja bukni azt ami "élteti" ezt a rendszert.

Filmet nézni, böngészni, IM szolgáltatásokat használni vagy pl. szövegszerkeszteni már minden más, akár sokkal olcsóbb vagy teljesen ingyenes (pl. Linux) rendszereken is lehet, már ezeknek is vannak kifejezetten felhasználóbarát változataik... Egyedül a DirectX-et igénylő alkalmazások azok, amiket csak a windows tud normálisan futtatni. (Persze vannak emulátorok meg egyéb megoldások de az nem az igazi...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pluto
2009.01.28. 21:36
Egy Midtown Madness 4-et csinálhatnának már PC-re és végre úgy hogy ne menjenek folyamatosan beléd az autók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomcsa4
2009.01.28. 22:25
AoE 1-2 szuperek voltak, Age of Mythology meg ezekre is rátett. Fantasztikusak!

MS célját még nem érte el teljesen, nevezetesen, hogy boxon játszanak az emberek és a gépen meg csetelnek, szöveget szerkesztenek, videóznak stb. Erre még várni kell (már ha bekövetkezik).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dvid88
2009.01.28. 23:13
Tyler : Rátapintottál a lényegre.De feketén fehéren ám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Moker
2009.01.29. 08:54
tomcsa4: Az a baj, h az MS ezt a célját nem fogja elérni, mert akkor inkább vennék (és szerintem sokan mások) egy Apple gépet és azon csapatnám a netet! Kellene akkor a francnak a Windows!

Így, hogy azon játszok így még a Winfos a kiráály, meg "Windows 7" RULZ... csak ha menne minden game ugyanígy MacOS-en lehet azonnal kivágnám szembe az árokba az összes IBM kacatot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler
2009.01.29. 13:47
Moker: azért belerokkannál ha egy normális VGA-val felszerelt Mac-et szeretnél venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. VergilX
2009.01.29. 15:57
ez nem megy ilyen 1x űen,hogy csak a pc-s játszásnak vége.
ha megnézitek,jönnek ki a brutálisabbnál brutálisabb pc alkatrészek játékhoz fejlesztve.
szvsz ehhez lenne pár szava az alkatrész gyártóknak is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUNrobar
2009.01.29. 18:09
Moker: Marha okos vagy, az IBM-nek semmi köze a Windowshoz! (Ami mellesleg egymagában többet ér az összes többi informatikai cégnél)
VergilX: Nem csak windowson lehet játszani, ha az már nem lesz többé játékplatform, akkor egy másik oprendszer biztos átveszi a helyét, ha nem is lesz olyan népszerű. Én még egy saját oprendszert is el tudok képzelni az IBM vagy a nagyobb hardvergyártók részéről. (bár nem valószínű, hogy direkt a játékokért kezdenének bele)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VergilX
2009.01.29. 19:07
hát,de most melyik op?
osx?(fos)
linux(ingyenes,de semmi sincs r
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _PicuR_
2009.01.29. 20:45
ez nem megy ilyen 1x űen,hogy csak a pc-s játszásnak vége.

Ez igy van .... ez pont hasonlo eset mint a Torrentezés - ha betiltanák , nem kéne több mint 2Mbit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Moker
2009.01.30. 08:18
Jah...lehet kicsit túlreagáltam a dolgot, csak ideges lettem a hír hallatán. Árakban tényleg rosszabul jönnék ki! Szerintem az IBM-nek meg azért elég sok köze van (főleg volt) a Windows elterjedéséhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!