iPon Hírek

A monitor, amely figyelmeztet, ha ideje pihenni

Dátum | 2012. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A BL2410PT névre keresztelt megjelenítő 24 colos képátlójú, VA alapokon nyugvó LCD kijelzővel érkezik, ami a manapság oly népszerű 1920 x 1080 pixeles natív felbontást alkalmazza. A 24 colos újdonság LCD panele a TN+Film alapú megoldásoknál szebb, színhűbb képet kínál és betekintési szögek tekintetében is felülmúlja azokat. A 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínáló újdonság 4 ms-os GTG válaszidő, 250 cd/m2-es fényerősség és 5000:1 kontrasztarány mellett dolgozik. A videó bemenetek között ezúttal egy D-Sub, egy DVI és egy DisplayPort csatlakozó foglal helyet.


A megjelenítő egy remek testreszabhatóságot kínáló állványt kapott, ami nem csak a kijelző döntését és elforgatását, de magasságának kényelmes állítását is lehetővé teszi. Az új monitort gyártója két darab, egyenként 1 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval is ellátta, sőt, a repertoár még egy kétportos USB 2.0-s hubot is tartalmaz, így a monitorhoz könnyedén és kényelmesen kapcsolódhatnak a különböző, gyakran használt USB-s kiegészítők.

A BenQ újdonsága ezek mellett tartogat néhány hasznos funkciót is a felhasználók számára. A termék rendelkezik környezeti-fény érzékelővel, így a monitor mindig optimális fényerősség mellett üzemelhet. Emellett jelenlét-érzékelő is helyet kapott rajta, azaz automatikusan képes energiatakarékos módba kapcsolni, ha a felhasználó magára hagyja, majd újra visszakapcsol, ha ül előtte valaki. A főként üzleti felhasználóknak szánt újdonság ezek mellett egy másik hasznos funkciót is felvonultat, ami az „okos emlékeztető” nevet kapta. A monitor lehetőséget biztosít rá, hogy beállítsuk, mennyi időt szeretnénk pihenés nélkül előtte tölteni, majd ha a beállított időtartam letelik, a rendszer figyelmeztet, hogy itt az idő pihenőt tartani. Ez, vagyis a Smart Reminder funkció persze nem csak üzleti felhasználóknak, hanem olyan otthoni felhasználóknak is jól jöhet, akik képesek magukat a „gép előtt felejteni”.


A BenQ BL2410PT modellje a következő hónap folyamán kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 289 euró lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. nyerek01
2012.10.27. 20:33
LCD panelen kívül milyen van még? (ami nem plazma)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. uristen
2012.10.27. 21:03
A LED az nem panel? Azaz maga a LED nem, de ha a montior LED paneles, akkor az szerintem mar nem LCD. Meg van ez az IPS, meg TN stb. panelek is, de ezeken a kategoriakon belul vannak, azaz LCD IPS, LCD TN, LED IPS, LED TN stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tibaimp
2012.10.27. 21:43
Én úgy tudom, hogy két nagy gyártó van számottevően a lcd kijelző piacon, a samu, aki a PLS panelt gyártja és az lg, aki meg az IPS panelt. Ez a kettő nagy meg ott a régi TN+film technológiás. Ez a VA nekem nem mond semmit. MOndjuk hallottam még SPS panelről, de ezeket már nem ismerem, hülyeséget meg nem akarok írni
persze javítsatok ki ha rosszul tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tomazolika
2012.10.27. 22:46
Na akkor tegyük tisztába ezt a paneles ügyet .
A LED az nem panelfajta hanem egy háttérvilágítás fajta a régebbiekben még "kicsi neoncsövecskék" voltak .
Szóval az LCD az egy technológia (Liquid Cristal Display) mint folyadék kristályos megjelenítő .
Ezeken belül (LCD-n belül) vannak a TN ,TN+film , IPS ,PLS meg még egy kettő amit nem tudok , ezek a panelfajták ezek színhűség betekintési szögekben változhat stb...
És ezek a panelek lehetnek LED háttér világításúak (Occó,jó,szép, szóval ezek vannak most ).
Ha az elméletbe hiba van akkor javítsatok ki , mert fejből írtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.10.27. 22:52
A xVA nem mond semmit? Pedig a samsung 7-10 éve tolta ezt a paneltípust, PVA névem, most meg az auo csinálja MVA néven. Régebben még az ips-nél is elterjedtebb volt az alacsonyabb ára miatt... (az ips volt a nagyon premium, a pva-mva a premium, a tn meg az alap lcd kategória)

Tehát ha erről nem hallottál semmit, akkor ismereteid ebben a témában 4-5 évnél nem régebbi dolgok...

(a samsung pls amúgy meg ips elvű, nem új paneltechnológia, semmivel sem több az eltérés, mint a PVA és az MVA közötti, amit szintén nem vesz senki külön paneltechnológiának, mert kvázi ugyanaz)

Tehát jelenleg is csak a három alaptípus (IPS, VA, TN) továbbfejlesztett változatai vannak meg, a samsung nem alkotott új paneltípust... (pedig nem lenne baj, ha csinálna a mostaniaknál jobbat)

tomazolika

panelfajta az a VA, TN, IPS ezeknek van karakteres eltérése egymástól, ezeken belül van az egyes gyártóknak különböző megoldása. (pl a samsung ips neve a PLS, ugyaz LG-nél az IPS, vagy samsung VA panel, az az PVA, míg az auo-nál ez MVA)

mondjuk ezek a monitoroknál alkalmazottak, tv-re vagy kis mobil kijelzőkre egyéb spec megoldások is vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomazolika
2012.10.27. 22:59
MJA
Na de a lényeg benne van
(Szerk.: 22:46 hszből kimaradt a lednél , hogy nemcsak occó hanem energiatakarékos is meg strapabíróbb is meg is is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Svindler
2012.10.28. 00:09
MJA: Egy régi alapozónk:
[LINK]
Azóta azért már van bőven új tech, de talán segít valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2012.10.28. 02:46
meg is lett ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2012.10.28. 05:11
Bár már létezik tisztán led alapú kijelző is, ahol minden egyes képpontot ledekből tákoltak össze, de ez méret/felbontás teikntetében jelentősen elmarad a többi megoldástól. Leginkább ahhoz lehetne hasonlítani mint a stadionokban használt óriás kijelzők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2012.10.28. 11:32
Fényérzékelő ECO Sensor is egy parasztvakítás. Samsung tévékben már vagy 10 éve van ilyen, de egyszer sem kapcsoltam be. Mert ha sötét van a szobában a kép is elsötétül, ha világos van akkor meg világosodik.És ez engem rohadtul zavar. A monitor se figyelmeztessen mikor pihenjek, mert az is zavaró pl. munka közben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balleno pdx06
2012.10.28. 16:50
Lehet, hogy zavaróbb lesz a két szódásüveg a szemed előtt ha nem tartod be, az óránkénti 5 perc szünetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Nurba
2012.10.28. 20:22
LED alapú kijelző lehetne az OLED és annak variációi, de monitor méretben elég drága lenne, így leginkább csak jobb fajta okostelefonokban találkozhatunk velük a mindennapokban. A mai LED TV és LED monitorok esetében tényleg csak a háttérvilágításról van szó, ami nem ugyanaz, mint egy OLED kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rieper
2012.10.28. 22:58
Szimpatikus, az ára már kevésbé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2012.10.29. 00:19
Így ez az új feature kb semmire sem jó, azt hittem hogy valami olyan lesz ami a pislogások hosszát és a köztük eltelt időt figyeli, abból tökéletesen kimutatható a fáradtság, a kamionokban meg a komolyabb kocsikban is ilyen van. Ennek lenne értelme, hogy figyelmeztet, hogy nem ártana aludni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!