iPon Hírek

A Paramount is otthagyja a HD DVD-t?

Dátum | 2008. 01. 09.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Augusztusban a Paramount a HD DVD-t jelölte meg nagyminőségű filmjei kiadási formátumának, sokan ezt olyan döntésnek gondolták, ami a formátumháborúban jó sokáig érvényben marad.

Nemsokkal a CES 2008 megnyitása előtt - ahogy arról beszámoltunk - a Warner bejelentette Blu-ray-exkluzivitását, azaz idén nyáron a HD formátumok közül a Blu-rayre fognak filmeket kiadni. A Warner lépése jelentős veszteség a HD DVD-nek, így a Paramount is újra megfontolja a "HD DVD-tagságát".

A Financial Times jelentése alapján a Paramount-nak sikerült a HD DVD-vel kötött megegyezésében olyan kikötést találnia, aminek értelmében a filmstúdió visszaléphet. A Paramount visszalépésével a HD DVD-tulajdonosok hirtelen jópár film kiadását elveszthetik, például a 2008-ra tervezett Indiana Jones trilógiát, amit a HD DVD-n tervezett a stúdió kiadni.


A DreamWorks Animation, a Shrek készítője is ajánlatot kötött a HD DVD-vel tavaly augusztusban, azonban nem biztos hogy az ő szerződésük tartalmaz olyan záradékot, amivel ki lehet lépni a Paramount-hoz hasonlóan.

Kicsit összezavaróan, a Paramount a High-Def Digest-nek azt nyilatkozta, hogy nem szándékoznak elhagyni a HD DVD-t. "Továbbra is a HD DVD-t támogatjuk." A meglepő jelzés az, hogy a Paramount nem jelent be új HD DVD filmet az idei CES-en.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!