iPon Hírek

A Nintendo főnöke szerint idén lendületbe jöhet a cég

Dátum | 2013. 04. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo elnöke, Satoru Iwata a tegnapi üzleti jelentés kiadását követően a cég befektetőihez intézett beszédében elmondta, hogy egyetért azzal, hogy jelenleg valóban nem mennek jól a Nintendo dolgai, de szerinte a cég idén lendületbe fog jönni 3DS és Wii U terén, mivel nagy és erős címek megjelenése várható ezekre a platformokra. Az USA-ban és Európában nem voltak jók az ünnepek során az eladások, ennek következtében a helyzet nem festett valami rózsásan az év elején. A Fire Emblem Awakening februári megjelenése az USA-ban és a Luigi's Mansion: Dark Moon márciusi érkezése az Államokba és Európába már jobban sikerült. A Monster Hunter 3 Ultimate-tel együtt, amely márciusban jelent meg a Nintendo 3DS eladások is kezdenek felpörögni. Iwata részletezte is stratégiájukat melynek részeként, a Nintendo 3DS eladásokat még idén nyár előtt szeretnék megerősíteni. A Wii U eladások aránylag jól indultak az ünnepek alatt, de a játékok hiánya miatt megrekedtek, ezért szeretnék sűríteni a saját fejlesztésű játékok kiadását. Hibának rótta fel azt is, hogy a Wii U játékok között nem szerepelnek olyanok, mint a Wii-s Sports címek, amelyek iránt nagy az érdeklődés. Az elnök azt is megemlítette, hogy nem kommunikáltak jól a fogyasztók felé, ezért sokan élnek abban a tévhitben, hogy a Wii U ugyanaz, mint a Wii, csak a kontrollere más. Az E3-as terveikkel kapcsolatban Iwata elmondta, hogy idén nem tartanak külön bemutatókat a konferencia előtt. Sok új darabjuk van, amelyeknek még nem jelentették be megjelenési dátumát, ezekről bővebben az E3-on hallhatunk majd, de az év hátralévő részében és a jövő év elején is folyamatosan várhatóak a bejelentések. "Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy idén nyártól azt év végéig mindenki úgy érezze, hogy sok nagyszerű játék van Wii U-ra."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Gpety
2013.04.26. 05:33
Szerintem az optimista nyilatkozat mögött azért biztos érzik, hogy nem fenékig tejfel minden. Szerintem a Wii U egy bukás. Gyorsan ki kellett adni, hogy időt nyerjenek még a konkurencia nextgen megjelenése előtt. Ez meg is látszik a konzolon: a Wii gyenge hardverét ellensúlyozta a szerintem szenzáció kontrollere, de a Wii U esetében nem nagyon van ilyen kiemelkedő +. Közepesen gyenge hardver és egy kijelzős kontroller, ez így elég kevéske. Erre jön még, hogy azért az árazása sem reális. Szóval a Wii U most sem kapós, ha meg megjelenik az új Box, PS, akkor a kutyának sem kellesz. Legfeljebb féláron.
A 3DS sincs sokkal jobb helyzetben: a kézikonzolok ideje lejárt. Lehet bármennyire is jó, az olcsó okostelefonok és tabletek korában nem kell a marokkonzol. Ebbe az Nv is bele fog bukni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gyurkov
2013.04.26. 09:36
Azt a bámulatos innovatív kart 2-3 óránként tölteni kell, aki pedig messze ül a tévétől, annak ez egy szép pofon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2013.04.26. 09:38
Ezzel nem feltétlen értek egyet.
Nem az erős hardver határozza meg a konzol nagyságát. A Wii nagyon gyenge volt, a játékok gyerekesen néznek ki rajta mégis hányan játszanak vele?

A többi már csak a fejlesztőkön múlik, hogy hajlandóak-e optimalizálni a játékaikat, hogy fusson a konzolon. Eddig is mindig megoldották pedig minden évben kijött, hogy ez a határa a konzolnak

------------
Gyurkov
Érdekes, nekem 7-8 órát simán bír 2 darab tölthetős elemmel. Valami probléma lesz nálad, vagy kisteljesítményű akksit használsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.04.26. 17:49
"Nem az erős hardver határozza meg a konzol nagyságát. A Wii nagyon gyenge volt, a játékok gyerekesen néznek ki rajta mégis hányan játszanak vele?"

És hányan tették fel az újdonság varázsa után fel a polcra porosodni? Ismerek pár embert akik csak akkor veszik elő amikor valami kis baráti összeröffenést tartanak, de gyedül már nem játszanak vele egy percet sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sensorprim...
2013.04.27. 21:06
Ez már a nintendo hattyúdala.
Így járt a Sega is.
Kár érte én is NES-el kezdtem, de már a nintendo64-töl kezdve nevetséges a hardwer.
Ha ingyen osztanák se kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabest
2013.04.28. 16:10
3ds-nél bevezették a regiókat, eu-ban soha vagy 1-2 év késéssel jön ki minden, és 40 fontért adják, ami amerikában 40 dollár (ja mert nincs magyar eShop, és angolul csak az angol jön be). Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Riddick77
2013.04.29. 15:25
A sima Wii-t is sokan eladták,mert még egy sima hdtv-n is gyenge képe volt. Ha,kijönnek normális árban az új konzolok,ennek a Nintendo konzolnak reszeltek. Főleg ,ha lesz az xboxnak gyengébb,olcsóbb verziója is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!