iPon Hírek

A Microsoft Surface Mini parkolópályára került?

Dátum | 2014. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft Surface Mini táblájával kapcsolatban régóta keringenek pletykák – a legutóbbi például arról számolt be, hogy a vállalat egy májusi rendezvény keretén belül rántja le a leplet a várva várt tábláról. A Surface Mini nem jelent meg, de jött helyette egy másik tábla Az informátorok sajnos tévedtek, ugyanis a Surface Mini helyett a Surface Pro 3 rajtolt el, ami egy elég vonzó tábla lett, hiszen noteszgépekre jellemző teljesítményt kínál, azonban sokkal rugalmasabban, sokoldalúbban használható, mint egy ultravékony notebook. Utóbbi miatt a Microsoft merész lépést tett: akciót ajánlott a MacBook Air tulajoknak, amelynek keretén belül akár 650 dollárnyi kedvezményt is ad, ha valaki leadja MBA notebookját és helyette vesz egy Surface Pro 3-at. Az akció Európára nem érvényes, de mivel az európai rajt még messze van, így könnyen lehet, hogy az európai vásárlók számára is tartogat valami különleges kedvezményt a gyártó.
A Surface Pro 3 tehát megérkezett, a Surface Mini azonban csak nem akar megjelenni. A termékkel kapcsolatban érdekes bejegyzések tűntek fel a Surface Pro 3 felhasználói kézikönyvében, amit természetesen a szemfüles külföldi kollégák ki is szúrtak. Ezek alapján a Surface Mini biztos, hogy létezik, csak az a rejtély, mikor érkezik. A Microsoft illetékesei az utolsó pillanatban gondolták meg magukat? A DigiTimes informátorai szerint a Microsoft ugyan már befejezte az új tábla fejlesztését, így megkezdődhetne a sorozatgyártás, ám erre egyelőre még nem került sor. Iparági források szerint ennek oka a kisméretű táblák piacán tapasztalható kiélezett verseny, plusz az is szerepet játszhatott a gyártás megkezdésének elhalasztásában, hogy a táblával kapcsolatban negatív visszajelzéseket kapott a cég. A fentiek miatt az utolsó pillanatban döntöttek úgy a Microsoft illetékesei, hogy piacra dobás helyett inkább polcra teszik a Surface Mini-t. Az egyelőre nem világos, hogy a tábla sorozatgyártása mikor kezdődik meg, így az is rejtély, mikor kerülhet az üzletek polcaira. Minden attól függ, a Microsoft egyáltalán piacra akarja-e majd dobni az újdonságot, vagy sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. somakb
2014.07.02. 18:22
Amennyire keresettek a Win RT-vel szerelt tabok, nem csoda, hogy a publkus bukó helyett inkább piacra sem dobják. Amúgy is nehéz helyzetben lennének az árszabással a jelenleg is kapható x86 Win 8.1-es 8 colos tabokkal szemben. Elég vadul nézne ki, ahogy ott figyeg egy másfélszeres árcédula a Toshiba Encore, Dell Venue Pro stb mellett egy alig támogatott Win RT tabon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vivanto
2014.07.03. 08:42
Az RT szerintem inkább backup plan volt, a bukása annyira nem nagy dolog még az MS-nek sem. Arra az esetre lett kitalálva, ha a 2-3 évvel ezelőtti tablet trend folytatódik. Azonban az intel rövidre fogta az ARM táblák életciklusát. Inkább a többi ARM hulladék napjai vannak megszámlálva emiatt. Ha van egy kis esze az almának, ők is a rendes OSx-et optimalizálják táblára és a következő iPad már nem butított rendszerrel jön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!