iPon Hírek

A minőségre fókuszál majd a jövőben a Marvel Games

Dátum | 2015. 07. 14.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Marvel filmek és képregények rajongóinak komoly bánatára a cég licenszei alapján készült játékok minősége a lehető legfinomabban fogalmazva is szokott kívánnivalót hagyni maga után. Ráadásul a Martin Goodman által alapított vállalkozás az utóbbi években ha nem is mellőzi teljesen a konzol vagy PC tulajokat, de érezhetően előnyben részesíti az iOS vagy Android alapú készülékeket preferálókat. 2013-ban és 2014-ben például csak az egyértelműen a legfiatalabbakat megcélzó Disney Infinity: Marvel Super Heroest és Lego Marvel Super Heroest, illetve a felejthetőre sikeredett The Amazing Spider-Man 2-t és a tisztes közepes Deadpoolt adták ki játékgépekre, vagy számítógépekre. A megjelenések túlnyomó többségét, szám szerint kilenc játékot a tableteken és mobilokon futtatható alkotások tették ki. Az iOS és Android-központúság miatt némileg megdöbbentő módon a 200 millió dollárból leforgatott és 1,215 milliárd dollárt hozó Iron Man 3 hivatalos játéka egy, a Metacriticen 58 százalékon álló endless runner.
Azonban, a Marvel Games producerének, Mike Jonesnak egy, a Comic Conon adott interjúja alapján úgy néz ki, hogy ismét stratégiát készül váltani a cég. Jones elmondása szerint ugyanis a Marvelnél folyamatosan keresik a megfelelő minőségben dolgozó fejlesztőstúdiókat, és 2016 elején több, fontos címet is be fognak jelenteni. Innentől inkább a kevesebb több elvét tervezik majd követni és jobban oda fognak figyelni a népszerű képregényhősök szereplésével készült programok minőségére, de Jones egyben arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy máról holnapra nem érdemes javulást várni, mert a fejlődéshez idő kell. Az első, az új irányelvek alapján készült játék jó eséllyel egy, a Telltale által jegyzett, jelenleg még hétpecsétes titokként őrzött program lesz. Bár még senki sem erősítette meg, de a stúdió munkáit ismerve szinte biztosra vehető, hogy egy interaktív film-kalandjáték hibriddel gazdagodik majd a Marvel-univerzum.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Tibike1993
2015.07.14. 13:10
"minőség". Mostanság ez a fogalom elég ritka játék fronton, főleg pc-nél. Tán pont a Marvel fogja megreformálni? Vevő lennék rá, de hiszem, ha látom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!