iPon Hírek

A mobil GPU piac jól zárta a tavalyi évet

Dátum | 2012. 02. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Jon Peddie Research elemzői legfrissebb publikációjukban azt tárják a nagyérdemű elé, hogy miként teljesített a mobil GPU piac az elmúlt egy év folyamán.

Az összesítés alapján a 2011-es év első negyedéve és negyedik negyedéve között a mobil GPU-k piacán – amelybe az okostelefonokban és a tábla PC-kben használt GPU-k tartoznak – az éves összetett növekedés (CAGR) 18%-os volt, már ami a szállítási mutatókat illeti. A Samsung eladási mutatói a harmadik és a negyedik negyedév folyamán nőttek, így a vállalat a legmagasabb, 39%-os éves összetett növekedést könyvelhette el. A második az Apple lett a maga 26%-ával, míg a harmadik a Qualcomm, ami 16,5%-os éves összetett növekedést produkált.


Szállítási mutatók tekintetében viszont a Qualcomm vezette a mezőnyt, ami az elmúlt év folyamán 31%-os piaci részesedésre tett szert. A második helyezett Apple 23%-os, a Texas Instruments pedig 17%-os piaci részesedést ért el. Az egyéb gyártók kifejezés alá – ami a táblázatban Others néven szerepel – a Broadcom, a Freescale, az Intel, a Marvell, a MediaTek, a RockChip, az St-Ericsson és a Wonder Media tartozik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2012.02.27. 15:45
Csak az maradt ki a hírből ,hogy ez a piac $-ban, milyen összértéket forgalmazott .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!