iPon Hírek

A nyár legvégén jön az LG V30

Dátum | 2017. 07. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG már most beharangozta, hogy érkezik a V30 csúcsmodell, pedig ahogy azt az alábbiakban látni fogjuk, még több mint egy hónap van a rajtig. Ezt az újdonságot sokan várják, és a dél-koreai alakulatnak most minden esélye megvan arra, hogy egy igazán ütős gépet tegyen le az asztalra. Az LG V-szériának eddig mindegyik tagja igazán nívósra sikeredett, de kiugró népszerűséget nem tudott elérni egyik gép sem. Az LG a V30-cal újra nekifut a piacnak, és ha minden igaz, lesz izgalmas újítás a készülék tarsolyában. De mikor fut majd be? Az LG az IFA 2017 keretében fogja lerántani a leplet a V30-ról. A Berlinben megrendezésre kerülő elektronikai kiállítás nulladik napján, augusztus 31-én lép majd reflektorfénybe a csúcsmodell. Az LG reggel 9 órára időzítette a bemutató rendezvényt. A vállalat készített egy „meghívót” is az eseményre, ami egy mobiltelefon kontúrját vázolja fel, de egyébként semmilyen érdemi utalás nincs rajta az eszköz képességeit illetően, csak azt teszi biztossá, hogy a V-széria új tagja érkezik.
Pletykák persze mindig vannak, és érdemes is ezeket végig zongorázni. Az első és az egyik legfontosabb dolog, hogy az LG V30 OLED megjelenítővel lehet felvértezve az eddig alkalmazott IPS technológiás megoldás helyett. Legutóbb akkor dolgozott okostelefonok szintjén OLED technológiás megjelenítővel a gyártó, amikor a plasztik hordozófelületre épített P-OLED-et előhúzta a G Flex okostelefonok esetében, de azóta már évek teltek el. Érdekes lesz látni, hogy mit nyújt majd az LG OLED kijelzője például a Samsung Super AMOLED-je mellett. (Az LG Display-be mostanában a Google és az Apple is önti a pénzt az OLED fejlesztés jegyében, de annak ezen a panelen még aligha van érezhető hatása.) A megjelenítő minden bizonnyal 18:9-es képarányú, FullVision lesz, mint az LG G6 előlapját megelevenítő egység, és a grafikus felület jellemvonásai is megmaradhatnak, szóval a négyzetesség dominálhat. Egyes híresztelések arra is kitérnek, hogy 6,2 hüvelykes képátlóval lehet számolni – ez reálisan hangzik a G6 5,7 colos mérete után. Állítólag az LG dobja a másodlagos kijelzőt, és helyette az OLED-nek lesz folyamatosan aktív üzemmódja.
LG V30 koncepció
A V30 már az aktuális csúcslapkáját foglalhatja keretbe a Qualcommnak, szóval a nyolcmagos, 2,45 GHz-es órajelre járatott Snapdragon 835 kerülhet itt bevetésre. A rendszermemória kapacitásáról már megoszlanak a pletykák, vannak 4, illetve 6 GB-ról szóló információk is. Igazából a V30-nál már egészen biztos, hogy a RAM miatt nem lesz gond a teljesítménnyel, szóval ez lényegében nem is különösebben fontos. A háttértár 64 GB-os méretet ölthet, és számolhatunk bővítési lehetőséggel. A duálkamera elrendezést szinte biztosra lehet venni, állítólag kettő 13 megapixeles egység kerülhet egymás mellé a hátlapon. Reméljük az LG most is ugyanazt csinálja majd, mint a G6 és más korábban bemutatott zászlóshajók esetében, szóval már jó előre elkezdi szórni az információmorzsákat. Ha így alakul, akkor hamarosan újabb apró részlet(ek)re derülhet fény.
LG V30 koncepció
A G6 egy nagyon jó okostelefon lett, de az LG csak a tavalyi Snapdragon platformot pakolta alá, és ezért sok kritikát kapott, vegyes fogadtatásban részesült. Meg persze az sem növelte a népszerűségét, hogy nem minden piacon egyforma képességekkel lehetett hozzájutni, néhol kimaradt például a Quad DAC – vagy éppen más funkció. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a helyzet a V30 esetében, ahol elvileg már a kompromisszummentesség a cél. Az LG Mobile-nak nagyon kellene már egy rendkívül ütős, kitörő népszerűségnek örvendő masina, de vajon a V30 lehet ez a gép?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!