iPon Hírek

A Mojang nem eladó

Dátum | 2013. 02. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Sok nagy kiadó tett már ajánlatot a Mojangra, szerették volna megvenni, vagy befektetőként részesedni a sikeréből, amelyet a Minecraftnak köszönhet, de a fejlesztők minden ajánlatot visszautasítottak, mert szeretnének függetlenek maradni. A Reuters jelentése szerint már minden nagyobb játékcég felkereste őket, ami számít, még Sean Parker, a Napster egyik alapítója is, aki azt is felajánlotta, hogy ingyen Londonba repíti a társaságot egy partira, de ők erre is nemet mondtak. "Egy valóra vált álomban élünk" – nyilatkozta a Mojang egyik alapítója, Carl Manneh, aki elmondta, hogy több pénzzel rendelkeznek, mint amire szükségük van, és a cég legnagyobb erőssége, hogy független, így rugalmasak tudnak maradni és gyorsan képesek kiadni a játékaikat. Ha kell, bemennek egy szobába tárgyalni, és 15 perc alatt döntést tudnak hozni. A Minecraft 9 millió példányban kelt el PC-re és Macre, és a többi platformra összesen 20 millió darabot adtak el. A minden idők legkelendőbb PC-s és Maces játékának címét a The Sims sorozat tartja 16 millió eladott példánnyal, de úgy tűnik, a Minecraft utol fogja érni és meg is előzi. Manneh szerint ez 1-2 éven belül fog bekövetkezni. Múlt évben az eladások száma kissé lecsökkent karácsony előtt, de aztán újra masszívan felkúsztak a mutatók. A Mojangnak 2012-ben 232 millió dolláros bevétele volt, és ennek legnagyobb része már tiszta haszon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Zelbacsi
2013.02.05. 08:54
Persze, hogy az összes rohadék pióca a fazék köré akar tolongani. Nagyon helyes, hogy elzavarják őket a büdös francba! Az összes játékot a kiadók cseszik el a folyamatos sürgetésekkel és az "erre van szüksége a népnek" okoskodásaikkal. Legalábbis az én véleményem szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2013.02.05. 09:13
Mai napig nem értem mi a jó ebben a játékban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. croix
2013.02.05. 09:52
Nagyon helyes hogy nem adták be a derekukat, sok AAA-s cím elbújhat az indie (független) fejlesztők játékai mellett. Egyedül a Steam rendszerére lenne értelmük bemászni, mivel ott nem a Valve/Steam határozza meg az árat és az hogy mikor és mennyiért akciózzák a játékot, hanem maga a fejlesztő/kiadó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. i2k010
2013.02.05. 10:39
@Gyurkov: Nem vagy egyedül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Nandesz
2013.02.05. 13:17
@Gyurkov

Nem kötekedésből kérdezem.
Kipróbáltad már?

Egyébként, ha valaki azt szereti, hogy a játék "fogja a kezét" végig, viszi a sztori előre, akkor annak nem fog tetszeni valószínűleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Avocadoo
2013.02.05. 13:52
Gyurkov
Én sem. Próbáltam az Ace Of Spade-et is hátha majd az... De már sajnálom azt az 1500 Ft-ot, amit kiadtam érte. Inkább vettem volna 8 doboz Kőbányait
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gyurkov Nande...
2013.02.05. 15:23
@Nandesz
Nem próbáltam, de emiatt nem is szóltam le, mindössze nem tudom felfogni miért akkor a felhajtás körülötte. Mindössze láttam róla rengeteg videót ahol építettek pár ezt meg azt - egyfajta digitális Lego. Nekem egy játék elsősorban a történetről szól, ezt egészíti ki a hangzás és a grafika, ilyen prioritási sorrendben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lann
2013.02.05. 16:43
Pontosan. Digitális lego. Ennél többet szerintem nem is kell róla tudni, hogyha valaki el akarja kezdeni. Ha valakinek az jelent szórakozást, hogy kreatívan éli ki magát egy számítógépes játékban (persze, codban is lehet kreatívan játszani, puska helyett csak pisztollyal mész (!) ) akkor ez egy tökéletes választás. Semmi más nem kell hozzá tényleg, csak kreativitás. Szerencsére még sok ember él ezzel a képességgel, ezért is annyira felkapott. Sokan belekötnek a grafikába. Igazából ezzel nem lehet vitatkozni, hogy kinek mi szép, maximum összehasonlítani 2 dolgot és az alapján véleményt mondani. Megszokás kérdése az egész látványvilág.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2013.02.05. 18:23
Hát, igazából kipróbáltam, van benne nevelde, hentelés, felfedezés, multi meg építgetés, de mindent csak korlátolva tud csinálni benne az ember. A redstoneozás tényleg szórakoztató, de igazából az is kissé korlátok közé van szorítva. Nem hasonlítanám a Legohoz, mert ott tényleg többszáz/ezer alkatrész áll rendelkezésedre, amíg itt lényegében csak...értitek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2013.02.05. 18:34
Jó ötleteik vannak, de igazából ha akarnák, sokkal szórakoztatóbbá/kreatívabbá is tehetnék a játékot, mert nem túl mókás hosszú távon 8 éves szintű épületeket tervezni. (Pl. kreatív modba tehetnének alkatrész tervezőt (mondjuk 50*50 kis kockából egy elemet), meg többféle funkciós tárgyat, több elem lerakása egyszerre és még sorolhatnám.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tafuh
2013.02.06. 20:46
Annak aki kevesli a Minecraft nyújtotta lehetőségeket, eszközöket, de szeret vele ügyködni, nem fél a kihívásoktól és hiszi, hogy a jó munkához idő kell,
javaslom a FeedTheBeats ModPack-et.

"csöppet" bonyolultabb, komplexebb, kevésbé a "8 éveseknek" szánt kategóriába sorolja át ezt a remek sandbox game-et

TRY IT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!