iPon Hírek

A netbookok álma: Jolicloud

Dátum | 2009. 01. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Egy kifejezetten netbookokra és számítási felhőre alapuló operációs rendszert fejleszt titokban a Jolicloud Párizsban. A rendszerről nem sok információ áll még rendelkezésünkre. A projekt főoldaláról csupán annyit lehet megtudni, hogy a Linux-ből (feltehetőleg a Debian-alapú Ubuntuból) indultak ki és gyorsabb bootolásra, egyszerűbb szörfözésre valamint a számítási felhő (cloud computing) maximális kihasználására optimalizálták. Egyetlen fotót adtak ki a Flickr-en, ami elég impozáns interfészt sejtet a rendszer mögött.

Klikk a nagyobb képhez.
A cloud computing (számítási felhő) kifejezést akkor használják egy gépre/rendszerre, amikor az olyan szolgáltatást használ, ami nem a saját gépén fut, illetve az állományok sem találhatók meg fizikailag az adott gépen. Számtalan ilyen létezik már, például az online Google Dokumentumok, a Yahoo! levelezőprogramja vagy a Meebo online csevegője is így működik, de ezt a sort még bőven folytathatjuk. A számítási felhő története egészen 1960-ig visszavezethető, bővebb információ az angol és magyar Wikipédiából érhető el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.01.27. 21:44
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Alvin_ti42...
2009.01.27. 22:45
nice, tetszetős GUI
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Omegared
2009.01.28. 03:13
Csak nekem tűnik úgy, hogy igen hajaz az iphone kinézetére? még a wifi ikonkája is majdnem ugyan az :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. cizoe
2009.01.28. 03:33
Nem hajaz az az Iphone-ra, egyszerűen ilyen a web2.0 sztájl. Színes, élénk, főleg lesarkított ikonok, etc.

A wifi ikonja meg szinte mindenhol hasonló: http://images.google.hu/images?imgsz=icon&...k+keres%C3%A9se
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. homeware
2009.01.28. 09:14
Nem véletlenül ilyen sötét, elvégre minél sötétebb képet kell megjeleníteni, annál kevesebb áramot is zabál, energiatakarékosabb is valamivel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Moker
2009.01.29. 09:20
Csak lassan azt nem tudom, minek venni ilyen netbookot? Inkább veszek vmi szuper okostelefont és azon netezgetek, ha vmit gyorsan megkell nézni. Jó...jó tudom, hogy az nem ugyanaz, meg izé nagyobb a képe, meg ezen lehet normálisan gépelni. De ha gépelni akarok notebook-ot veszek!

Egyszerűen nem tudom elképpzelni a netbook-ok ideális felhasználási területét, ahol egy notebook már túl nagy, de egy okostelefon meg túl kistudású!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Moker
2009.01.30. 08:30
Hát nemtom...akkor a netbook azoknak van akik olcsó notebook-ot szeretnének? Mondjuk fiataloknak eltudom képzelni ilyen netezős, msn-ezős gépnek. Meg kicsi és könnyű tudom, nem is fikázni akarom őket, csak tényleg kiváncsi vagyok, hogy pl. hazánkban ki és miért vesz netbookot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cizoe
2009.02.05. 17:19
pl én a pc mellé. Olcsó, kicsi, megfogom bevágom a táskába, elmegyek 2 napra az ország másik felébe, majd visszajövök és ledobom a pc mellé. Sokáig bírja, filmezni, kommunikálni, netezni tökéletes.

Ja és a lényeg, hogy ugyanerre egy sima notebook hátrányos lenne. Kevésbé mobilis, nehéz, bajos. Ja és drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!