iPon Hírek

A netezők egyharmadát kiiktatták a svédek

Dátum | 2009. 04. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Drasztikus, kerek 33%-os visszaesést regisztrált a svéb Netnod, miután érvénybe lépett az ország legújabb kalózellenes törvénye, amely gyakorlatilag a rendőrség teljes zárójelbe tételével szolgáltatta ki a netezőket a jogkommandósoknak.

A törvény ugyanis nemes egyszerűséggel azt teszi lehetővé az említett üldöző szerveknek, hogy gyorsan hozzáférhessenek a feltételezett kalózok személyi adataihoz, és pillanatokon belül beperelhessék őket anélkül, hogy ehhez bármiféle rendőrségi felhatalmazást kellene kérniük.

Christian Engström, a svéd Kalózpárt elnökhelyettese ugyanakkor az új fejlemények ellenére is bizakodó. A BBC-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy más országok tapasztalataiból kiindulva az ilyen mértékű forgalomvisszaesés teljességgel természetes egy ilyen törvény életbe lépésének napján, ám ez csak ideiglenes, mivel néhány hét alatt általában újra eléri megszokott szintet. Ennyi időbe telik ugyanis, amíg az emberek megtalálják a módját annak, hogy kellően felvértezve, biztonságos anonimitásban folytathassák a fájlmegosztást.

Természetesen a törvényt nagyon sokan kritizálják is, bár ez már kissé eső után köpönyeg-jellegű. Ettől függetlenül azért bíztató, hogy láthatólag bőven vannak, akik nem kívánják ennyiben hagyni a dolgokat; az az ország, amelyik adott a világnak egy PirateBay-t és egy Kalózpártot, nyilván ki fog találni valamit erre a helyzetre is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. jadam92
2009.04.03. 18:33
milyen jogon adhatják ki az információkat más emberekről? ezeket az embereket értesítették hogy ki adhatják az infókat róluk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iker222
2009.04.03. 18:42
http://stats.autonomica.se/mrtg/sums_max/All.html

itt a svéd internetközpont grafikonja.. kicsit esett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sakal6
2009.04.03. 20:04
ennyi erővel a világot le lehetne csukni, lemerném fogadni hogy annak aki ezt a hülyeséget kitálta biztos van valami a gépén ami nem eredeti hanem tört, az ilyen gyökereket mind akasztófára kéne küldeni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2009.04.03. 21:26
nem az a baj, Britni Sprix, meg a gyerekrontó Jacko meg ezeknek a seggfejeknek a kiadója a menedzsere nem elég gazdag, még a TI pénzetek és az ÉN pénzem is kéne nekik!!!

elnézést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fecaa
2009.04.03. 23:55
sztem akkor sokan lemondják a netet,ha itt kommunista diktátori módra jogot sértenek és adatokat adnak ki "illetékteleneknek"->örülni fog a netszolgáltató?biztos...

de akkor kezdjük el megfigyelni pl. a parlament töltelékeinek a bankszámláját,annak változását és a forrását is,ill. az 1. mrd-jukat
honnan is?na?.....aki ráér,az ezt nyomozgassa,utána jöhet a többi vérgazdag

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.04.05. 14:35
Megint a jogdíj vita. Tudják, hogy nem megoldás amit csináltak, de be lehet vele rántani több tucat embert, akik majd hozzájárulnak, hogy őket ne szorongathassa a gazdasági helyzet. Szánalmas ez a jogdíj vita, és sose lesz vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!