iPon Hírek

A Quantic Dream és a DualShock 4

Dátum | 2013. 04. 22.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Heavy Rain és a Beyond: Two Souls fejlesztőjét, a Quantic Dreamet nagyon érdekli az új Dual Shock 4 PS4 kontroller. A Heavy Raint gesztusokkal, a Move kontroller segítségével lehetett irányítani, amely újfajta élményt nyújtott a játékosoknak. A Quantic a világon az elsők között kapta meg a PS4 fejlesztői csomagot és már 2012 óta dolgozik az új PS4-es játékötletein. A DualShock 4-be beleépítették a Move mozgásérzékelő képességét, és egy tapipad is található a kontrolleren. "Igen, mindig a kontrollerről agyalunk" – mondta Guillaume de Fondaumiere, a Quantic egyik fejese. "Korábban már többször is megkerestük a Sony-t azzal a kérésünkkel, hogy úgy készítsék el azt, hogy használata ne jelentsen akadályt azoknak az embereknek sem, akik nincsenek hozzászokva." "Egyrészt, ha belegondolunk, a mai napig nem találtak fel a kontrollernél jobb kezelőeszközt, amely ennyire sokféle játék irányítására lenne alkalmas. Másrészt manapság olyan interfészek felemelkedésének lehetünk tanúi, mint a tapipad, amely a PS4 kontrolleren is helyet kapott, és melynek segítségével interakcióba léphetünk a játékkal. Mindez nagyon érdekes, és olyan játékok fejlesztésére készülünk, melyek szélesebb közönségnek készülnek, de erről egyelőre még nem beszélhetek." Mások nem tartják akkora nagy áttörésnek a Dual Shock 4 tapipadját. Thomasz Gop fejlesztő, aki korábban a Witcher játékokon dolgozott, most pedig a City Interactive új játékán, és a következőket nyilatkozta a témával kapcsolatban: "Ha jól tudom a kontroller tapipadja adatok megjelenítésére is alkalmas. Valószínűleg sokan fogják majd a felhasználói kezelőfelület egyes elemeit rátenni – elsőre ez ugrik be vele kapcsolatban." Gop még nem tudja, hogy a Sniper hogyan és milyen mértékben fogja kihasználni az új lehetőségeket. "Nem hiszem, hogy ez ekkora áttörés lenne. Nem akarok tiszteletlen lenni, attól még klassz a dolog." Akkor most mi is van a Dual Shock 4-en, tapipad, érintőképernyő, vagy egy olyan megoldás, ami valahol a kettő között van? Úgy látszik ezt még a fejlesztők sem tudják pontosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. HUFEUR
2013.04.22. 19:31
"A DualShock 4-be beleépítették a Move mozgásérzékelő képességét"

Most akkor a joystick egyben egy Move is? Ezt sosem tudtam, mert néztem a PS Meeting-et is, meg utána már millió cikket láttam, de mindenhol mást írtak, konkrétan a PS Meeting-en nem hangzott el, hogy a joystick az Move is, az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.04.22. 22:38
Azért van az a lekerekített háromszögszerű kéken világító izé a kontroller seggébe, mert Move is egyben. Bár szerintem a sima Move ami a PS3-hoz van ugyanúgy fog működni a PS4-el is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrFox
2013.04.23. 10:20
Az a +10 gomb ami a tapipadon megjelenhet jól jön majd a bonyolultabb játékok irányításánál. Így összesen 24 állhat rendelkezésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!