iPon Hírek

A Microsoft megpróbálja növelni a Surface RT forgalmát

Dátum | 2012. 12. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft október 26-án mutatta be Surface RT névre keresztelt táblagépét, amely Windows 8 RT-vel, és kissé borsos árcédulával került a boltok polcaira. A termék a jelek szerint egyelőre nem aratott osztatlan sikert: egyrészt a tesztelőktől sok kritikát kapott, másrészt nem fogy olyan tempóban, ahogy azt a Microsoft illetékesei korábban várták.

Az eladási mutatók kedvezőtlen alakulása mögött az is állhat, hogy a terméket egyelőre csak 31 Microsoft Store, illetve 34 úgynevezett Holiday Store árusítja, a Microsoft online áruházából pedig csak nyolc területről juthatunk hozzá – utóbbi területek közé tartozik Ausztrália, Kína, Kanada, Franciaország, Németország, Hong Kong, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok is.

A Microsoft annak érdekében, hogy a Surface RT eladási mutatói javuljanak, a közeljövőben több új viszonteladót is bevon az értékesítési láncba – a bővítési hullám e hónap közepén indul. Mivel a terméket rövidesen szélesebb körben is meg lehet majd vásárolni, így elengedhetetlen, hogy ezzel egy időben a termelést is fokozzák.


A Microsoft Surface RT a jövőben tehát nem csak szélesebb körben, de nagyobb mennyiségben is elérhetővé válik, ami a Microsoft várakozásai szerint az eladási mutatók javulását eredményezheti.

A piaci elemzők szerint idén az év végéig bezárólag nagyjából 1,3 millió Surface RT tábla eladására lehet számítani – legalábbis az IHS iSupply elemzője, Rhoda Alexander jelenleg így látja a jövőt. Egyéb elemzők pesszimistábban látják a helyzetet: szerintük ebben a negyedévben csak kevesebb, mint egymillió Surface RT tábla találhat gazdára. Akárkinek is lesz igaza, az már biztos, hogy az eladási mutatók alulmúlják a Microsoft korábbi várakozásait, a gyártó ugyanis az év végéig négymillió Surface RT-t szeretett volna értékesíteni.

Érdekesség, hogy ezzel szemben az Apple a harmadik negyedév folyamán 14 millió iPad-et értékesített, míg a Nexus 7-ből – amely jóval kedvezőbb, 199 dolláros árcédulával rendelkezik – napjainkban már közel egymillió darabot értékesítenek havi szinten.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. gab78
2012.12.14. 16:52
"A termék a jelek szerint egyelőre nem aratott osztatlan sikert: egyrészt a tesztelőktől sok kritikát kapott, másrészt nem fogy olyan tempóban, ahogy azt a Microsoft illetékesei korábban várták."

Vajon miért? Eleve a Win8 is borzasztóan megosztó lett, bármilyen rá épülő készülék is megosztó lesz. Lesz akinek tetszik, és lesz akinek nem. Nekem ez az egész csempés felület rettenetesen idegen, eddig vagy 10* futottam neki asztali környezetben a Win8-nak és nem, nem, nem és nem. Nem kell. Nem tudok megbarátkozni vele... és egy pillanatig sem érzem, hogy egy táblán más lenne a helyzet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zord01
2012.12.14. 17:09
"eddig vagy 10* futottam neki asztali környezetben a Win8-nak és nem, nem, nem és nem. Nem kell."

Le a kalappal, te aztán kitartó vagy. Én fél óra után feladtam, mert halálra idegesített, és elkezdtem félteni a számítógépemet is. Félő volt, hogy felrúgom.
A W8 egy hulladék. Tableten lehet, hogy nagyobb a felhasználói élmény, de én akkor sem így álltam volna neki, a Windows felújításának. Szerintem az egész koncepció rossz, hibás, mellékvágány.

Az RT-s Surface-szel pedig elvész a Windows minden előnye, hogy cserébe a tabletek között is a leghasználhatatlanabb legyen. Gratula MS.
Surface Pro pedig nem rossz elképzelés, csak az ára miatt felejtős az egész...
No meg a W8 miatt, ami egy hulladék.

Javaslom az MS szakértők kotorjanak vissza BrainStorming-olni, mert ez így nem lesz nyerő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sanyix
2012.12.14. 18:44
drukkolok... hogy ne sikerüljön nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Charun
2012.12.14. 19:41
@zord01:
"A W8 egy hulladék"
Csak gratulálni tudok. Ha annyira nem tetszik akkor kb 10 perc alatt (de lehet hogy sokat mondtam) szinte teljesen Win7 kinézetűvé lehet varázsolni. Csak annyiban fog különbözni hogy érezhetően gyorsabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SzAdamAndy
2012.12.14. 23:37
x86 processzorral szerelt változatot elfogadnék és ha nem tetszene rajta win8 hát raknék rá linuxot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.12.15. 01:43
Szerintem is egy rakás szar, hulladék az egész ahogy van. Egy kész rendszert ne kelljen már baxogatni csak mert használhatatlan a GUI. Tiszta MS nemtalitás, használd paraszt ez való neked!

Asztali szegmensben tökéletes a win7, egy SSD -t kell alá pakolni és nem a winfos 8 -al szerencsétlenkedni, mert a gyökerek nem voltak képesek normális rendszert létrehozni. Remélem minden tervük kudarcba fullad, míg nem változtatnak a hozzaállásukon ne várjanak többet. Egyelőre a felhasználók vannak a szaros cégért és nem a szaros cég a felhasználókért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hegyitaho
2012.12.15. 09:44
@Charun lehet hogy gyorsabb lesz a jövőben, bár egyelőre még a tesztek alapján nagyobb fps-ed lesz win 7 alatt. mióta csak kijött minden fanboy azt mondogatja ugy sincs szükség a start gombra. azóta direkt figyelem és elég gyakran használom. ha csak opcionális beállítási lehetőség lenne az a tabletes kezdés és a windows gomb megléte akkor talán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BOCIHUN
2012.12.15. 12:45
Én nem értelek titeket! Egy egyszerű átlag felhasználóknak sokkal áttekinthetőbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Harding
2012.12.17. 13:34
Azért én egy 40"-os fekvő multitouch monitort el tudnék viselni a kezem alatt.
De a hozzávaló op.rendszert még nem írták meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!