iPon Hírek

A Razer extrém PC-je iránt nem igazán érdeklődnek az OEM-ek

Dátum | 2014. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Razer moduláris PC koncepciója, amely egyelőre a Project Christine nevet viseli, január folyamán mutatkozott be a CES alkalmával, és rendhagyó, meglehetősen innovatív dizájnjával igen nagy port kavart. A pofás kis moduláris PC körül azóta nagy volt a csend, ám most szerencsére megtört a jég, igaz, a friss információk sajnos elég kedvezőtlen képet festenek az újdonság jövőjével kapcsolatban. A Razer első embere, Ming-Liang Tang a TechRadar munkatársainak adott nyilatkozatában elárulta, milyen akadályok hátráltatják az innovatív PC piacra kerülését.
Sajnos a dolgok jelenlegi állása szerint nem a Razer a hunyó, hiszen a cég szívesen piacra dobná a terméket, ha lenne olyan OEM vállalat, aki ebben segít. Ming-Liang Tan szerint már több tárgyalást folytattak a különböző OEM gyártókkal, de a helyzet nem túl bíztató, hiszen az OEM-ek inkább ontani szeretnék magukból a termékeket, nem igazán hajlandóak innovációra. Szerencsére azért némi fény is van már az alagút végén – és nem azért, mert jön a vonat. A Razer első embere egyelőre bizakodó, ugyanis szerinte van esély arra, hogy év végéig megállapodást kötnek kettő vagy három OEM gyártóval, akik vállalhatják a Project Christine gyártását.
Kétségtelenül könnyű az OEM-ekre mutogatni, mondván, nem akarnak igazi innovációban részt venni, de azért valahol érthető, hogy távolságtartóan állnak egy ehhez hasonló termékhez. A Christine látszólag rengeteg drága, komplex hardverkomponens alkalmazását követeli meg, amelyek miatt leginkább a felsőkategóriás számítógépek piacán rúghat labdába. A Razer első embere persze másképp látja a helyzetet, hiszen a cég tervei szerint a modulok, amelyek az innovatív PC-t alkotják, többféle ársávban válhatnak majd elérhetővé, így talán szélesebb felhasználói rétegeket is megcélozhat az ötletes koncepció. A Razer tervei között előfizetéses modell is szerepel, amellyel az elavult Christine hardverkomponensek jelentette problémát próbálják orvosolni – itt minden bizonnyal egyfajta újrahasznosításról, illetve kedvező feltételek mellett újraértékesítésről lesz szó. Persze a Christine modulokat a hagyományos használt hardverek mintájára akár más Christine tulajoknak is eladhatnák a felhasználók, akik éppen erősebb konfiguráció építésével foglalatoskodnak. A kérdés csak az, versenyképes lesz-e a forgalomba kerülő újdonság, azaz lesz-e kinek eladni a később feleslegessé vált komponenseket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. maxpapa
2014.07.02. 11:49
Mint innovációs termék páratlan a maga nevében. És kiállításokra elvinni és bemutatni tökéletes. De mint árucikk, bukásra van ítélve.Nem lehet nagy mennyiségben eladni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Chif52
2014.07.02. 11:58
De csak azért van bukásra ítélve mert a Razer gyártja ... Ne érts félre nincs bajom a céggel, csak olyan mintha az Apple Beats füles kellene nagy tételben eladni a nem milliomos embereknek.
Minőséginek minőségi a PC csak túl drága és a nagy cégek sem akarnak olyan PC-t a piacra ami nem kompatibilis az ő mostani "alkatrészeikkel"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lightcomma...
2014.07.02. 13:53
Végre valami normákis termék. Szerintem úgy lenne életképes a mostani környezetben, ha a fiókokba be lehetne szerelni a mostani cpu-kat, vga -kat;azaz a fiókokon belül mostani csatlakozókkal ellátott foglalatok lennének, nem előregyártott komponensek. Magyarán szólva ha a Razer csak a hazat, és a hűtést adná. A semmiből nem lehet egy kettőre dominálni a piacot. Mindenesetre a koncepció nagyon tetszik, és az elgondolás kitűnő gegységes csatlakozók, egyszerű szerelés; legalább az Intel nem váltana foglalatot minden évben ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. slayer007
2014.07.02. 14:19
Ez elég jó ötlet lenne, de az a gond a Razerrel, hogy elképesztően drága minden terméke. Merem megkockáztatni a kijelentését, szerintem túlárazott termékei vannak.
Innentől kezdve a kevésbé tehetős, vagy épp ésszel vásárolókat már el is bukta a projekt, csak elvetemült fanboy-ok vennék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2014.07.02. 15:28
aki totál homály a gépekhez, annak jól jöhet, hogy csak levesz egy kazettát, és felrak egy másikat. Biztos egyszerűbb, mint kicserélni egy processzort, pasztázgatni, vagy egyéb hardvereket cserélgetni, kötögetni, kábeleket átalakítgatni stb... Viszont kétlem, hogy erre a luxusra sok embernek lenne pénze, pláne razer köntösben - ahol minden alapból 3x-4x annyiba kerül, mint amennyit ér... Tulajdonképpen egy 200k-s gépet fognak adni egyben 400-ért, aztán cserélgetheted a kazettákat kedvedre, proci 60... proci kazettában 90. cső
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Andrew7
2014.07.02. 16:21
Szerintem is bukásra van ítélve. Nagyon meglepődnék, ha nem így volna. Azért kíváncsi volnék, hogy milyen megoldásban viszik át a sok száz megahertzeket nyilván aranyozott csatikkal, hogy a kontakthiba véletlenül se lépjen fel. Ez a projekt a moduláris telefont juttatja eszembe és szerintem a legnagyobb probléma ott is a nagyfrekvenciás átvitel biztonsága a csatlakozókon keresztül. Egyébként nem tűnik nagyon masszívnak egy modul rögzítése, mert csak az egyik fele van megfogatva. Anno a modulos TV-knek is nagy jövőt jósoltak, de nem sok lett belőle. A nagyfokú integráció elmosta a modul rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_ maxpa...
2014.07.02. 17:07
1000% -ban egyetértek és ennyi . Olyan mint az alkalmi ruha és szépen kifestik felékszerezik magukat a csajok , alkalomszerűen .
Na de abban úgy nemigazán dolgoztak és most jellemző , hogy abban munkát fognak végezni

Szóval érdekes és különleges , még talán enyhén szép is... de hogy nem használnám az tuti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ro1and
2014.07.02. 23:25
Nem csodálom,hogy nehezen megy. Ezzel a márkával csak az a baj,hogy drága. Kétlem hogy tömegcucc lesz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KisDre
2014.07.03. 04:09
Maga a koncepció érdekes, viszont tekintve a mai folyamatokat némiképp árral szemben menő dolog ez.
Lehet ha 10-14 évvel ezelőtt rukkolnak elő esélyesebb lett volna, passz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2014.07.03. 23:16
Ennek akkor lehet értelme, ha a Pc képes mondjuk 3-4 procival is működni és 3-4 vga-val... De akkor megint jön a kérdés, hogy milyen szoftver az ami ki tudja használni, mert a ringyóz 8.1 biztos nem.

Ötletnek jó, ha a fenti dolgok megvalósulnának, akkor akár komolyan is lehetne venni, de szerintem megmarad a koncepció kategóriában.

Szerintem egy jó pc már önmagában elég moduláris, aki meg nem ért hozzá, hogy beletúrjon, az nem igazán fogja érteni, hogy miért lassú a gép és megint ott lesz, ha van pénze, kidobja a régit és vesz egy másikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!