iPon Hírek

A Qualcomm a GlobalFoundries-zel is gyártathat?

Dátum | 2012. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A TSMC az elmúlt időszakban egyszerűen nem volt képes a Qualcomm megrendeléseinek teljesítésére, így a vállalat új partnerek után nézett annak érdekében, hogy a Snapdragon S4-es SoC családja iránti megnövekedett keresletet végre ki tudja elégíteni.

A Qualcomm a Samsung és az UMC szolgáltatásaira a jelek szerint már biztosan igényt tart, viszont a pakliban egy harmadik bérgyártó, a GlobalFoundries is feltűnt. A Commercial Times információi szerint a Qualcomm a GlobalFoundries 28 nm-es gyártósorait is igénybe veheti a későbbiekben. Elméletileg lehetőség van arra is, hogy mind a Samsung Semiconductor, mind pedig a GlobalFoundries gyártósorain készüljenek 28 nm-es LPH technológiával SoC egységek, ugyanis a két bérgyártó azonos szövetségbe tartozik, ami annyit jelent, hogy a gyártástechnológiáik alapjai azonosak.


Külön említést érdemel az a tény is, hogy a Qualcomm és a GlobalFoundries az idei év folyamán egy nem kötelező érvényű egyetértési nyilatkozatot kötöttek, amely a fejlett gyártástechnológiákban való együttműködésről szól. Előbbiek értelmében a 45 nm-es LP, a 28 nm-es LP és a következő generációs, fejlettebb gyártástechnológiák kapcsán is együttműködnek majd egymással a felek. Utóbbi miatt teljesen logikusnak tűnik, hogy a Qualcomm igénybe kívánja venni a GlobalFoundries gyártósorait bérgyártatás céljából.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!