iPon Hírek

A piaci harc nem videojáték

Dátum | 2009. 07. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Szakértők szerint nem tudják elkerülni termékeik árának csökkentését a videojáték-konzolok gyártói, miután az elmúlt hónapokban drámai módon zsugorodott piacuk. Az április-júniusi időszakban először fordult elő, hogy visszaestek a Nintendo Wii konzoljának negyedéves eladásai, a Sony PlayStation 3-jának és a Microsoft Xbox 360-asának értékesítése pedig kétéves mélypontra zuhant. A felhasználó mozgását érzékelő Wii-ből 57 százalékkal kelt el kevesebb, mint egy évvel korábban, ennek döntő része volt abban, hogy a Nintendo negyedéves nettó nyeresége 61 százalékkal, 42,3 milliárd jenre (445 millió dollár) esett. A PlayStation legújabb változatából 31 százalékkal vettek kevesebbet a fogyasztók, ami hozzájárult a Sony 37,1 milliárd jenes veszteségéhez (igaz, a vállalat lapos televíziói is rosszul fogytak).

A Nintendo az elmúlt időszakban nem tudott olyan újdonsággal előállni, ami új lendületet adott volna konzoljai eladásának. Ahhoz, hogy felkeltse a vásárlók érdeklődését, valamilyen meglepetéssel kellene előrukkolnia a karácsonyi szezon előtt. A Sony néhány héttel ezelőtt visszautasította a videojáték-fejlesztők árcsökkentési javaslatát, mint az illetékes vezető fogalmazott: így is veszteséget könyvelnek el minden egyes konzolon. A fejlesztők és a velük szövetséges kereskedők viszont úgy látják, hogy a PlayStation 3 túlságosan drága a jelenlegi gazdasági környezetben. Szakértők szerint mindkét termék árát csökkenteni kell, e nélkül tovább zuhanhat értékesítésük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Movolif
2009.07.31. 00:26
VISSZA A HIRHEZ

"veszteséget könyvelnek el minden egyes konzolon"
brühühü
eladtak pár millányit belőle, eltelt >2 év és még mindig húdedrága előállítani a cuccot, meg a 15-20 ezres játékok se hoznak a konyhára dellát...
húde tudom sajnálni a 'sanyát'...

amúgyis már rég feleannyiba kéne kerüljön az összes konzol... ha a pc iparban ez végbemegy 1-2 évente mióta világ a világ, akkor ők se kéne hogy eljátszák a mártírt ^^°°%&@đŁ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.07.31. 06:52
Én úgy hallottam kb most nullás a PS3 eladása, az Xbox360 és főleg a Wiii (elég megnézni a hardware-t) meg nyereséges minden eladott konzollal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Syro
2009.07.31. 06:54
én is vettem még anno ps3at de nem hiszem hogy ha egy kicsit olcsóbb lenne akkor nagy kár érné őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!