iPon Hírek

A Panasonicé a világ legkisebb lézerprojektor-modulja

Dátum | 2012. 10. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS


A Panasonic egyik legérdekesebb újdonsága a CEATEC-en egy lézerprojektor-modul, amit a vállalat csak optikai képalkotó egységként (OUI – Optical Imaging Unit) emleget. A kompakt lézerprojektor 100 lumenes fényerősséget kínál, natív felbontása pedig 800 x 480 pixeles. Az extra vékony lézerprojektor-modul mindössze 75 milliméter vastag, azaz kategóriáján belül túlzás nélkül kiérdemli a világ legvékonyabb termékének járó címet. Egyelőre nem tudható, hogy a parányi lézerprojektor-modullal mikor találkozhatunk kereskedelmi forgalomban.


A Panasonic standján egy másik optikai képalkotó egység is jelen volt, amely még fejlesztés alatt áll. Ezt a projektormodult egyelőre olyan méretűre szeretné a vállalat zsugorítani, hogy az zökkenőmentesen használható legyen okostelefonokban.


Az egység jelenlegi formájában 400 x 300 pixel körüli natív felbontást kínál. A „scan” típusú projektor esetében megéri várni, ugyanis a technológia sajátosságaiból adódóan nincs szüksége fókuszálásra. Ennél a lézeralapú megoldásnál a fény ugyanúgy LCD szűrőn megy át, mint a közönséges projektoroknál, ám a végső képet egyetlen lézersugár varázsolja az adott felületre – innen ered a „scan” elnevezés.


A standon egy olyan pico projektor is helyet kapott, amely a noteszgépek optikai meghajtójának helyére illeszkedik. A Fujitsu augusztus óta már kínál ilyen, notebook optikai meghajtó bővítőhelyére illeszthető terméket az S761/C és a P771/C személyében. 


Az említett újdonságokon kívül a DLP típusú PJ-SJ25U pico projektor is jelen volt a standon, ami augusztusban mutatkozott be és már kapható kereskedelmi forgalomban is. A termék 854 x 480 pixeles natív felbontással bír és még erősebb környezeti fény alkalmával is meglepően jó képminőséget kínál. Sajnos a szóban forgó pici projektor meglehetősen drága, ugyanis 730 dollárt kérnek el érte.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. rajnavikto...
2012.10.05. 14:14
Mintha írtak volna már projektoros telefonról itt az iPon-on, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyunyo19
2012.10.05. 15:06
Méret meghatározásnál ilyen dimenzióval mint a "vastag" elég ritkán találkozom, így elég nehéz belőni hogy melyikhez társítsam ugyanis a józan paraszti eszem és a képen látható eszköz dimenziói közt eltérés van, akkor inkább hosszúnak, vagy szélesnek írtam volna. De ez egyértelműen nem derült ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lorddiablo
2012.10.05. 19:51
A 75 mm-es vastagság kicsit soknak tűnik, nem 7,5 mm?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!