iPon Hírek

A mikrovállalatoknak is érdemes szoftvert fejleszteni

Dátum | 2010. 05. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

- Tavaly már bemutattak egy dokumentumkezelő rendszert. E területen specialistává válik a Qualysoft? - Az elmúlt év végén fejeztük be a DocFlow általános iratautomatizáló platform fejlesztését, s úgy láttuk, nemcsak a nagyvállalatok, az állam, illetve a közigazgatás igényli a korszerű dokumentumkezelő megoldásokat, hanem a kis- és mikrovállalatok is. Úgy gondoltuk, hogy ha már megszereztük a terület magas szintű műveléséhez szükséges tudást, akkor azt érdemes tovább kamatoztatni.

- Az új terméket milyen problémák megoldására lehet használni? - Megszemélyesített dokumentumok automatizált előállítására lesz képes az Új Magyarország program által is támogatott fejlesztésünk, a Docfinito. Funkcionalitása - erősen leegyszerűsítve - az irodai szövegszerkesztők körlevélkészítőjéhez hasonlítható. Ezekhez hasonlóan itt is egy dokumentum template-ből és egy adatbázisból készíthetők egyénre szabott dokumentumok. A Docfinito a mikro- és kisvállalatok webes megjelenésének integráns része lehet majd. Számos olyan nagyon olcsó vagy akár ingyenes webes szolgáltatás, modul áll ma már mindenki, így a kis társaságok rendelkezésére, amilyen korábban csak a nagyvállalatoknak volt. Ilyenek például - számos más mellett - a különféle blog-, naptár-, űrlapkitöltő modulok, webáruházak, és így tovább. Ezek mellett lehet majd használni a mi megoldásunkat.

- Mik az előnyei a megoldásnak az irodai körlevélkészítő alkalmazásokkal szemben? - A szövegszerkesztők körlevél funkciójával szemben komoly előny, hogy a dokumentumok szerkezete összetettebb lehet, például tartalmazhat feltételes elágazást vagy ciklust a megrendelt tételek felsorolására, továbbá a folyamat automatizálható és weboldalra telepíthető.

- Mondana konkrét példát, mire lehet majd használni a programot? - Számos felhasználási területet tudunk elképzelni. Ilyen például egy űrlap kitöltésével indított megrendelő nem csak egyedi, hanem akár tömeges előállítása, vagy havi számlaegyenlegek hó végi létrehozása. Szinte bármire lehet majd használni, ahol egyéniesített dokumentumokat kell előállítani. - A szoftver dobozos termék lesz? - Nem. Software as a service, azaz alkalmazás szolgáltatásként metódusban fogjuk kínálni. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak gyakorlatilag nem kell majd a telepítéssel bajlódnia, a mi szerverünkön, egy "varázsló" segítségével egyszerűen és gyorsan összerakhatja az általa kívánt dokumentumot, és a mi szerverünkön generált kódot kell csak bemásolnia a weboldalába. Arra törekszünk, hogy kevés informatikai ismerettel is kezelhető eszközt tegyünk elérhetővé.

- Mit jelent a program szlogenje? - A Docfinito szlogenje: Personalize! Automatize! Finalize! A Personalize a körlevelek sablon és adatelem párosításából eredő megszemélyesítés folyamatát jelöli. Az Automatize azt az automatizálási lehetőséget emeli ki, hogy weboldalba ágyazható űrlapok kitöltésével a folyamat automatikusan indul, kezelő beavatkozása nélkül. A Finalize pedig a generáló makró által vezérelt teljes folyamattámogatást, ami a megfelelő kimeneti csatornákra irányítja tetszőleges példányban a dokumentumokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!