iPon Hírek

A név a végzet?

Dátum | 2007. 11. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az LG számára legalábbis valóban az lehet, miután meggondolatlan névválasztás miatt beperelte a céget a BlackBerry készülkéket gyártó kanadai Research in Motion (RIM).

Az LG ugyanis számos olyan kézi eszközt dobott piacra nemrégiben, amelyek közül néhánynak a nevében előfordulnak olyan szavak és kifejezések is, mint a "Black Cherry" vagy a "Strawberry". Az RIM pedig azt állítja, hogy a "black", a "berry" és a "pearl" kifejezések használatára egyedül ők jogosultak, mivel a termékeik széleskörűen használják ezeket.

A bíróság pedig úgy határozott, hogy az LG köteles megsemmisíteni az összes olyan mobiltelefonját, amelyeknek nevében előfordul az érintett három szó bármelyike. Ez pedig egy igen meredek rendelkezés; ha a RIM terveinek megfelelően hatályba is lép, akkor az LG kénytelen lesz valamennyi érintett mobilját visszahívni a piacról és a felhasználóiktól is, és visszaadni a pénzüket is. Ez pedig adott esetben akár az LG további súlyos perbe fogását is lehetővé tenné az érintett vásárlók számára.

Jelen helyzet szerint tehát az LG - finoman szólva - igencsak bajban van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.12. 07:44
Az LG számára legalábbis valóban az lehet, miután meggondolatlan névválasztás miatt beperelte a céget a BlackBerry készülkéket gyártó kanadai Research in Motion ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!