iPon Hírek

A PC piacot is célba veheti a Huawei?

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Huawei stabilan, magabiztosan növekszik a mobilpiacon, és a jelek szerint hamarosan a PC piacra is beteheti a lábát – amennyiben hihetünk a kínait Yicai informátorainak. Szerintük a Huawei rövidesen bejelenti, hogy a cég a PC szegmensben is elkezd terjeszkedni, a bejelentésnek pedig a rövidesen induló Mobile World Congress adhat színteret. Az MWC idén is Barcelonában kerül megrendezésre, méghozzá február 22-e és február 25-e között. Hogy mi utal a PC piaci belépésre? Az informátorok szerint az, hogy a Huawei nemrégiben bejegyzett egy új márkanevet, ami a MateBook nevet viseli, egy korábbi szóvivői nyilatkozat pedig szerintük arra utal, hogy a cég irigyli az Apple számítógépeinek sikerét. Ennyi információból egyelőre nehéz megítélni, hogy igazuk van-e az informátoroknak – legkésőbb az MWC alkalmával mindenképpen tiszta víz kerülhet a pohárba.
A fentebb említett MateBook márkanév egyébként nem csak komplett konfigurációkat, hanem különböző, PC piacra szánt termékeket is magában foglalhat, azaz egy nagy termékcsalád lehet. A Huawei a siker érdekében már együttműködésbe lépett az Intellel, sőt, egy olyan vállalati szakember-gárda összeállítása is megkezdődött, amely felkészült, komoly PC-s tudással bíró embereket vonultat fel. A Huaweiről egyébként sokan nem is gondolnák, hogy egy igazán óriási vállalat. Jól mutatja ezt az a tény, hogy 2014 folyamán 46,5 milliárd dolláros teljes árbevételéhez 5,5 milliárd dolláros profit társult, világszerte pedig több, mint 170 000 alkalmazottat foglalkoztat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kihaennem
2016.01.20. 11:39
a szemetest vehetné már célba a huawei
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.20. 11:58
Ezt kifejtenéd kérlek szépen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp
2016.01.20. 12:15
"együttműködésbe lépett az Intellel" -- igen, ez lehet az első lépés, ha bármi x86 kompatibilis cuccot akar gyártani.

Örülök neki, kíváncsian várom, hogy mely területekre akarnak belépni. Gondolom, legalábbis a névből, hogy először laptopot fognak gyártani, aztán később "egybe konfigokat" is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!