iPon Hírek

A PS4 mint mobil játék szerver, PS4-es eladási elvárások

Dátum | 2013. 09. 19.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Sony PlayStation App segítségével a PS4 olyan szerverként tud működni, amely mobil játékokat tud streamelni okostelefonunkra vagy táblagépünkre. Az Androidos és iOS-es programot a Tokyo Game Shown mutatták be. Az App használata lehetővé teszi, hogy ne kelljen letöltenünk a játékokat a telefonunkra, hanem egyszerűen streameljük őket a PS4-en keresztül. Ha bejelentkezünk a programba, PS4-es közösségi feedünk mobil változatát láthatjuk, amely részletezi barátaink legújabb játékokkal kapcsolatos élményeit. Szöveges és hangüzeneteket is küldhetünk, újabb játékosokat hívhatunk be multiplayerbe, és letölthetjük a PlayStation Store-ban megvásárolt dolgokat. Egy gombnyomással összeköthetjük mobilunkat vagy táblagépünket a PS4-gyel, és a SmartGlasshoz hasonlóan második képernyőnek használhatjuk a készüléket, ill. az érintőképernyővel irányíthatjuk játékainkat. A bemutató során Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios főnöke telefonja érintőképernyőjén rajzolt valamit, amit aztán egy Playroom mini játékban 3D-s modellé alakított. Nem minden PS4-es játék lesz az szoftverrel integrálva, a Knack, a Driveclub, és a Ubisoft két darabja, az Assassin's Creed 4: Black Flag és a Watch Dogs saját integrált programot kapnak.
Szintén a Tokyo Game Shown jelentették be, hogy a Sony arra számít, hogy 5 millió PS4-et fognak tudni eladni a mostani üzleti év végéig, azaz jövő áprilisig. Mindez azt jelenti, hogy a konzol november 15-ös amerikai indulását követően azzal számolnak, hogy havonta legalább 1 millió új konzol fog gazdára találni. A PS4 kicsivel később, november 29-én érkezik Európába, hazájában, Japánban pedig csak 2014 február 22-én fog megjelenni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Bloodx
2013.09.19. 18:56
Van aki szereti streamelni a játékokat emódon? Szerintem csak felesleges nő az input lag.
Az eladási számok egyébként reálisnak tűnnek.
Vajon miért pont a "hazájában" kerül kereskedelmi forgalomba a legkésőbb? Olyan kicsi piacnak számítana Japán a többiekhez képest?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2013.09.19. 19:03
Szerintem valahol egy okostelefon mindig is a redundáns funkciókról szólt, olyanokról amiket más eszközön is megcsinálhatsz akár jobb minőségben. Az, hogy ezt a listát egy új funkcióval bővítik szerintem már nem oszt, nem szoroz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Woodstock
2013.09.19. 21:28
Szerintem azért a késés japánban,mert addigra egy teljesen bugmentes,tökéletesen működő típust akarnak amiben már az esetleges gyermekbetegségek sem lesznek felfedezhetőek.
Talán a japó mentalitás miatt hogy csak tökéletes mehet ki hazai piacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010 Woods...
2013.09.19. 22:51
Inkább az van hogy a Japán népnek azt mondod várni kell 6 hónapot akkor várnak nyolcat mindenfele anyázás stb nélkül, a hazai piac meg már biztosított így akkor dobnak be oda is ha már kellően felfut a termelés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!