iPon Hírek

A novemberi levelek 72%-a spam volt

Dátum | 2007. 12. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Symantec egy új felmérést ett közzé, amely az elmúlt hónap levelezési statisztikáit tartalmazza. A vállalat komoly erőkkel küzd az egyre növekvő spam (kéretlen levél) áradat ellen, ezzel együtt minden hónapban közli az aktuális statisztikákat.

A spam-ek aránya kategóriákra bontva,
A Symantec novemberi felméréséből kiderül, hogy a novemberben elküldött levelek 72%-a spam volt, ez az érték rendkívül magas és rendkívül elszomorító. A spamek többsége az Amerikai Egyesült Államokban Hálaadás napi tárggyal érkezett, ezek a spam-ek többnyire termékek reklámjai voltak. Az e-mail címekre érkező levelek között voltak jól ismert vállalatoktól származó "ingyenes" képeslapok, valamint lottóval kapcsolatos levelek egyaránt. A felmérés alapján a felsorolt spam-ek bonyolították a novemberi levelezések forgalmának nagy részét.

A Symantec továbbra is keményen küzd a spam ellen, ehhez egyre jobb, illetve hatékonyabb alkalmazások készülnek, amelyek jobb szűrési funkciókkal és nagy adatbázissal rendelkeznek, így nagymértékben csökkentik a kéretlen levelek számát. A Symatec reményei szerint az új fejlettebb alkalmazások segítenek majd a spam áradat megfékezésében, de valószínűleg a spammerek is újabb technológiákat vetnek majd be a siker érdekében.

A felmérés teljes anyaga megtekinthető az alábbi hivatkozás segítségével: Symantec State of Spam Report
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások