iPon Hírek

A Mojang kimondta a Scrolls halálos ítéletét

Dátum | 2015. 06. 30.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár annak idején a Mojang nem kisebb iparági szereplővel, mint a Bethesdával is pereskedett a Scrolls miatt, a jelek szerint a cég már nem tartja fontosnak a gyűjtögetős kártyajáték sorsát. A stúdió közleménye szerint ugyanis a játék „elérte azt a szintet, hogy már nem lehet folyamatosan fejleszteni”, vagyis a nemrég megjelent Echoes volt a program utolsó kiegészítője. A jövőben csakis a játékegyensúlyt javító kisebb-nagyobb javításokra szorítkoznak, a szervek pedig 2016. július 1-ig ugyan még garantáltan futni fognak, de hogy utána mi lesz a sorsuk, az csakis a Scrolls által generált bevételtől függ majd.
Ez pedig gyakorlatilag egyet jelent az alkotás halálos ítéletével, hiszen bajosan hihető, hogy hirtelen tömegek kezdenek majd el játszani egy olyan programmal, aminek a fejlesztői kijelentették, hogy valamivel több, mint fél évvel a béta fázisból való kilépés után már nem adnak ki több, a játékélményt javító expanziót. Sőt, az is több mint valószínű, hogy egy fanatikus keménymagot leszámítva a többség záros határidőn belül átpártol valamelyik másik hasonló, nagyobb jövővel bíró játékhoz. Ezért az sincs kizárva, hogy az érdeklődés hiánya miatt a tervezettnél előbb köszön majd el a Scrolls. A rajongók értelemszerűen roppant csalódottak, sőt, többen fel vannak háborodva, hiszen a legrosszabb rémálmukban sem gondolták volna, hogy a hivatalosan csak tavaly decemberben kiadott játék alól ilyen rekordgyorsasággal húzzák majd ki a szőnyeget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. VikMorroHu...
2015.06.30. 20:20
Pedig a múltkor már majdnem kipróbáltam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Leon121
2015.06.30. 22:36
Szomorú hír, de tulajdonképpen csak egy kicsit meglepő. Igazi rétegjáték volt, lassú tempóval, és iszonyú sokféle kombinálási lehetőséggel, meg agyat tekerő játékmenettel. Erre pedig kevesen fogékonyak így egyben, hiába egyébként iszonyat igényes játék. Nem is értem, pont a Minecraft fejlesztőjének honnan pattant ki ez a fejéből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteoreso
2015.07.01. 21:16
Maradtak volna inkább a Minecraftnál.
Ez induláskor is látszott hogy nem lehet nagy durranás.
Túl sok hasonló alkotás van ami színvonalas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ndave92
2015.07.01. 22:12
Én kipróbáltam az ingyenes részét és nem volt rossz, de kifejezetten jónak se mondanám. Kicsit meglepődtem, de vhol megértem a döntést. Szerintem az Elder Scrolls Legends is hasonló sorsra jutha a Hearthstone mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. F2Face
2015.07.02. 07:55
Szerintem egy nagyon jól átgondolt, igényes játékmenettel bíró alkotás, csak éppen az a hajszálnyi húzóerő hiányzik ,ami arra késztetne, hogy minden nap elindítsam egy-egy menetre. Már a grafikai tálalásból is leszűrhető, hogy rétegjátékról van szó és a komor látványvilágával és összetett játékmenetével természetes, hogy nem ragadott meg elég lelkes pénztárcát. Kár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!