iPon Hírek

A PlayerUnknown’s Battlegrounds esete a ládákkal

Dátum | 2017. 08. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Elég nagy felháborodást váltott ki, amikor nemrég a PlayerUnknown’s Battlegrounds készítői bevezették a véletlenszerű kozmetikai holmikat tartalmazó ládákat, melyek egy része ingyenesen kinyitható volt, egy részükhöz azonban 2,5 dollárért lehet kulcsot vásárolni. A rendszer számos hasonló játékban működik, így többek között a Team Fortressben és a Killing Floor 2-ben is, azonban valamiért a PlayerUnknown’s Battlegrounds játékosai nagyon ellenezték a bevezetését, és inkább azt szerették volna, hogy minden ingyen elérhető legyen. A kérésnek alapja is van, hiszen a PlayerUnknown’s Battlegrounds nem free-to-play, hanem fizetni kell érte. Ráadásul a készítők azt ígérték, hogy nem vezetik be a fizetős ládákat, amíg a játék a korai hozzáférésű fázisban tart, mégis megtették. És még be is bejelentették, hogy a végleges megjelenést követően az ingyenesen kinyitható ládák kikerülnek a képből, és csak a fizetős-kulcsos verziók maradnak. A felháborodást látva maga PlayerUnknown, vagyis Brendan Greene igyekezett tisztázni a helyzetet egy blogposztban. Először is elnézést kért, mert elmondása szerint a kommunikációjuk nem volt éppen a legjobb. Elismerte, valóban azt ígérte, hogy nem kerül be mikrotranzakciós rendszer a játékba, amíg az el nem készült, azonban a csapat úgy látta, hogy szükséges a ládák tesztelése szükséges a korai hozzáférésben, hogy a végleges verzióban már ez is megfelelően kiforrott legyen. Ezen kívül a stúdió korábbi álláspontján is finomított: most már azt írta, egyáltalán nem kizárt, hogy a végleges játékban ingyenesen is meg lehessen szerezni bizonyos kozmetikai holmikat. Végül pedig kiderült, hogy az augusztus 3-án érkező havi patch-ben kap a nép két ládát, melyek ingyen kinyithatók lesznek, és a következőket tartalmazzák: Survivor Crate:
Wanderer Crate:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. ferenczga
2017.08.02. 18:34
Sokan megvették, jöhet a fejős időszak.
Igaz, hogy néha a pályaelemeket nem tölti be itt-ott, néha nem mutatja a playert, aki velünk egy helyre ugrik, meg még néhány apróság, de a fizetős ládák tesztelését időben el kell kezdeni . . .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Andrass8
2017.08.02. 18:48
Nem értem... kötelező lenne megvenni? nem akkor meg.. cs:go ban csak kulcs van semmi más... ott van hiszti? nem, csak gambling mert mindeki feji mint a tehenet aki ért hozzá.
Sajnos van van nem látható objektum szerte szét... szívtam már én is emiatt, bár én nem sírok hisz alpha...ezért nemvárok semmi olyat a játéktól amit egy kész biztosít. viszont a sok bug javitás mellet kicsit optimalizálni is kéne mert na az a borzasztó ahogy fut... de az nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2017.08.02. 19:06
Addig kell beszedni a pénzt amíg tart a hype.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csontraket feren...
2017.08.03. 01:39
ugyan ez van most mindenhol... bejöttek a Rainbow Six Siege-hez is az alpha pack-ek de hogy minek? Ráadásul ott sokkal pofátlanabb módon vezették be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bigpeterso...
2017.08.03. 09:36
Eddig nem úgy volt, hogy a pubg kupa miatt vezették be a ládákat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Pendra37
2017.08.03. 18:48
"Meglepetésládás" játékkal játszon az akinek két anyja van. En elvbol nem veszek részt lehuzásban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2017.08.04. 23:59
Az ilyen ládás dolgokat szeretem.
PayDay2-t is meg vettem anno 2-3k ért, és végül az eldaott ládákból/kulcsokból vissza is jött az ára.
No offense, de ez olyan mint ha inkább azok lennének felháborodva, akik tudják, hogy nem fogják meg állni hogy ne költsenek erre is pénzt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2017.08.05. 01:02
Bár én ész nélkül nyitottam a ládákat, később vettem észre, hogy több mint 3$ darabja, simán farmolható .... ráadásul veszik, mert a lila cuccokért több száz $-t is el lehet kérni, pl a lila szoknya 3-400$ .... tiszta kabaré lett ez a játék is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!