iPon Hírek

A PC piac és a webes keresők friss statisztikái

Dátum | 2010. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A piaci elemzők néhány friss, érdekes adattal jelentkeztek, amelyekből megtudhatjuk, hogy hogy áll jelenleg a PC piac, illetve, hogy a Bing és a Google egymás ellen folytatott kiélezett harcában most éppen melyikük maradt alul.

A PC piac szép második negyedévet zárt

Az IDC legfrissebb elemzése arról ad képet, hogy az idei év második negyedévében milyen teljesítményt tudott felmutatni a világ PC piaca. Az adatokból hamar kiderül, hogy az előző év azonos időszakához képest 22,4%-os növekedés figyelhető meg szállítási mutatók tekintetében, ami javarészt az EMEA térségnek és az Ázsiai piacoknak köszönhető.

A HP továbbra is világelső, már ami a szállítási mutatókat illeti.
A statisztikák alapján a PC piac továbbra is határozottan növekszik, azaz a korábbi, gazdasági világválsággal tarkított idők végre teljesen elmúlni látszanak. Hogy a különböző PC gyártók rangsorában történt-e változás? Mindjárt kiderül.

A dobogó legfelső fokán szokás szerint a HP áll, aki 14,7 millió egységet lefedő szállítási mutatójával a piac 18,1%-át uralja. A második helyen a Dell van 13%-os részesedéssel, míg a harmadik helyezett az Acer lett, aki a PC piac képzeletbeli tortájából összesen12,6%-ot hasított ki magának. A negyedik helyre a Lenovo érkezett be a maga 10,2%-os részesedésével, míg az ötödik helyen holtversenyben az ASUS és a Toshiba osztozik 5,3-5,3%-kal. Az ASUS ötödik helye mögött komoly eredmény van: a gyártó a tavalyi év azonos időszakában elért eredménynél 80%-kal magasabb szállítási mutatót tudott elkönyvelni, ami nem kis teljesítmény. A teljes PC piacot érintő második negyedéves forgalom egyébként 81505000 egység.

A Bing részesedése nőtt, a Google mutatói romlottak

A comScore elemzői szerint – akik az amerikai piacot vizsgálták – a Google piaci részesedése június folyamán több, mint 1%kal csökkent a webes keresők szegmensében, ezzel egy időben a Microsoft Bingje tovább lépkedett előre és a korábbi 12,1%-os piaci részesedését 12,7%-ra növelte.

A statisztikák alapján kis mértékben a Yahoo piaci részesedése is növekedésnek indult, így a kereső 18,9%-os eredményt ért el, már ami a piaci részesedést illeti. A másik két nagy név közül az Ask tartja májusi helyezését és 3,6%-os piaci részesedését, míg az AOL keresője 0,1%-nyit rontott eredményén, azaz most egy 2,2%-os szeletet tudhat magáénak a webes keresők szegmensében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. zsoltika90
2010.07.16. 13:04
En most vettem egy HP-t, es teljesen megvok vele elegedvel...mondjuk az ara is megvolt......azert picit feltem tole, de mar kezdek megnyugodni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2010.07.16. 13:52
zsoltika90 :
Nem kell félni a hp-tól,nem harap
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. felziusz
2010.07.16. 22:50
bing növekedni is fog... explorerhasználók miatt főként
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. spidey2
2010.07.17. 15:19
az IE használók száma viszont csökken
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!