iPon Hírek

A nagy PewDiePie-blöff

Dátum | 2016. 12. 10.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Felix Kjellberg, azaz PewDiePie az egyik, ha nem a legnépszerűbb személyiség ma a YouTube-on. Játékokkal és sok más egyébbel is foglalkozó videóit tízmilliók nézik, a srác cirka 12 millió dollárt keres mindezzel évente. Nem csoda hát, hogy december 2-án kelt felvétele, melyben belengette, hogy törli csatornáját, ha eléri az ötvenmillió feliratkozót, hatalmas vihart kavart. Mivel PewDiePie-ért sokan rajonganak, de legalább ennyien utálják, nem volt hiány aggódó, vagy épp kárörvendő megjegyzésekben a neten és a közösségi médiában.
PewDiePie azzal magyarázta az elhatározást, hogy nem ért egyet a YouTube által bevezetett új tartalomajánlási módszerrel. Ennek lényege, hogy a felhasználók sokkal több, a cég által ajánlott videót látnak a kezdőlapjukon, mint olyanokat, amiket azok a tartalomszolgáltatók készítettek, akikhez feliratkoztak. Több YouTube-sztár foglalkozott a témával, beszéltek arról, mekkora esést produkált az egész dolog bevezetése, mivel a felhasználók nem látják első pillantásra, melyik általuk követett csatorna rakott fel új videót. Néhány esetben számos leiratkozás is történt. A másik gond a divatos videók előretörése volt, a kattintásvadász címekkel, vagy képekkel felszerelt felvételek sokak szerint csökkentik a személyes tartalmak értékét. Ezek a vírusvideók is betörtek a kezdőoldalakra, ahol korábban a kiválasztott csatornák felvételei szerepeltek. A harmadik részlet az érzelmi faktor, a tiltakozók szinte hasbarúgásként fogadták a változásokat, melyekről nem kaptak előzetes információkat (pedig, amellett, hogy szépen keresnek, a YouTube-nak is remek bevétele van belőlük), úgy érzik, a cég nem értékeli, milyen kemény munkát végeznek. PewDiePie úgy fogalmazott, hogy a fenti problémákra azt az egyetlen megoldást találta, ha mindent elölről kezd, így 50 millió feliratkozó elérése után (melyet egyébként még soha, senki sem teljesített a videómegosztó oldal indulása óta) törölni fogja a csatornáját, hogy megmentse a haldoklástól. A közleményt sokan nem hitték el, mások nem is találták akkora hülyeségnek, hiszen ezzel eltüntette volna az inaktív követőket is. December 8-án végül elérte az álomhatárt, a Twitteren ezt posztolta: December 9-én pedig, mikor tömegek rágták izgatottan körmeiket, hogy vajon tényleg meglépi-e a dolgot, PewDiePie valóban törölt – csakhogy nem a fő fiókot, hanem egy Jack septiceye2 nevű, novemberben létrehozott csatornát, aztán vigyorogva közölte, hogy az egész egy vicc volt, egyfajta közösségi kísérlet, ha úgy tetszik. Nahát!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

56. Cathaya
2016.12.10. 13:18
50 milla évente a hülyeségekért, nem semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Benny
2016.12.10. 13:27
hihető volt, h eldob önként egy rakat pénzt, jah nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Meteoreso
2016.12.10. 13:31
Én is néztem neki. még majdnem fel is iratkoztam érte ))
Vannak ilyen laza 10 miliós nézett videói amiért kap mondjuk 1 miliót kb 20 percért...
Szinte biztos volt hogy kamuzik mert nagyon színjáték , őszintén gyengén hazudik. De kiváncsiságból ránéztem 50 fölött.
Ja és kiírta a videó végére hogy iratkozzatok fel majd 100 miliónál törlöm.
A Slussz poén az lenne a történetben ha a Youtube törölné a fiókját mert az igéret az igéret...
Értem én hogy ez egy jóképű gyerek de sajna jó korlenyomat hogy a semmivel lehet e legtöbbet keresni ma is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Asagrim
2016.12.10. 14:54
Akik utálták direkt feliratkoztak, ő meg röhögött egy jót, mert lett egy csomó újonnan feliratkozott követője, amiért még több pénzt kap. Jól csinálja a tróger!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. VikMorroHu... Asagr...
2016.12.10. 15:25
Ez érthető, de ha ezek közül másnap mindenki leiratkozik, akkor is megkapja az új feliratkozókért a pénzt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. VikMorroHu... Catha...
2016.12.10. 15:26
50 millió a feliratkozóinak a száma. Éves szinten olyan 7-12 millió dollárt keres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Asagrim VikMo...
2016.12.10. 15:33
Nem fog mindenki, mert az emberek alapvetően lusták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. TheRealTsL VikMo...
2016.12.10. 15:50
Nem vagyok tisztában az aktuális youtube rendszerrel, de szerintem most is megtekintések után fizet, nem feliratkozók után.
Az csak azért kell sok, mert a nyakatekert - és említett - algoritmusok miatt még a feliratkozók nagy részéhez sem jut el az anyag.
Aki csak katasztrófatúrista, az amúgy se nézné a videóit, így se így, se úgy nem okoz neki bevételkiesést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. CannaBEAST
2016.12.10. 15:53
Emberek! Ez marketing!
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mikor Zuckerberg a Facebook-részvények 99%-át elajándékozta egy (később kiderült, hogy az ő tulajdonában lévő) alapítványnak.
A dolog felkapott lett, milliók kezdtek el erről beszélni, illetve támogatni az ötletet. A sok-sok pénz befolyt az alapítvány számlájára (ami, amint írtam az övé), így kapott egy óriási reklámot (napi téma lett az adakozása) plusz az ötlet mellett kitartó rajongók felajánlott pénzét is bezsebelte.
Itt is hasonló a helyzet, kapott egy nagy reklámot...
Hogy esetleges pénz felajánlás volt-e, azt nem lehet tudni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Gyurkov
2016.12.10. 15:54
Semmi értéke nincs annak amit megoszt, nem is értem mit esznek rajta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Asagrim TheRe...
2016.12.10. 15:54
Ez tuti?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Kerty
2016.12.10. 18:23
-brühühü csúnya gonosz youtube új rendszere miatt nem kapok annyi pénzt mint régen brühühü

Nem mintha a youtube gyakorlatilag nulla forintért biztosítja neki(k) a tárhelyet, technológiát stb amire az egész sz@ros pénzgyára épül... nem is tudom szalonképesen megfogalmazni a véleményem az ilyen kreténekről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. CannaBEAST Kerty
2016.12.10. 18:34
Engedd el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. arn
2016.12.10. 19:00
Oruljon, hogy akkora szerencseje volt, hogy ilyen baromsaggal kereshet dollarmilliokat... Kb mint a lotto otosre, akkora esely van ra. A googlet csak az erdekli, hogy minel tobb penze legyen, tesz arra, hogy mi a jo a usereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. punchman
2016.12.10. 21:22
Ha igazi troll a srác, akkor megígéri, hogy nem törli le, és...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. takos81
2016.12.10. 22:01
Nem vagyok irigy, ha erre fizetnek, akkor csinálja. De fel nem foghatom, hogy mit szeretnek rajta az emberek. Eleve nekem már a műfaj kiveri a biztosítékot, mert mi értelme van más bénázását nézni egy játékban? Pont azért jó egy játék, mert oda megyek ahova akarok és azt csinálok amit akarok. Ez különbözteti meg a játékot a filmtől. A kommentárjaiért nézik? Az a 2-3 videó amit láttam tőle, számomra kész szenvedés volt. Visít mint a fürdőskurva és gyenge poénokat tol az arcodba. Gyanítom hogy eleve nem vagyok célközönség így 30 fölött, de akkor sem bírom megérteni, hogy mondjuk egy tizenévesnek milyen élményt ad, amiért megéri megnézni. Egy rajongó írhatna ide, hogy neki miért jó ezt nézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. noPublicFG
2016.12.10. 22:39
Nem egészen értem, hogy kap ebből pénzt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Cathaya noPub...
2016.12.10. 23:02
A lényeg hogy a reklámdíjakból befolyó pénz osztják el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. pdx06
2016.12.10. 23:18
Volt olyan hülye aki tényleg elhitte hogy tényleg törli a csatornáját, vagy hogy semmi félrevezetés nincs benne? Mondjuk nincs ebben semmi kivetnivaló, jól meg lehet élni a félrevezethető emberekből, a világ milliárdosainak fele onnan köszönheti vagyonát hogy rájöttek hogyan lehet megfejni ezeket az embereket akár a saját vagyonukból, akár a tevékenységükből hogy lehet hasznot húzni. Nem ismerem szerencsére a csatornát, viszont tisztán látszott hogy kamu mikor először olvastam a dologról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. pdx06 takos...
2016.12.10. 23:24
Egy rakat videóst fel tudnék sorolni akiken nem értem mit esznek az emberek. Néhányba belenéztem, mert ugye a pofámba tolja a youtube, de már az első fél perc annyira idegesítő hogy lejjebb kell venni a hangerőt rosszabb esetben első ijedtségben a power gombhoz nyúlni. Ezt eszi a mai fiatalság, a férfiak kislányos felsikítását vagy a kétezredik mi van a telefonomon videót. Nem értem, kezdem azt hinni hogy külön állatfaj létezik.

Legutóbb is nosztalgiázni támadt kedvem, beírom például hogy Szandi, persze hogy nem az énekest dobja ki, hanem valami 8 éves kislányt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. kihaennem
2016.12.11. 09:20
kit érdekel egy majom youtubeos bénalajos.
tényleg ez hir bárhol az interneten?
van egy ember aki majd törli a csatornáját ... huuuuha

na ez a szánalmas hogy ezzel bárki is foglalkozik. + az a z50 millió idióta aki követi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. dbelam TheRe...
2016.12.11. 11:19
Nem is megtekintéséhez, hanem az ott megjelent reklámra kattintásért. Én fél év alatt "kerestem" 3 centet
(nem baj, majd ha készen lesz a teljes programozás-sorozat, akkor talán nézni is fogják)
A feliratkozás azért jó, mert értesít ha van új videó, úgyhogy egy hazug g*ci bájgúnár, ugyanúgy értesíti a feliratkozott, csak legfeljebb nem a főoldalon, hanem emailben vagy oldalt jelzi. Ha hogy a feliratkozottak sem nézik a videóit? Szar ügy... Majd lesz másik egymillió Pistike.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. trent
2016.12.11. 11:26
itt a komment szekcióban mindig mindenki ennyire hülye és tudatlan? nem szoktam olvasni általában de most végig néztem gyorsan a kommenteket kíváncsiságból és olyan érzésem van mintha valami kisegítő iskolába csöppentem volna ahol mindenki down kóros...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. SzAdamAndy
2016.12.11. 12:27
Magyar viszonylatban van értelmes csatorna egyáltalán? Még nem találkoztam egyel sem, lehet nem kerestem kitartóan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Meteoreso SzAda...
2016.12.11. 12:56
Magyar viszonylatban az a trend hogy 10 szóból 6 káromkodás.
Győzike és Való világ szintű "sztárokkal".
Nem is értem youtube hogy engedi ezt 18-as karika nélkül, playit en is ilyen emberek vitték a prímet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. MastR
2016.12.11. 14:02
Nem is értem a sok negatív hozzászólást. Mindenkinek megvan a joga és lehetősége ahhoz hogy egy hozzá hasonló csatornát hozzon létre amit milliók imádnak. Ráadásul ingyen. Mindenki kereshet több millió dollárt évente. Akkor miért nem teszi? Kinek mi a kifogása? PDP megcsinálta, mert nem hülye. Ennyi.
A "blöffről" meg annyit, hogy nem blöffölt. Végig igazat mondott. Törölte a csatornáját, ahogy ígérte, az már más kérdés hogy ki milyen csatornára gondolt.
Ügyesen kihasználta azt, hogy a médiát bulvárosítani akarják (már ha még nem történt meg), és hogy minden közszereplő sárral dobálására ugrik a sajtó. Én feliratkoztam, és ha nem is fogom nézni a videóit, így valamennyire tiszteletemet fejezhetem ki iránta és a hasonló mentalitású emberek iránt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. hunluki SzAda...
2016.12.11. 16:40
Attól függ milyen tartalmakat kedvelsz, de vannak jók. Pl Magyarósi Csaba (appleblog, úton, net izéi), Szirmai Gergő (hollywoodnewsagency, gameday, afk), esetleg Dancsó Peti, bár mostanság szerintem picit romlott a minősége a régiekhez képest. Az otherworld se rossz, egész minőségi cuccokat adnak ki. Ha a stílus tetszik akkor ott a retroshock, vidmanon is jókat lehet röhögni. Kb ezek vannak magyar viszonylatban, meg talán még a régi újságok csatornái (gamestar, guru). Régen volt dumaragu és rosszpcjátékok, de nálam kb itt megállt a magyar felhozatal. Egy ideig még néztem a TheVR srácokat is, de nekem túl sok benne a bazmegolás úgyhogy leiratkoztam róluk. Ja és még ott vannak a stand up comedy-s srácok csatornái is. Többi csatorna amit követek nem magyar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. CannaBEAST MastR
2016.12.11. 17:45
Igen, ebben igazad van. A felkínálkozó lehetőségeket tökéletesen kihasználta. Én személy szerint gyűlölöm a videóit, de ahogy az előbbi hozzászólásomban is írtam (9.) ez a "blöff" is arról szólt, hogy reklámot csináljon magának (ha sokaknak ez sem is esett le). Ezért plusz pont neki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. pdx06
2016.12.11. 18:08
Inkább az a baj hogy csicskák az emberek. Jó, rá lehet fogni arra hogy a youtube közönségének átlagéletkora 10 év alatt 20 évről 10 évre csökkent, de az hogy mindent bekajálnak már szánalmas. Miről szól a hazai youtube? A kéregetésről.

Mindenki csatornája alatt ott a paypal, persze azt mondják nem kötelező adakozni, de az arra hajlamosakon amolyan zsarolást hajtanak végre hogyha nem adakoztok akkor nem lesz ez, nem lesz az. De nem hogy nem adakoznak az emberek, még versenyeznek is ki ad többet, mert mekkora vagány lesz, ha az ő neve van elsőnek a listában vagy meg lesz említve a videóban, esetleg szalagcímen kiírva és akkor mint értitek egy árverésen van aki felmegy százezer forintig is, nyilván azért dolgozik az illető vagy a szülei hogy eltartsák az adott videóst. Nagyon jól ki lehet ismerni a dolog pszichológiáját.

Ugyanígy milliókat keresnek a facebookon terjedő kamu nyereményjátékokkal és hírekkel, hiába írja nekik valaki CAPS LOCK-al hogy ne dőlj be kamu, soha nem nyert senki, az árgép (facebookon argEp mert nyilván nem használhatják az eredeti nevet) mintha lámáknak írnál, ugyanúgy folytatják a megosztásokat meg a lájkokat. Hihetetlenül hülye és naív lett a netes társadalom, ha ezt nekem valaki korábban mondja nem hiszem el hogy ilyen megvezethető emberek vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.11. 18:43
Szívemből szóltál barát.

Amit még érdemes hozzátenni, hogy a Youtube persze, hogy finomítja az algoritmusát, amint látja, hogy túl sok pénzt kell kifizetni a kreténeknek. Egyértelmű, hogy egy olyan állapotra törekszenek, amikor a hirdetési bevételük maxos, viszont a contributoroknak meg a lehető legkevesebbet kell kifizetni.

Pew barátunk ezt nehezményezte, merthát nemhiába, inkább napi 2-3 vidó leforgatása, minthogy elmenjen az IKEA-ba árutfeltölteni.

Nyafikázott egy kicsit, aztán ugyanúgy elfogadja a rendszert, mint mindenki más, mert így is ömlik a lé az ölébe. Kicsit még keres hozzá, csinál valami vállakozást, vagy gamer-márkét, mint a Razer, aztán kész is, self made man, lehet imádni.

Ez a mai kor. Munkával senki nem fog ebben a világban pénzt keresni, ilyenekkel igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Flegeton takos...
2016.12.11. 19:43
Szintén! Nem bírom a visítozásos végigjátszást. Elemben szeretek egy két videóst a stílusa miatt, másokat azért mert nehéz játékokkal játszanak amibe nem ölnék időt, de a sztori és a kommentár érdekes.
Gondolj bele a sportba és annak nézésébe. (30plusz vagyok.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. takos81 bane
2016.12.11. 21:04
Viszont az ilyen azért veszélyes, mert a mai korban ezek a hirtelen jött sztárok nagyon hirtelen el is mennek. Nagyjából úgy, ahogy az eredeti rajongótáboruk felnő. Van még pár éve a srácnak, utána elfelejtik, és jön valaki más a helyébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. takos81 Flege...
2016.12.11. 21:05
Nem nézek sportot, nem tud lázba hozni hogy valaki más a képernyőn rohangál vagy épp úszik De ez legyen az én hendikeppem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. SzAdamAndy MastR
2016.12.11. 21:06
Ezzel az a probléma, hogy egy olyan értékrendi szintet képviselnek ami borzalmas példa a fiatal nézőik számára. És márpedig a példát követni kell mert azért van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. SzAdamAndy hunlu...
2016.12.11. 21:18
Köszönöm a válaszod.
Magyarósi Csabát nem néztem, mindenképpen rápillantok, Dancsó Petit sem ismerem.

Atöbbieket láttam már vagy halottam róluk és nem vagyok elragattatva.

Otherworldnek azt hiszem a LG G4 teszt videóját néztem meg és akkor ott is hagytam őket a nem összefüggően felépített mondatok és információ hiány miatt.

Hollywood Hírügynökséget pár videóban láttam és nem győzött meg.

TheVR alatt ott a milliós felszerelés csak ahogy leírtad a tartalom hiányzik belőle. Szerintem messzemenően minőségi a videókat készítenek technikai szinten csak sajnos. A Lenovo Book bemutatója is botrányos volt és itt is volt információhiány (az árról miért nem beszél).

Szerk.: Dumaragut néztem még az elején amikor indult, vicces volt, de pár hónap után nem követtem, talán az egyik tuti csatorna volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Cathaya
2016.12.11. 23:35
Nagy problémák lesznek ebből és akinek van kamasz gyereke netalán foglalkozik is vele láthatja hogy minden hülyének lehet 5-10-20 milliós tábora és azt mond amit csak akar, a fiatalok közül sokan így egy hatalmas kretén után igazodnak és azt követik mint példakép, aki ismer egy kis pszichológiát az tudhatja hogy ebből 10 év múlva amikor felnőnek nagyon nagy problémák kerekednek, rengeteg céltalan megtévedt ember fog kóvályogni az utcákon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. SzAdamAndy VikMo...
2016.12.12. 01:25
És mit csinál ennyi pénzzel évente? Szigetet vesz? Vagy adományoz belőle megfelelő helyekre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. pdx06
2016.12.12. 02:09
Legjobb magyar youtube csatorna egyértelműen a Szellemvárosok magyarországon, akát évébe is adni lehetne abban legalább megdolgoznak a nézettségért (természetesen ennek ellenére nem nézett) viszont tényleg érdekes tartalma van, és nem 4 fal között veszi fel egy elkényeztetett piperkőc gyerek ahogy jáccik. Mert az nagy dolog, egy szellemi fogyatékost leültet az ember a gép elé az is játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. thestock MastR
2016.12.12. 07:15
Ezzel a gondolatmenettel nem csodálom hogy nem érted a "sok negatív hozzászólást". Értéknek tekintjük azt hogy egy felnőtt férfi hülyét csinál magából az interneten? Jah hát persze, jogom van hozzá és lehetőségem...ne haragudj, nem fogok élni vele. Éljen meg belőle,bánom is én, de ne állítsuk már be "nem hülyének". Attól még hülye, csak megtalálta a hasonszőrű hülyéket akikből megélhet.
Látom nem érted miért is átverés amit csinált. Tételezzük fel hogy odalépek hozzád kezemben egy tábla milka csokival,és megkérdezem hogy kérsz-e belőle. Vigyor kiül az arcodra,és igenlő a válasz...erre előveszek a farzsebemből egy avas, széttört, csokimasszából készült csokinyulat,és a kezedbe nyomom hogy tessék,egyél. Nem hiszem hogy tiszteletedet fejeznéd ki irányomba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Tno MastR
2016.12.12. 08:19
Azért ne várd már el, hogy tapsoljunk a hülyeség terjedéséhez. Nem szégyen ám elismerni más emberek előtt sem (és magad előtt sem), hogy eddig tévesen gondolkoztál dolgokról, avagy már egy ideje tisztában vagy vele, hogy lehet mégsem annyira kóser ez, de hazudsz magadnak. Ha mélyen magadba nézel, és a felsoroltak közül egyiket sem látod sem látod igaznak, akkor arra kérlek tölts el némi időt azzal, hogy miért is ellenzik a csatorna szellemiségét egyesek. Tényleg annyira elhasznált, hogy fáj leírni, és közhelyek puffogtatása nem igazán minősül érvelésnek, de ne vedd sértésnek, ha azt írom, 50 millió légy nem tévedhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Flegeton takos...
2016.12.12. 08:54
Sportot én se, de végigjátszás érdekel. Akit szívesen néznék még többet pl.enshiinue. Régi játékokat is elővesz, soksok dolgot mesél a történethez, amit egy sima végigjátszás nem fed fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. EVL2
2016.12.12. 10:24
Én nagyon nem vagyok benne ebbe a világba, de múltkor elakadtam egy játékba ( később kiderült hogy a virágbolti példányom bugos volt) és rákerestem egy végigjátszásra. Találtam is egy magyar srácot aki részekre osztva mutatta be a játékot. Nagyon megörültem neki.

Előre leszögezem hogy ez előtt ilyet még nem néztem!

Hideg zuhanyként ért!
Nem hittem a szememnek! Azonnal le kelet némítanom a hangfalakat mert azt hittem szétpukkan az agyam.
Szépen csendben megnéztem azt a részt ami érdekelt (komment nélkül) és utána szörnyülködtem fél órát hogy az emberiség most már 100% hogy ki fog pusztulni. (bár nem bánom)

Ami még ennél is szebb hogy egy másik fórumon vitatkoztunk egy vga-ról és egy hatalmas félisten hozzábüfögött valamit a témához majd ezt követően ,hogy igazolja magát linkelte ennek a "youtubernek" a videóját.
Abban a pillanatban amikor megláttam az ismerős arcot tudtam hogy a félisten sráccal értelmetlen vitatkozni mert ő a visítás, anyázás és ..... világában él és ezt élvezi.

Biztos vagyok benne hogy a homosapiens azért egyedülálló emberi faj mert a mellékágakat kiirtotta pl: Neander völgyi. Talán valaki ezeket is elintézi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Leeroy
2016.12.12. 10:31
Hálistennek nem tudom, ki ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dbelam bane
2016.12.12. 10:55
"Amit még érdemes hozzátenni, hogy a Youtube persze, hogy finomítja az algoritmusát, amint látja, hogy túl sok pénzt kell kifizetni a kreténeknek."
Téves - a YouTube annak örül, minél többet kell fizetnie, ugyanis a Google ebből részesül (illetve inkább ad egy kicsit belőle), durván 70% Google 30% YouTubeos az eloszlás. Minden millió után amit a képernyő előtt sikongató hülyegyereknek ad, megtart még durván két és fél milliót. Csak hiába 50 millió feliratkozó, ha a clickbait "letörlöm a csatornám" videó is "csak" 20 millió megtekintést ért el, ránézésre átlag 2-3 millió megtekintés / videó amit produkál. Hazai viszonylatban Vidman 300k feliratkozóval hozza a minimum 300e nézőt, de simán jön a milliós nézettsége isegy-egy videónál. Külföld: Life of Boris ~ fél millió feliratkozóval több millió - 100e nézettség között ingadozik (slav gameplayt kevésbé nézik)
Magyarán még a feliratkozókat sem érdekli a ripacs "munkássága". Éhen halni nem fog, majd lesz belőle egy újabb celeb, eladja magát valóságsóba meg ilyenekbe ha nem lesz elég pénz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Flegeton dbela...
2016.12.12. 11:05
A youtube a google tulajdona és mivel googleé a pénzt, papíron a youtube veszteséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Wentrion
2016.12.12. 11:37
Végre belefojthatná magát a pénzébe... Egy videóját néztem meg még 1-2 éve... de már akkor is olyan ellenszenvet váltott ki ez az idétlen marha, hogy olyat még másnak nem sikerült... Úgy visít mintha egy fürdős k....át b@cnának...

MastR kolléga meg gondolom egy visszafogottabb fanboi'

Na mindegy... lényeg a lényeg, hogy az emberiség így is, úgy is ki fog pusztulni ha az ilyen suttyókhoz hasonló emberek fognak élni a Földön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. th0m4s
2016.12.12. 12:56
A cikk egész jól leírta a várható kommenteket
"Mivel PewDiePie-ért sokan rajonganak, de legalább ennyien utálják"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Wentrion
2016.12.12. 13:14
Itt alapjáraton nem azzal van a gond, hogy pénzt keres, mert nincs ezzel baj, de amit "letesz az asztalra" azért, hogy ezt a pénzt megszerezze az valami (virtuális nyomdafestéket nem tűrő jelző(k) ).... simán el tudná játszani bárki, hogy ekkora egy idióta, csak szerintem az embereknek van némi önbecsülése és inkább nem csinálja... legalább is nekem ez a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. th0m4s Wentr...
2016.12.12. 13:17
Szerintem sokan próbálják utánozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.12. 14:48
És?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Ch00ler
2016.12.12. 15:33
Banyek, én már - úgy látom - régen kiöregedtem ebből, vagy teljesen más bolygón próbálok élni...
Maga a jelenség érdekes, de a lényegét nem teljesen értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2016.12.12. 15:46
Jó, akkor csinálja mindenki utána, dobja el mindenki ami a kezében van, a mentős hagyja ott a beteget, menjen mindenki videózni. Ez a baj az egész internetben hogy egy illúziót keltenek a könnyű gazdagodás reményében az emberekben ellenben csak játszani kell esetleg nem is csinálni semmit. Ennek köszönhető hogy dugig van a youtube szemetelve. 14 éves korig nem is lehetne csatornát üzemeltetni ellenben olyan gyerekek adnak sminkelési tippeket és challenge videókat akik tavaly ilyenkor még a csörgőt verték a kiságyban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. th0m4s Tno
2016.12.12. 16:08
Csak ezt a gondolatmenetet akartam folytatni:
" simán el tudná játszani bárki, hogy ekkora egy idióta, csak szerintem az embereknek van némi önbecsülése " Wentrion kommentjéből, hogy mégis sokan próbálják utánozni (vagy még akár rosszabbak is), ergo jó pár embernek még sincs önbecsülése és azért nem mindenkinek jön össze az a nagy Youtube-os élet... ami nem is baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Wentrion
2016.12.12. 17:42
Oké, rosszul fogalmaztam kicsit, de értitek a lényeget...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2016.12.13. 08:09
Nem tudom hogy ki a hülyébb, aki ilyen videókat csinál, vagy aki nézi is rendszeresen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. takos81 EVL2
2016.12.14. 22:12
Amikor életemben először megláttam egy alápofázós végigjátszást, nem értettem a dolgot, meglepődtem. A mai napig nem értem, hogy ha valaki játszik, miért nem bírja befogni a bagólesőjét. Nagy ritkán én is megnézek valamit, mert elakadok, vagy érdekel, hogy a sztori milyen fordulatot vett volna egy más választással, de ahogy meghallom az alápofázást, már ugrok is a következő hasonló videóra addig, amíg nem találok egy olyat amelyikben nem óbégat a szerencsétlen. Elfogadom, hogy a mai fiataloknak igényük van erre, nekem viszont nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!