iPon Hírek

A nyár legütősebb technikai újdonsága

Dátum | 2008. 07. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A napelemes napozóágy talán a legkézenfekvőbb ötletek egyike: elvégre természeténél fogva a napon használjuk, akkor miért ne hasznosítsa is egyben azt az energiát, ami nem ránk, hanem rá esik? Ennél is meglepőbb hát, hogy csak mostanában jutott eszébe egyeseknek, bár egyelőre csak koncept-szinten. De ha az amúgy kétségkívül ötletes elképzelés mégis megvalósulna, úgy végre fellélegezhetnek majd mindazok, akiket eddig is folyton gyötört a gondolat, hogy kedvenc napozóhelyükön esetleg nem tudják majd árammal ellátni a kedvenc ketyeréiket.


Egy ilyen napozóágy ugyanis, mint láthatjuk, tényleg bármit képes tölteni, MP3-lejátszóktól mobilokon át kamerákig, stb. - amelyeknek egyben mind külön-külön dokkolóállomásokat is kínál. Rendelkezik természetesen USB-portokkal, Wi-Fivel, Bluetooth-szal, hangszórókkal, játékkonzol-tartóval, LCD-képernyővel és fejhallgató-csatlakozóval éppúgy, ahogy kihajtható laptop-asztallal is, amely utóbbi hosszabb használat esetén bizonyára igen érdekes fehér foltot varázsolna a barnulni vágyók bőrére.


Érdekes kérdést vetne fel azonban egy ilyen eszköz esetében a víz - elvégre általában bizonyára vízközelben használná az ember, azonban kérdés, hogy mind maga az ágy, mind pedig a rádugott miriádnyi ketyere hogy viseli az alkalmi fröccsenéseket, vagy kósza nyári záporokat. Az ötlet azonban ettől függetlenül elsőrangú, a kérdés már csak az, hogy valóban lesz is-e aki megvalósítsa.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mikloss
2008.07.11. 16:46
Biztos kényelmes lehet tűző napon a sötétkék napelemre ráfeküdni, és ha már a hátad jól átsült egy tükörtojást is csinálhatsz mellé... arról nem is beszélve, hogy milyen kemény lehet.
Ha ráfekszel akkor az 50%-át eltakarod ez tényleg hatékony megoldás.
Az áráról nem is beszélve(2 négyzetméternyi napelem).
Ezektől a "kisebb" hibáktól eltekintve tényleg életképes ötletnek tűnik lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sYs
2008.07.11. 17:57
green lama:
Ha ez igaz akkor árat és fényképet feltolhatnál ide a kedvünkért... De tényleg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!