iPon Hírek

A Microsoft közölte az Office 2010 árait

Dátum | 2010. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft nagysikerű irodai szoftvercsomagjának legfrissebb kiadása idén júniusban érkezik majd, ám az Office 2010 ajánlott végfelhasználói árairól már most lerántotta a leplet a szoftveróriás. A teljes repertoárban összesen négyféle verzió lesz, amelyeknek árai 99 dollár és 499 dollár között fognak elhelyezkedni.


Az első kiadás az Office Home and Student (otthoni és tanulói) nevet kapta, ebben a változatban négy fő alkalmazás, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote lesz jelen. A dobozos verzió 149 dollár lesz, és egyszerre három gépen teszi majd lehetővé az Office legális használatát. Lesz egy ún. Product Key Card kiszerelése is, amely az előtelepített Office 2010-zel ellátott konfigurációkhoz lesz, ezzel aktiválhatjuk majd a szoftvert 119 dollárért.

A második kiadást csak az oktatásban résztvevők, azaz a diákok és a tanárok vásárolhatják majd meg: a szoftver az Office Professional Academic nevet viseli és 99 dolláros áron lesz elérhető. A fent említett négy alapprogramon kívül a csomag tartalmazza az Outlook e-mail klienst, a Publisher-t és az Access adatbázis-kezelő szoftvert is.

Az Office Home and Business változat a négy alapprogram mellett az Outlookot is magában foglalja. Az újdonságért dobozos kiadás esetén 297 dollárt, míg Product Key Card "kiszerelés" vásárlásakor, azaz pusztán az aktiváló kód igénylésekor 199 dollárt kell majd letenni az asztalra.


A gyártó egy negyedik változatot is elérhetővé tesz majd, az Office Professional-t. A négy alapprogramon kívül ez a változat Outlookot, Publisher-t, Acces-t és prémium szintű technikai támogatást foglal magában. A dobozos változat a leírásokkal és a telepítőkészlettel együtt 499 dollárba, a kártyás változat pedig csak 249 dollárba kerül.

Az összes verzió esetében kapunk majd hozzáférést az Office Web Apps alkalmazáscsomaghoz, ami tulajdonképpen az Office webes változatát jelenti, amely egy egyszerű webböngészővel  és internetkapcsolattal bárhonnan elérhető.

A Microsoft egy kis lemaradásban volt a Google-lel szemben webes szövegszerkesztő, táblázatkezelő és egyéb szoftverek tekintetében, ugyanis a Google előbb elérhetővé tette saját megoldásait a témában. A Microsoft különben sem erre a szegmensre koncentrál, hanem a számítógépre telepíthető megoldásokat használókra, akiknek pénzükért cserébe több szolgáltatást, alkalmazást és több- szöveg, valamint táblázat formázási opciót kínál, mint az on-line megoldások.

Az Office 2010 béta változata innen tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. leviske
2010.01.05. 23:59
"A második kiadást csak az oktatásban résztvevők, azaz a diákok és a tanárok vásárolhatják majd meg:"

És ennek ugyan mi értelme? Az Office Professionalt eddig is igényelhették a tanárok és a hallgatók az államtól, mindenféle vásárolgatás nélkül. Így mi értelme rájuk építeni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Winyettyu
2010.01.06. 04:18
na ezt lehet hogy nem vesszük meg, elég legyen az ms-nek annyi lóvé hogy minden gépen eredeti oprenszerem van..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mihaly.her... levis...
2010.01.06. 08:13
Azért, mert sokan nem is tudnak a programról... Szerintem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mihaly.her...
2010.01.06. 08:18
Én már egy ideje használom és voltak vele gondok. Pl a jelszavas védelemmel ellátott fájlokat nem lehetett szerkeszteni. Megnyitásnál jelszó kell, de szerkesztéshez nem. Elküldtem nekik, és javították. Elvileg a 2007-ben lementett megjegyzéseket nem jelenítette meg...
Ez mind Excel. Word-del nem voltak gondok. Excelt lehetett szerkeszteni, utána Word-del is volt ilyen próbálkozás és ment, lehet nem érintette, vagy azt is átnézték.
Nyomtatás kicsit idegesítő! Elsőre nagyon!!! Meg iszonyat furcsa.
Amúgy mi van akkor, ha csak az Excelre, a Wordre, az Accessre és max a PowerPointra van szükségem?! Nagyobbat kell vennem... Amiben már Outlook is van, de nem használom....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. junkie levis...
2010.01.06. 08:19
Nem minden oktatási intézményben van MSDNAA / Campus program. Csak ott kaphatnak ingyenesen MS szoftvereket, ahol ezt az iskola beszervezte. Egy "mezei" diák a két szép szeméért nem fog ingyen Office-t kapni, viszont gondolom egy diákigazolvány felmutatással megvásárolhatja a boltban a kedvezményes áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Azrael
2010.01.06. 08:29
Jah, vagy letölti az OpenOffice-t oszt csókolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Csaber
2010.01.06. 09:15
Elég drága lett !

Azrael : ez igaz de ha csak az ismerőseimre gondolok páran használjuk csak OpenOffice-t ... sajnos sokszor az emberek megszokásból és lustaságból nem hajlandóak áttérni egy hasonló tudású programra a megszokottól még ha ingyenes programra kéne áttérni akkor sem inkább fizetnek vagy letöltik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nyunyo19
2010.01.06. 09:34
Jó lenne az open office, csak tetü lassu, meg jobban zabálja a vasat mint a mso. Amint javul a helyzet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mihaly.her... junki...
2010.01.06. 10:29
junkie: Úgy tudom, hogy az összes Szakközépiskolában elérhető, meg ha minden igaz, akkor a Gimnáziumokban is... Meg elvileg az összes Felsőoktatási intézményben! Én így tudom! Aztán lehetnek kivételek! Tudomásom szerint az állam fizeti a pénz, nem az iskola, ezért az összes iskola benne van a programban (kivéve az általánost).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2010.01.06. 11:02
Az tény, hogy lassabban indul az OpenOffice, többek között ezért készítettek hozzá egy gyorsindítót, ami rendszerindításkor betölti a fontosabb részeit a programcsomagnak. Így már egész gyorsan indul.

Meg ami még érdekes, hogy linux alatt sokkal gyorsabban fut az egész csomag mint Windowson. Legalábbis 1,9GHz-s (Athlon X2 / Ubuntu 9.10) notimon gyorsabb, mint az asztali gépemen (Phenom X4 9550 / Windows 7).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nano
2010.01.06. 11:47
Ezzel az oktatási csomaggal többen kicsit szűklátókörűen gondolkodtok: Nincs minden országban MSDNAA /Campusz/hasonló program. Ez a verzónak nyilvánvalóan ott van leginkább létjogosultsága. De kis hazánkban is van létjogosultsága, ugyanis az egyetemistákat nézva az ingyenes liszensz csak magyar állampolgároknak van, és még az is kell hozzá, hogy ne költségtérítésesek legyenek. Egy kicsit utána is lehet nézni a dolgoknak, és gondolkodni sem bűn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kabos
2010.01.06. 13:59
AZ állam a te pénzedet szórja a liszencre. OpenOffice mindenkinek és tessék megszokni a Linuxot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!