iPon Hírek

A Microsoft válasza a Yahoo elutasítására

Dátum | 2008. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Yahoo és a Microsoft között már egy ideje zajlanak a tárgyalások, ám a Yahoo nemrégiben elutasította a Microsoft ajánlatát, aki 44,6 milliárd dollárt kínált a vállalatért cserébe. A Microsoft ajánlatát a Yahoo túlságosan kevésnek tartotta, így a vállalat nemes egyszerűséggel visszautasította a Microsoftot. A napokban az elemzők már arról is elkezdtek beszélni, hogy elképzelhető az a lépés is, hogy a Microsoft a Yahoo vezetőségét megkerülve egyenesen annak részvényeseinek próbál meg a közelébe férkőzni.


A mai nap folyamán a Microsoft egy hivatalos közleményben válaszolt a Yahoo elutasítására, amelyben a vállalat kifejtette, hogy véleménye szerint a vállalatok egyesülésével minden résztvevő jól járna. A Microsoft nem tett említést az árral kapcsolatban, ellenben kifejtette, hogy az egyesült vállalatban a részvényesek számára lehetőséget biztosít az együttműködésre. A közleményt a Microsoft azzal zárta, hogy fenntartja a lehetőséget a Yahoo! részvényesei számára, hogy a Microsoft ajánlatában rejlő lehetőségeket értékeljék.

Az AFP véleménye szerint a Microsoft közleményéből azt is ki lehet hámozni, hogy a vállalat meg szeretné nyerni a részvényeseket, majd el szeretné érni azt, hogy az év közepén esedékes választások alkalmával a Yahoo jelenlegi vezetését leváltsák.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.11.15. 13:51
Vissza a cikkhez.
Ha ettől több TV-t ad el a SONY akkor egészségükre. Jó ez a "zöld" imádat csak kár hogy nem gondolnak abba bele az emberek hogy sokkal többet ártanak a természetnek azzal hogy ha vesznek egy ilyen új TV-t mintha megtartanák a régit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2008.11.15. 14:03
Nos ha össze-vissza cserélgeted a TV-det azzal valóban nem sokat segítesz, de azért lássuk be egy TFT-nek komoly előnyei vannak a CRT-kkel szemben, "zöld" szempontból például a kevesebb fogyasztás azonos méreten.

Mondjuk ez csak a házhozkimenetel miatt érdekes, különben EU-ban is kötelesek bevenni egy bótban a régi TV-det ha veszel valamit (csak aztán kérdés, hogy nálunk ellenőrzi e valaki hogy utána mit csinálnak vele, vagy csak annyi a különbség hogy ők dobják ki...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.11.15. 15:00
Tény hogy sokkal jobb, fogyasztás, méret súly tekintetében, de még szerintem a TFT meg az LCD nem olyan jó mint amit el lehetne várni 2008-ban. A TFT kis ütödéstől is kilyukadhat és elpárolog belőle a folyadék ami méregdrága az LCD meg nem tud fekete színt adni. Nekem ilyen szempontból a TFT/Plazma TV-k jönnek be, csak azok meg melegenek. De majd jövőre vagy azután jönnek a jó kis Oled TV-k. Az LCD-k azért tényleg jók, és már szerencsére olcsóbbak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!