iPon Hírek

A Microsoft új virtualizációs stratégiája

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

A redmondi óriás megvásárolt egy induló vállalatot, név szerint a Calista Technologies-t és kibővítette a Citrix Systems-szel fenntartott szövetségét is, megcélozva a VMware Inc előnyét a virtualizációs technológiák terén.

Ezt a hírt a cég egy tágabb, a VMware ellen irányuló "hadba hívás" keretében tette közzé, amelynek célja az egy számítógép több különálló "virtuális" gépként való működését szoftveres alapon lehetővé tevő virtualizációs technológia adaptálása.

Jelenleg a virtualizáció a szoftveripar egyik legaktuálisabb témaköre, mivel teljes mértékben szakít azzal a hagyományos elgondolással, ami egy számítógépet csak egy szoftverrel (operációs rendszerrel) házasít össze. Jelentősek emellett a gazdasági folyományai is, mivel a már meglévő eszközök hatékonyabb működtetésének köszönhetően a cégeknek is lehetővé teszi a hardver-kiadások csökkentését.

Azt ugyan nem árulta el a Microsoft, hogy mennyiért vették meg a Calistát, de a végeredmény szempontjából ez nem is lényeges - sokkal inkább az, hogy a Calista olyan technológiák kifejlesztésén dolgozik, amelyek távoli szervereken futó "virtualizált" munkaasztalok tömörítését és elérését szolgálják.

A Citrix pedig olyan szoftvereszközöket fejleszt, amelyek a Microsoft soron következő Windows Server 2008-asában megjelenő Hyper-V virtualizációs technológiát támogatják meg a Citrix XenServer-ével való minél hatékonyabb együttműködés érdekében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!