iPon Hírek

A Netflix tartalmak egy része már internet nélkül is nézhető

Dátum | 2016. 12. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Netflix gőzerővel terjeszkedik, illetve szolgáltatásának minőségét is folyamatosan javítja, mégis sok kritika éri a céget: egyes felhasználók a szűkös tartalomkínálatot, míg mások az adott régióhoz passzoló feliratok hiányát nehezményezik; de olyanok is vannak, akik az offline videónézés lehetőségét hiányolják. A legfrissebb bejelentés értelmében utóbbi csoport képviselői végre fellélegezhetnek, ugyanis a Netflix vezetése bejelentette, mostantól van lehetőség egyes tartalmak offline megtekintésére is. Az offline videónézés bevezetéséről régóta pletykálnak, a rivális Amazon Prime nagyjából egy éve kínál is hasonló lehetőséget, így a Netflix illetékeseinek is muszáj volt lépniük. Noha az offline videó nézés lehetősége kiválóan hangzik, azért vannak megkötések, amelyek beárnyékolják az egyébként üdvözlendő hírt. Az új opció a bejelentés szerint mind a 86,7 millió Netflix előfizető számára elérhető, méghozzá ingyenesen, de csak mobileszközön, azaz okostelefonon vagy táblán használható, a legfrissebb Netflix mobilalkalmazás letöltése után. Az új opció jóvoltából egyebek mellett a Netflix saját gyártású tartalmai tölthetőek le, például az Orange is The New Black, a Narcos és a The Crown, de később természetesen bővülni fog a kínálat. A saját tartalmak mellett már most is letölthető a Breaking Bad, a Paddington, a Minions, illetve a Kung Fu Panda 3, de akár a Boyhood, a Pulp Fiction, a Nightcrawler, a Good Will Hunting vagy a Hot Fuzz beszerzésére is van módjuk a szerencsésebbeknek.
Új ikon jelzi, ha letölthető az adott tartalom
Mobileszköz terén egyébként legalább Android 4.4.2-es vagy iOS 8-as szoftvert futtató készülékre van szükség, a videók pedig Hagyományos vagy Magas felbontásban tölthetőek le – utóbbiak több helyet foglalnak. Az egyes letöltött tartalmaknál a megtekintést megkezdését követően aktiválódik egy időlimit, azaz bizonyos időn belül meg kell nézni az adott filmet vagy sorozatot. Megtekintés után természetesen minden tartalom törölhető. Az offline videó megtekintés nagyon sok esetben jöhet jól, például hosszabb utazás alkalmával, ha spórolni szeretnénk internetforgalmunkon, vagy csak egyszerűen olyan helyre megyünk, ahol lassú internetkapcsolat érhető el. A Netflix globálisan jelenleg összesen 86,7 millió előfizetővel rendelkezik, közülük 47,5 millióan az Amerikai Egyesült Államokon kívülről veszik igénybe a szolgáltatást. Intő jel, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a harmadik negyedév folyamán csak 370 000 új előfizetőre tett szert a vállalat, éve szinten pedig csak 4,3 millió felhasználóval nőtt a tábor. Ezzel szemben a nemzetközi előfizetők száma csak a harmadik negyedév folyamán 3,2 millióval, éves szinten pedig 13,2 millióval gyarapodott, azaz a nemzetközi piac egyre fontosabbnak tűnik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. noPublicFG
2016.12.01. 20:16
A szüleimet akartam rábeszélni, aztán kiderült, nem csak magyar nyelvű tartalom nincs rá, még feliratot sem raknak a filmek alá. Szegények lelkesen elkezdték a három hónapot, aztán abba is hagyták. Még jó, hogy ingyen volt. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Namivan
2016.12.01. 20:37
Épp itt volt az ideje ennek az újításnak. Ez mindenképpen üdvözlendő előrelépés. iPad-en teszteltem, jól működik. De ennél fontosabb lenne, ha legalább feliratok szintjén kínálnának regionális honosítást a tartalmakhoz. A magyar nyelvű hozzáférés hiánya szerintem sok honfitársunkat visszatartja az előfizetéstől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Yoshileon
2016.12.02. 12:16
A netflixen lévő sorozatoknak már a 15%-a elérhető magyarországon! A filmeknek meg 13%-a!
Én nagyon megörültem neki, amikor elérhetővé vált magyarországon, de amikor megtudtam, hogy ilyen foghíjas, rögtön lemondtam. Ennek így nincs sok értelme.

Persze megértem, hogy a kizárólagos jogok miatt van ez így, de amíg nem tudják megoldani jogilag, hogy globálisan egységes legyen a könyvtár, addig marad a torrent.

Nameg aztán abból is jól látszik, hogy nem veszik a kis országokat komolyan, hogy nincsenek magyar feliratok. M.O. háromnegyede kilőve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Yoshi...
2016.12.02. 15:15
Annak a háromnegyednek a kétharmada igazán megtanulhatna angolul. Svédországban pl. egyáltalán nem kell svédül tudnod, mert mindenki beszél angolul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gejza666 Asagr...
2016.12.03. 16:24
Ha jól emlékszem, amikor anno arrafele jártam, akkor a helyiektől olyasmi is elhangzott, hogy a TV műsorokat nem is nagyon szinkronizálják, merthogy úgyis mindenkinek tudnia kell angolul.
Ráadásul angol felirat van a műsorokhoz.
A potenciális előfizetőkkel kapcsolatban meg egyetértek veled. Igenis kiválló lehetőség, hogy nyelvet tanuljon az ember, a Transformers-nél meg nem vesztessz sokat, ha nem mindent értessz.
Amúgy nem tudom, hogy ki mennyit szokott a TV/monitor előtt ülni, de szerintem a jelenlegi kínálattal is bőven el lehet lenni egy-két mozijegy, vagy 4-5 sör (Bp.) áráért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Laci19
2016.12.04. 03:42
Nem lesz elérhető PC-n? Csak neeem? Na még szép, hogy nem, az nem üzlet nekik, csak az, ha drága mobilnetről toljuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!