iPon Hírek

A Microsoft tovább fogja árusítani az XP-t

Dátum | 2007. 10. 01.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft a vásárlók és a partnerek kérésére meghosszabította a Windows XP eladását öt hónappal.

Az eredeti tervek alapján 2008. január 31-ig szerette volna értékesíteni Windows XP operációs rendszerét a Microsoft, ezt azonban a jelenlegi piaci igények miatt a vállalat ezt meghosszabbította június 30-ig. A tervváltoztatást vélhetően a nagymértékű vásárlói és partneri visszhang miatt érezték szükségesnek a Microsoftnál.

Mike Nash, a Microsoft Windows Termékmenedzsment részlegének alelnöke a következőket közölte: "Nagyon örülünk a Windows Vista-t használók pozitív visszajelzéseinek, azonban vannak olyan vásárlók, akiknek  még egy kicsit több idő kell, hogy átváltsanak az új operációs rendszerünkre."


A Microsoft 4-éves élettartamot határoz meg 2002 óta egy operációs rendszernek. Azonban a Windows Vista késései miatt a Microsoft még egy 5 hónapos hosszabítás mellett döntött. Nash szerint "a több mint 60 millió idén nyáron eladott licensz bizonyítja, hogy a Vista a Microsoft történetének leggyorsabban fogyó operációs rendszere."

Nash szerint az erős eladások oka a Vista-alapú előregyártott asztali számítógépek és laptopok eladásának duplázása. Azonban a Microsoft nemrég határozott, hogy az OEM operációs rendszerekkel rendelkezők Vista-ról XP-re "visszafejleszthetik" számítógépüket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.01. 01:16
A Microsoft a vásárlók és a partnerek kérésére meghosszabította a Windows XP eladását öt ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!