iPon Hírek

A Paradox bejelentette a Sword of the Stars II-t

Dátum | 2010. 01. 28.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Nem sűrűn találkozni manapság a 4X stratégia kifejezéssel, ami a felfedezés, terjeszkedés, termelés és pusztítás négyest fedi le angolul (explore, expand, exlpoit, exterminate). Hogy könnyebben be lehessen határolni a stílust ilyen például a következő hónapban új címmel bővülő Total War sorozat vagy a hazai nagy kedvenc az Imperium Galactica. Az első Sword of the Stars még 2006-ban jött ki, majd évente kapott egy-egy kiegészítőt, összesen hármat. Az új epizód tartalmáról amit biztosan tudunk az egyelőre annyi, hogy az első rész frakciói mind visszatérnek, és felfedezhetjük magunknak az ősi Suul’ka fajt is. A Kerberos Productions vezető fejlesztője Martin Cirulis a következőket mondta még a játékról:

„A Sword of the Stars 2 sokkal több lesz, mint egy átlagos folytatás, amiben csak felújítják a grafikát és kapsz egy-két új egységet. E helyett a játékosok inkább egy teljesen új játékra számítsanak, ami az alap SOTS-ban tapasztaltakra épít, de továbbnő azon és sokkal többet kínál stratégiai és játékmenet fronton is.”


Megjelenésről persze korai beszélni, de valamikor 2011-ben esedékes. A hivatalos oldalon csak a fórumot és a wiki-t érdemes nézegetni, más nem nagyon van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Tyrel
2010.01.29. 10:16
Ezt valaki árulja el nekem hogy az ilyen igénytelen vackok miért kapnak 600 kieget meg folytatást (nem hiszem el hogy jövedelmező volt az első rész, kik vették meg?...), a normális, korszakalkotó játékok (ebben a műfajban) mint pl. az IG2 meg miért merültek feledésbe...
Gyakorlatilag legalább 1 évtizede nincsen normális körökre osztott, fejlesztgetős, hajó-dizájnolós, bolygóépítős, taktikai-harcos űrstratégia, pedig bizony volna rá igény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2010.01.29. 17:33
Ha jóra sikerül egy ilyen játék, akkor 5X, nem 4 (explore, expand, exlpoit, exterminate, exgirlfriend/exwife). ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!