iPon Hírek

A Mozilla dobja a Google-t, helyette a Yahoo-t választja

Dátum | 2014. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az elmúlt tíz évben a Firefox webböngésző alapértelmezett keresőszolgáltatása a Google volt, de a felek között ettől eltekintve is jó volt a kapcsolat, ugyanis a Mozilla Foundation pénzügyi segítséget is kapott a Google-től a bajban. A legfrissebb hírek szerint e partnerkapcsolatnak most vége szakad, ugyanis a Mozilla bejelentette, dobta a Google-t, helyette pedig a Yahoo felé fordult, amivel 5 éves stratégiai partnerkapcsolatban állapodtak meg. Az új döntés hatására a Firefox esetében mostantól a Yahoo lesz az alapértelmezett keresőszolgáltatás, legalábbis az Amerikai Egyesült Államok, illetve néhány egyéb ország területén. A Yahoo Search modern felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, és a Firefox do-not-track opcióját is támogatja. Persze ettől még nem lesz kötelező a Yahoo-t választani. A Mozilla tervei szerint összesen 61 keresőszolgáltatás-opciót kínálhat a Firefox, azaz minden konkurensénél többel rendelkezhet. Az opciók között továbbra is jelen lesz a Google, csak úgy, ahogy a Microsoftos konkurenciája, a Bing is. Érdekesség, hogy a Firefox Safe Browsing és Geolocation szolgáltatásait továbbra is csak a Google támogatja.
Az egyelőre rejtély, hogy mekkora összeg cserélt gazdát a két cég között, de valószínűleg a Mozilla több partnerkapcsolati ajánlatból választotta ki a számára legelőnyösebbet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. patrik2991
2014.11.24. 10:19
Allahu akbar!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. junpet
2014.11.24. 10:49
Oroszországban a Yandex, Kínában pedig a Baidu lesz az alapértemezett. Szóval több helyről fog befolyni a pénz a Mozillának, nem kell egyetlen cégtől függenie, mint az elmúlt 10 évben.
A Yahoo-nak pedig a Bing-gel van szerződése, lényegében ha Yahoo-n keresel olyan mintha Bingen keresnél (Powered by Bing™).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. I.Jozsef83
2014.11.24. 12:24
Az egy dolog - majd személyre szabáskor alapértelmezett ujra csakis a GOOGLE lesz . Ha meg Nem lesz választható - akkor bye-bye FFOX . Nehogy már rám akarják erőltetni majd azt amit nem szeretnék IE11-ben is BING Disabled !és Google az alapértelmezett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gab78
2014.11.24. 16:15
Érdekes dolog ez, van akinek ez a "pénz beszél" nem tetszik, pedig közben ha megnézzük a google találati listáját akkor egyértelműen a fizetett hirdetések illetve fizetős partnerek vannak előbbre, minden esetben. A bing esetében sokszor azt vettem észre, hogy pontosabb (értékelhetőbb) találatot ad a keresések során, mint a google. Persze nem minden esetben, de meglehetősen sokszor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabi02 I.Joz...
2014.11.24. 17:03
igen,legtöbben azt csinálják amit írtál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!