iPon Hírek

A Pascal GeForce-ok DisplayPorton nem szeretik a HTC Vive-ot

Dátum | 2016. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, a HTC Vive VR Headsetek és a Pascal alapú, GeForce 10-es sorozatú Nvidia videokártyák egyelőre nem alkotnak tökéletes párost, ugyanis a HTC Vive nem működik az említett videokártyák DisplayPortjára kapcsolva, pedig sokan pont ezért, a DisplayPort csatlakozó megléte miatt választották ezt a VR Headsetet. Amennyiben GeForce GTX 1080-as vagy GeForce GTX 1070-es videokártya DisplayPort videó kimenetére kapcsoljuk a HTC Vive VR Headsetet, a rendszer nem ismeri fel azt, így a terméket használni sem lehet. Ez komoly kellemetlenség lehet, amennyiben pont azért esett a választás a DisplayPortra kapcsolódó HTC Vive-ra, mert mindenképpen DisplayPorton keresztül szerettük volna használni – mondjuk azért, mert a HDMI portra már monitor vagy televízió csatlakozik, másik HDMI portunk pedig nincs.
A problémáról már tudnak az Nvidia szakemberei, így vizsgálják annak okát. Amíg nincs megoldás, addig csak a VR Headset HDMI portra kapcsolásával lehet áthidalni a hibát, tehát szükség lesz egy aktív átalakítóra, ha a másik HDMI-s kijelzőt is használnánk továbbra is. A hiba oka egészen biztosan a Pascal alapú GeForce videokártyáknál keresendő, ugyanis a Tom's Hardware tesztje szerint GeForce GTX 980 Ti videokártyával már hibátlanul működött a HTC Vive, természetesen ugyanazzal a DisplayPort -> Mini DisplayPort átalakító kábellel, amivel korábban is próbálkoztak. Arról egyelőre nincs hír, hogy a hibát pontosan mi okozza, illetve milyen formában érkezhet a javítás. Kis szerencsével ugyanúgy szoftveres hiba áll a dolog hátterében, mint a korábban napvilágot látott DVI hiba esetében, ahol 330 MHz-es pixelórajel felett nem bootolt a rendszer. Utóbbi csak egy nagyon szűk felhasználói tábort érintett, ugyanis a hiba csak WQHD felbontás és 81 Hz feletti képfrissítési ráta alkalmazása esetén jön elő.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Ch00ler
2016.07.07. 23:06
A kovetkezo 200+ hozzaszolasos forumot ezennel megnyitom

A hir inkabb tegnap delelotti
Az mindenesetre ciki, hogy eppen DP-n nem hatja meg. Mondjuk, ha nekem ilyen gondom lenne, akkor hasznalnal a hdmi-t, aztan jol van. Nagy katasztrofa nincs. Mivel a DP portok szabvanyositva vannak, ezert szoftveresn javitani fogjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.07.08. 00:01
Nem, csak ez NV hír, ahova az AMD fanoknak kikiáltott emberek nem mennek oda böfögni. A 480-as tesztet pl. láttad gondolom, hogy kezdődött... Ennyi a különbség.

Plusz ez nem egy szinte mindenkit érintő hiba, nem túl sok embert érint ez Magyarországon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ThePoweR BReal
2016.07.08. 00:55
"A 480-as tesztet pl. láttad gondolom, hogy kezdődött... Ennyi a különbség."

Mert ott van min vitatkozni. Sajnos ad rá okot az AMD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Stormrage
2016.07.08. 05:42
ami azt illeti, az uj generacios NV kartyaknal eleg sok incompatibilitasi hibarol jonnek jelentesek es cikkek, gondolom lehet oket driverbol, videokartya bioszfrissitessel kezelni, de ez mar nem az elso eset...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RealDreamQ ThePo...
2016.07.08. 07:43
Elég gyalázatos egy negyedmilliós kártyától és nem is apróság , max itt MO-on. És lemerem fogadni jönnek majd sorozatban a problémák más téren is , mert mindenre kiterjedő figyelem / tesztelés lehetetlen . Ezért a hibázás magas lehetősége is benne van. Ha lehet orvosolni egy negyed millás kártyát kártyát egy bios flash-el akkor még szerencsés ... de hardvert szoftveresen életben tartani már nem a tökéletes orvosság.
Valami úgy egészséges ha ahogy van , teljes értékben hibátlan ... HDMI és DP - ez a jelen már , nálam is moncsi HDMI bemenetes ... 2016 -ot írunk . Ellenben gáz , hogy csak 1 azaz 1 HDMI port AKTÍV , másikhoz már kell venni egy aktív átalakítót ha valakinek esetleg nem csak egy monitorja van - ez kb 8ezer Ft körül van . Azért negyed milláért lehetne aktív kimenet az összes kimeneti port , nemde ? !

csak a VR Headset HDMI portra kapcsolásával lehet áthidalni a hibát, tehát szükség lesz egy aktív átalakítóra, ha a másik HDMI-s kijelzőt is használnánk továbbra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ch00ler
2016.07.08. 08:46
Nemtom, én speciel DP-t használok a monitorokhoz. Mivel fel lehet fűzni őket, ezért elég 1db DP a 3 monitorhoz, de éppen olyan kártyát keresek, aminél 3 DP van és min. 1 HDMI, hogy minden monitor külön DP-n legyen. Néha ugyanis meg tud kergülni szegény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Raggie RealD...
2016.07.08. 08:46
Az aktív átalakító ahhoz kell, hogy egy másik DisplayPortról HDMI-re alakíts át. Ehhez mindig aktív átalakító kell.
És eleve csak egy darab HDMI van a kártyákon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.07.08. 10:11
Hát hogyne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike RealD...
2016.07.08. 11:00
Az az igazság hogy 1600p-ig lófasz különbség sincsen a DVI meg a HDMI között. Efeletti felbontáson meg úgy is ott lesz a DP mellette, ergo pont hogy a HDMI-nek nincsen semmi értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RealDreamQ Raggi...
2016.07.08. 13:05
Tényleg ???
Akkor miért is gyártanak passzív átalakítót szerinted évek óta ?
Nézz csak utánna .
Nekem a 2. gépben a VGA-n , ami egy Sapphire RHD7790 és 4db Aktív kimenet van ! Vannak VGA-k amelyiken 3db van... stb stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!