iPon Hírek

A PES 2015 teljesen más lesz

Dátum | 2014. 01. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az idén megjelenő PES teljesen más lesz, mint elődei. A Konami az idei évet az átalakulás és a nagy változások időszakának tekinti a sorozat szempontjából. Shinji Hirano, a Konami Europe főnöke egy interjúban elmondta, hogy készen állnak a nagy visszatérésre.
A Koami 2012-ben nyitotta meg a PES Productions brit részlegét, amelynek valószínűleg nagy szerepe lesz a PES újgenerációs verzióinak fejlesztésében. "Nem mondhatok még pontos részleteket azzal kapcsolatban, hogy mi történik a brit stúdióban" -, mondta Hirano - "csak annyit, hogy a következő projekten dolgoznak, és az európai igényeket helyezték a középpontba. Globalizálni szeretnénk a franchiset, hogy ne csak japán fejlesztők dolgozzanak rajta." A kiadó úgy tűnik, hogy felismerte azokat a hibákat, melyeket a szériával kapcsolatban az utóbbi években elkövetett, és erősen reméli, hogy idén sikerül új életre keltenie a sorozatot. "Tudjuk, hogy mi az, ami nem volt jó a PES-ben, és dolgozunk rajta. A következő verzió teljesen más lesz. A 2014-es év a franchise átalakulásáé, nagy dolgokra lehet számítani." A Konami tavaly kihagyta a generációváltást, annak ellenére, hogy a két új konzol nem sokkal a PES megjelenése után már kijött. A nagy váltás idén fog bekövetkezni PS4-en, és feltételezhetően Xbox One-on is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zephyrus
2014.01.30. 21:44
komolyan van aki még nem unja az évente megjelenő szarabbnál szarabb focis játékokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozef8
2014.01.30. 21:54
Zephyrus: Sajnos nem. Minden új igazolás megvan az új játékokban, és minden rajongó megveszi ezeket. Főleg konzolokra. Ebből bőven futja további fejlesztésekre. Én elakadtam fifa 11-nél, azóta ugyanazt dobják ki évente. Kb a cod szériával ugyanígy vagyok MW 2-től.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YellowFlas...
2014.01.31. 00:22
Én megvettem a FIFA14-et, mert sok haver is megvettte. Így megérte, mert sokat játszunk vele online. A kövi FIFA-t nem fogom, egyenlőre elég lesz a 14. Ha jó lesz a PES, ha nem, nálam nem játszik.
A CoD/NFS -nél is maradtam a 4-nél ill. a MW-nál. Kipróbáltam az újabb kiadásokat is, de azok nem jöttek be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pergerj Zephy...
2014.01.31. 00:24
Aki szereti a focit, nem igazán válogathat, a PES egy kalap ***, a FIFA meg ugyan az évek óta, DLC-zgetve (igazolások). De, ha interneten is akarsz normálisan játszani, akkor kénytelen vagy megvenni mindig a legújabbat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester perge...
2014.01.31. 11:22
Az ilyenekre szokás ujjal mutogatva Háhá-t mondani mint Nelson a Simpsonsban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adebayor
2014.02.01. 22:28
a multi miatt érdemes ezeket csak megvenni. nekem megvan eredetibe a 12. de nemér semmit, mert azal neten alig játszanak már. offlne, meg megundja az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. marlboro
2014.02.02. 19:11
Én egy nagy durranásnak el tudnék képzelni egy olyan fícsört, hogy az online multiplayer lehetősége független lenne attól hogy melyik PES van meg a vásárlónak, tudnának egymással játszani.

Tudom ennek azért komoly követelményei is lehetnek, nem tudom pl hogy miket fejlesztettek a játék kezelésének a core funkcióin, lehet az új verziók többféle passz, szerelési lehetőséget adnak meg ilyesmik.. amit azért nem biztos hogy kis feladat lenne backportolni a korábbi verziókra, de azért egy egészséges köztes utat el tudnék képzelni.

Mondjuk 2-3-4 címig visszamenőlegesen támogatnák a verziókat és azokat a verziókat egy patch formájában felokosítanák...

Ez viszont nem oldaná meg a jövőbeli verziók esetén ugyanennek a folyamatnak az elkerülését, ezért tovább gondolva az előző ötletet én fontolóra vennék egy olyan fejlesztési irányváltást, ahol elkülönül a az irányítás magja, a core-funkciók, és a mindenegyéb ami tulképp csak a körítés, az az ami évről évre változik, nagyobb felbontású textúrák, újabb shader effektek... csicsa. Meg egyéb nyalánkságok mint "social network" fícsőrök, melyek teljesen függetlenek a játék lényegétől.

Egy jól megírt netkóddal a játék magja számolódhatna szerveren is akár, amivel egyfelől a wareznak is elegánsan keresztbe tehetnek.. ettől még elképzelhetőek multi nélküli tört változatok, de azért az a tény hogy az eredeti verzióval játszhatnál ismerőseiddel független attól hogy nekik melyik verzió van meg, az szerintem egy nagy pirospont lenne ezt a tervezési/üzleti modellt alkalmazó fejlesztő cégeknél vagy kiadóknál.

Azért van egy olyan sejtésem hogy ez némileg szembemegy a jelenlegi modellel miszerint minden évben "maximális profitnak megfelelően húzzunk le még egy bőrt az adott címről", és most tekintsünk el attól hogy megéri e évente kiadni egy teljes árat ugyanannak a játéknak egy ráncfelvarrott verziójáért, maradjunk annyiban hogy van amelyik játéknál megéri, van amelyiknél nem.

Szerintem a jelenlegi modellt lehetne okosan kombinálni a sokkal felhasználó barátibb fenti modellel.
Lehet valaki azért nem veszi meg az új verziót mert a haverjai nem engedhetik meg maguknak és ezért ő sem veszi meg mert akkor már nem fog tudni velük játszani... így meg ennek is megadatik a lehetősége.

Ezt a modellt egyébként valamennyi sportjátékra meg évről évre megújuló online multiplayer lehetőséget nyújtó (pl kaszinó típusú játékok mint a Hoyle játékok), és jótékony hatással lenne a online multi népszerűségére is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!