iPon Hírek

A Nokia viszi a hátán a Windows Phone 7-et

Dátum | 2012. 08. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft operációs rendszere nem túl acélos adatokat tud felmutatni, ha a piaci részesedésről van szó. Egy frissen kiadott elemzés szerint pedig még annál is rosszabb a helyzet, mint amire eddig gondoltunk. Az adatok alapján ugyanis szinte csak a Nokiának köszönhető, hogy valamennyire tartja magát az operációs rendszer.

A Localytics által közölt számok hónapokra lebontva mutatják, hogy melyik gyártó milyen mértékben járult hozzá az eladásokhoz. Júliusban a finnek márkajelzése a WP7-es okostelefonok 59 százalékán díszelgett, míg az év elején csak 22 százalékot tudhatott magáénak a cég. Ez januárban kevesebb volt mint a Samsungé, mivel nekik akkor még 23 százalék jutott a Windows Phone-os tortából, ám ez a szelet fél év alatt 13 százalékra olvadt. A Nokia után a HTC felel a legtöbb ilyen eszköz eladásáért, de itt is rossz a helyzet; a januári 44 százalékos részesedés mára 21-re csökkent, és nagyon úgy fest, hogy van még lejjebb.


A Windows Phone-t ezeknek a gyártóknak a dominanciája jellemzi. A Nokia, a Samsung és a HTC mellett a többi vállalatnak mindössze 7 százalék jut a piacból.

A helyzet valószínűleg azért ennyire rossz, mert a Nokia kivételével a többiek 2012-ben alig mutattattak fel bármilyen újdonságot. Úgy pedig elég nehéz kampányolni és folyamatosan növekvő eladást generálni, hogy nincs mivel felkelteni az érdeklődők figyelmét. (Ez még az ilyen téren zseniális Apple-nek sem megy, ahogy azt az értékesítési adatok mutatják.)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. lorddiablo
2012.08.24. 18:17
Ha mellécsaptak volna egy androidos meg almás statisztikát is, akkor mindjárt jobban összehasonlítható lenne a dolog. Egyáltalán mennyi a júliusi eladás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zord01
2012.08.24. 18:42
Mire számítottak azok után, hogy bejelentették, a most futó Windows telók nem kapják meg a WP8-at???
Örüljenek neki, ha a WP8 eladásokat fel tudják tornászni valamelyest. Elég merész lépés egy szűk piacon pont azt a keskeny felhasználói réteget szemen köpni, akik eddig bizalmat szavaztak a MS termékeknek.
Gyakorlatilag most vagyunk ott, hogy a Nokia nullázta magát a WP OS-sel, és a túlélés egyetlen lehetősége, ha a Win8 és a WP8 sikeres lesz (és a kettő elég erősen összefügg)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. I.Jozsef83
2012.08.24. 19:30
Majd a végém PÚP lesz a hátán ... hanyagolható bővN...

de ha nem ezen telók az elsődlegesek , ami Windows Phone 7-et futtat ....
Lehet , hogy csak másutt gondolkodnak... és csak amiatt annyi az amennyi .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mzso
2012.08.24. 21:17
De mivel úgyis jelentéktele a Windows Phone részesedése így nem sok értelme van egy ilyen összehasonlításnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Nightfury
2012.08.24. 21:55
Ez a hír a windows phone részesedését mutatja nem pedig más droidos almás témát,semmi köze a hírhez ezeknek.
statisztika szerint egyáltalán nem romlik a lumia eladások száma sem a bejelentett wp8 miatt,(az ábra szerint meg egyenest nő)vagy hogy nem lehet arra frissiteni.
az ms és a nokia a 7.8-on túl böven elhalmozza a mostani lumia tulajokat mindenféle appal..másrészt a nokiát nem kell annyira félteni...a pureview a clearblack és ezermás dolog ott van még.egyetlen hátulütöje az oprendszer,nincs más ,nincs választás.én is csak azért nem vettem telefont 2 éve már mert csak android android..köszönöm nem kell 50mag minden mással fölöslegesen.és biztos nem csak én vagyok így.de nincs más,és az olyanok mint én inkább fognak megvenni egy lumiát ennek fényében.
szóval olyan nagy arculköpés több szempontból sincs,rahedli támogatás megvan/lesz ugyanúgy,másrészt ha egy teljesen új rendszerről van szó (wpnem várható el hogy mindenen fusson igy meg úgy,régebbi modelleken.ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csx01
2012.08.24. 22:08
Nem csoda, hiszen a Microsoft felvásárolta a Nokia-t, a többi gyártó meg nem olyan hülye, hogy a bevált és közkedvelt android helyett majd a kiforratlan wp-be fektessen. A PDA korszakban még elment a windows a kis kütyükön, de most már valami jobb kell. A rendszer zártságáról nem is beszélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Nightfury
2012.08.24. 22:34
csx01 a microsoft hol vásárolta fel a nokiát?
a közkedveltbe pedig ebben az esetben hozzájön az is hogy nincs más rendszer...
a bevált'-at meg ne is firtassuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lorddiablo Night...
2012.08.24. 23:10
Nightfury teljesen igazad van, biztos lehetsz benne, hogy aki ma okostelefont vásárol, azok - mivel annyira nem népszerű - inkább hagyják a WP-s megoldásokat és csupán maroknyian néznek utána annak, hogy mit is kínál a cégóriás. Tehát aki szidja, azok közül is csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy mik is a képességei és a határai. A sok magos androidos megoldások egyértelmű, hogy csak zabálják az akksit és elég nehezen tudom azt elképzelni, hogy valaki valóban ki tudja használni a sok magban rejlő lehetőségeket néhány kivétellel. Arra viszont rendkívül jó ez a fajta emberi butaság, hogy közben felfejlődjenek az ilyen jellegű chipek is vállalható szintre, aztán később lehessen egész új területen alkalmazni, ahol a fogyasztás fontos lesz, de erő is kell. Akárhogy nézzük, egy 2 magos okostelefon nagy kijelzővel is jóval tovább bírja a strapát, mint egy notebook - azonos árkategóriát nézzünk mondjuk, így nem lehet kötözködni.

Amiért a másik két rendszert emlegettem, az csak a kíváncsiság, hogy ok, szép a növekedés, csak a %-ok helyett sokkal informatívabb lenne egy darabszám. Ezek mellett meg mondjuk a legnagyobb gyártók forgalma androidos készülékekből illetve az almásból is. Így már teljes lenne a piaci kép, mert ez a mostani statisztikai adatsor csak a klasszikus nő meg a bikini esetet adja vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2012.08.25. 02:58
Lehet én értelmezem rosszul a statisztikát, késő van már ilyenekhez, de kicsit erre emlékeztet a kép:
http://flowingdata.com/wp-content/uploads/2012/08/Bush-cuts-625x461.png

Kb ötször akkora az 59%-os diagram, mint a 30%-os.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6... lordd...
2012.08.25. 07:57
Tipikus példa, hogy nagyon reklámozzák most az egyik áruházban a laptopokat, és 2GB-s videókártya nagy felirattal, közben egy 6370-es

Ami nagyon jó arra amire gyártják, csak éppen a 2GB memóriától vannak elájulva

Múltkor ismerős kérte a segítségem, kérdem milyen VGA van a gépében, a válasz 1Gigás...

Konkrét számról annyit tudok mondani, hogy júliusban fél millióval többen látogatták meg a facebookot wp-vel, mint júniusban, szóval ha nem is durván, azért növekszik.

Itt is azt kellett volna, mint az iosnél, hogy butított wp8-nak nevezik el a wp7.8-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6...
2012.08.25. 08:00
HUFEUR - te értelmezed rosszul, mert a teljes csík hossza az összes eladott wp-t jelenti, hogy márciustól-júliusig kb megduplázódott a darabszám.
A csíkon belüli százalékok pedig az összes eladott márkánkénti eloszlását jelölik.


Tehát a 30% azért olyan kicsi, mert akkor még darabszámra alig adtak el wp-t a júliushoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2012.08.25. 09:03
"A Nokia viszi a hátán a Windows Phone 7-et" Akkor az egy púp a hátán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.08.25. 09:22
ezt a "poént" már elsütötték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stranger
2012.08.25. 09:29
Valahogy nem lepett meg a cikk.

Egyáltalán nem rossz a WP. A mostani verzió már nagyon távol áll a kiforratlanságtól. 8 valóban nem jön a régebbi telókra, de a 7.8 igen, ami nagyon közel áll hozzá.

Nokiáék sem mennek csődbe így talán, Picipuháék is eladnak valamennyi vindóztelót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zord01
2012.08.26. 15:03
"Akárhogy nézzük, egy 2 magos okostelefon nagy kijelzővel is jóval tovább bírja a strapát, mint egy notebook".

Ez konkkkrettttttan nem igaz. Haverom S3-asa 5 órát bír, ha folyamatosan netezel rajta, az ultrabookja meg 8,5 órát. Akkor hogy is van ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wintercoun...
2012.08.26. 20:01
Valszeg úgy, hogy mobilnetet használ és nem wifi-t. A 3G modem köztudottan a legenergiazabálóbb periféria, jobban fogyaszt, mint a kijelző...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!