iPon Hírek

A régi Windows-ok napjai meg vannak számlálva

Dátum | 2010. 03. 25.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft tavasszal több operációs rendszerének támogatását is megszűnteti. Ezt követően a felhasználók nem kapják majd meg a naprakész általános és biztonsági frissítéseket, így rendszerük bár továbbra is működni fog, sokkal sebezhetőbbé válik.

A Windows XP általános terméktámogatása tavaly áprilisban lejárt, azóta a meghosszabbított támogatási szolgáltatás van érvényben. Július 13-tól viszont kizárólag az SP3-mal rendelkező felhasználók fogják megkapni a frissítéseket, így a cég azt tanácsolja, hogy eddig az időpontig mindenki töltse le és telepítse a harmadik nagy javító csomagot a rendszerhez.

Szintén július 13-án szűnik meg a Windows 2000 támogatása (szervizcsomagtól függetlenül), innentől kezdve semmilyen frissítés és biztonsági foltozás nem lesz elérhető a rendszer számára. Tiszavirág életűnek mondható a szervizcsomag nélküli Windows Vista is, amelyhez április 13-ig tölthetünk le frissítéseket és biztonsági tapaszokat. Ezek után csak az SP1 és SP2 javító csomaggal rendelkező felhasználókat illeti meg a szolgáltatás, így a Microsoftnál azt tanácsolják, hogy mihamarabb szerezzük be ezeket a nagyobb frissítéseket.

Bár az utolsó szervizcsomag beszerzésével minden felhasználó naprakész maradhat, a cégnél természetesen említést tettek arra vonatkozólag is, hogy a legjobban akkor járunk, ha megvásároljuk és feltelepítjük a Windows 7-et. Hazánkban egyébként meglepően gyorsan terjed az alig fél éve piacon lévő rendszer, mára a felhasználók több mint 10 százaléka Windows 7 alól internetezik. Ezzel egy időben folyamatosan csökken a Windows XP szimpatizánsok száma is, viszont jól látszik, hogy azok, akik rendszer frissítésre adták a fejüket, nem feltétlenül a Windows 7-et választják, hiszen a Windows Vista részesedése többnyire stagnál, néha enyhe emelkedést is mutat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

107. meszes
2010.03.25. 20:30
Na igen.
Biztos sokan mondták, már de IGEN ideje lenne lassan mindenkinek búcsút venni attól a szar XP től, ami most már sokat nem ér. Főleg a Win7 mellett. Nem rendszer háborút akartam ezzel szítani, de ez az igazság. Már elég rég óta használom a WIN7 et, és régen eléget használtam az XP-t is. És elég egyértelmű a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Castiel
2010.03.25. 20:33
azárt nem így van..
tesómnak van egy netezős p4-ese amin a win7 akad de az xp tökéletesen fut.. miért is cserélné le akár a hardvereit vagy az oprendszert ha bőven elég neki az hogy netezzen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. djwolf
2010.03.25. 20:33
Lehet, hogy csak én vagyok vele így... De a WIN7-ről csak az a véleményem, hogy, sokkal jobb mint a vista, de én még mindig megmaradok az Eredeti XP-nél (SP3-al) minden frissítéssel.

PL: A Win 7 nem támogat, game portot., És nem lehet leklónozni a (Többképernyősmódban) a képernyőt., és még sorolhatnám....

És lassab, mint az xp., Attól függetlenül, hogy szép.,

És Sok a Programkompatibilitási hibák vele. Amitől tiszta ideg leszek.

Miért váljak meg attól a programtól amit szeretek? És váltsak win 7-re.

Pl, NERO6, vagy Alcohol 120%

Ebből az egészből csak azt akartam kihozni, hogy miért kell megszüntetni (Bántani) azoknak az operációs rendszerek támogatását, ami működik? --> Jó kérdés... ---> Válasz---> Vedd meg a win 7-et, és lessz pénze a Microsoft-nak.

Na vagy most nagy hülyeséget írtam

De én így látom....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. axe
2010.03.25. 20:34
XP és Win7 a 2 rendszere a microsoftnak amit nagyon sokan előszerettettel használnak. XP-n még a wcguriga is elfut (régi programok) a Win7 meg egy kiváló rendszer (kisebb-nagyobb hibákkal MÉG)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. djwolf
2010.03.25. 20:41
Na Ez egy jó levél....

Még valamikor 1 hónapja küldtem a Microsoft ügyfélszolgálatára:

Tisztelt Microsoft!

Első sorban is elnézést kérek, hogy nem a megfelelő helyre küldöm el a hivatalos panaszomat, de nem találtam más lehetőséget, mert egyszerűen nem lehet e-mailt írni a microsoftnak.

A Probléma témája:
Windows 7 PANASZ BENYÚJTÁS!

Első sorban is, megszeretném kérni az egyik dolgozót a microsoftnál, hogy ezt a levelet nyomtassa ki, és vigye el, egy olyan főnökhöz aki el is fogja olvasni ezt a levelet, és tenni is fog ez ellen a KRITIKUS HIBÁK ELLEN !!!

Nos... Elkezdem levelem: elsősorban is ez egy hivatalos panasz!

Kissé átverve érzi az ember magát akkor...

1. Mikor a Windows7 készült, olyan reklám anyagokkal bombáztak minket felhasználókat, hogy !!!(KOMPATIBILITÁST iGÉR) HARDVER & SOFTWARE TÉREN, mint a VISTA.

Tapasztalatok:

Például régebbi grafikus (kihalhatatlan) játékok (1 példa: Need for Speed 2)
Programok: Nero 6, vagy esetleg Alcohol 120%,

NEM KOMPATIBILIS PROGRAMOK ILLETVE JÁTÉKOK NEM INDULNAK EL AZ ÚJ RENDSZERREL.

Hiba üzenet: "Ismert kompatibilitási hiba miatt, nem futtatható a Windows ezen példányával"

És még sorolhatnám, hogy mennyi programmal nem kompatibilis az új rendszer.

A Probléma az, hogy ezeket a programokat, és játékokat, 1x én megvettem eredeti CD-n őket, elég drága pénzért, ugyanúgy mint a Windows 7 Ultimate -t is 52.000 Ft-ért !!!!!!!!! ---> RABLÁS! Pont az ilyen problémák miatt nem akartam lealacsonyodni kalózmásolt cd-k megvásárlása okán!!!!

A Windows Xp (Eredeti) minden frissítést letöltve (SP3, és stb...) ---> Minden program tökéletesen futott! (A Régebbiek is!)

Javaslat: Miért kell bántani azokat a programokat ill. játékokat amik tökéletesen működnek? --> Tiszta szégyen, hogy vissza kell telepíteni a régebbi Operációs rendszert, hogy mindennel kompatibilis legyen....---> Hajrá Windows (nagysikerű) Win7 ---> Mert rengeteget tud.... Szép is... --> De használhatatlanul Szar, és Lassabb mint a win xp. (És vissza térve a levél elejére) Gyorsabb Operációs rendszernek volt reklámoztatva mint a Windows Xp. ---> Ez is átverés.

2.

Hardverek támogatása:

Szégyen, hogy a régebbi tökéletesen működő például Játékvezérlőm használhatatlan, az új rendszerrel, mert PCI-s Hangkártya játékvezérlőre van rádugva. ---> És persze a Win7 Ezt sem támogatja. NEM TÁMOGATJA!!!!

Javaslat: A Mindent tudó Windows 7 Miért felejti el a régebbi Hardverek Listáját? Egyrészt ez a Joystick nem egy olcsó fajta, másrészt tökéletesen működik!---> És mióta feltelepítettem a Windows 7-et --> Használhatatlan. !!!! (Na ez lehetne egy reklám cím is) "Miért ne vegyünk Windows 7-et.

3. Senki nem Rendszergazda, attól függetlenül Rendszergazdai fiókot ír. ---> Ez is tiszta szégyen. Nem konfigurálhatok át úgy alkalmazásokat, hogy ne kelljen rákattintanom, hogy "Indítás Rendszergazdai hozzáféréssel" (Vagy valami ilyesmi)

4. Gyakori Fagyások.. Újraindulások., Kékhalál.

5. 2.3 Giga Fizikai RAM-ból az összeset megeszi.

6. Megállás nélkül Frissíti a gépet (lassítja) --> Jaaa Mert nincs kész a Rendszer????

Feladat a Microsoft Windows 7 Fejlesztők felé: (Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 7 is hamarosan lehúzza a rolót, mint a Vista.) És jön a Windows 8.

Feladat:
A Fenti Problémákat MEG KELL OLDANI!!!! A RENDSZERBŐL KI KELL IKTATNI A KOMPATIBILITÁSI MÓDOT. SZÓ SZERINT DEAKTIVÁLNI KELL. (Kérdés Miért ne tehetne fel olyan programot, amit szivesen használni szeretne az ember?

Régebbi Hardverek támogatása, (Vegyetek leckét a win 95-től, a napjaink Hardverei-ig.) Az Összes Drivert Integrálni az Windows Update-ra. (A C-madia Game portot is)

Az Én szemszögemből nézve a Win 7:

Be fog csődölni , meg fog bukni, mint a Vista. Az "Lahikus" Átlagfelhasználó embereket átveritek. Mert olyan Rendszert csináltok a Vista megjelenése óta, ami rákényszeríti az embereket, hogy cseréljék le a meglévő HARDWARE -t, hogy kompatibilis legyen az új rendszerrel. És így a hardware piac fennmarad.

Csak ez így nem működik. Bele fogtok esni a csapdába, újra. Majd senki nem fog venni tőletek egy Software-t sem.! Mert ez így nem fog örökké menni, bármennyire is a Microsoft neve "NAGY" dolog.
A Hardware fejlesztők, sokkal fejlettebb dimenzióban járnak, mint a Software fejlesztők. ---> Tehát, hiába a Microsoft. De nagyon le vagytok maradva.

Mondom... Az Összes Hardver (win 95 óta) & , Software, -t KOMPATIBILISSÁ KELL TENNI A WIN 7-TEL. ---> Akkor nagy dobást fogtok elérni.

De amíg emberektől akartok rabolni felfogással fogtok gondolkodni, idővel BE FOG CSŐDÖLNI A MICROSOFT. És aki nem rendelkezik úgynevezett erőgéppel., Vissza fog térni az átlag ember XP-re. (Sőtt még mindig többen használnak Xp-t, mert nem buták az emberek. + Ami Szaggatásmentesen futott játék az xp-n. Win 7-en Szagat.

Nos Microsoft. Ez egy hivatalos Panasz, mert nagyon Ideges vagyok. Hogy voltam annyira hülye, és megvettem a Win 7 Ultimate -et. 52000 Ft.-ért. --> Szerencsére van egy 12 éves srác apja aki majd átveszi tőlem. Mert WIN7.... Húúha... (Ezt úgy hívják... Primitív ember)

Készséggel Várom válaszát a Microsoft-tól. Ill. Egy "Felsőbbkategóriás embertől"

Tisztelettel: Farkas Ádám (Windows XP Felhasználó)

ui: Új Hardver hozzáadása Varázsló... (Fogalmam nincs, hogy hol van a win-7ben.) Na ez is baromira idegesítő + NINCS WINDOWS KERESŐ!!! Csak az a szar Indexelő szolgáltatás, ami szó szerint egy kalap szart ér.

Úgyhogy egy újabb sikerű kudarcos Windows 7 bukatára számítok. Csak idő kérdése meddig húzzák még az átlag emberek a (Jó marketing miatt).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. nyunyo19
2010.03.25. 20:42
djwolf, axe tök igazatok van... a win7 nagyon jó de az xp is nagyon jó, és én is azért tértem vissza xp-re mert elegem volt hogy szoptam win7el mert kurva sok mindent nem támogat, és ha most valaki jönne az elavult szöveggel akkor sztem elöbb gondolkodjon el mert az xp nem elavult, öregnek öreg sok újjítás van a win7ben de akkor jobb az egyik rendszer a másiknál ha az használhatóbb a másiknál és gyorsabb több mindenre jó, na ez benne van a használhatóságban , bocsi de sztem ez az xp-re illik most még, persze remélem a win7 lassan befoltozza ezt a lemaradást. Ja és nem hiába irtak ám hozzá egy virtuális xp-t sem, biztos azért mert annyira szar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. nalaszi
2010.03.25. 20:45
djwolf
Abból amit írtál csak annyi derül ki, hogy a büdös életben nem használtál Win7 -et. Szinte semmi sem igaz ugyanis azokból a dolgokból amit írsz. Win7 egy újnak számító konfiguráción gyakorlatilag mindenben jobban teljesít mint az XP.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. gebana
2010.03.25. 20:47
ezt olyan hülyeségnek tartom, ki az aki frissíti a rendszerét, de a javítópakkokat nem akarja feltenni? van ilyen elmebeteg ember a földön?

amúgy érdekes, hogy a win2k-t 10 évig foltozták és még mindig nem jó, ez azért elárul valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. nyunyo19
2010.03.25. 20:50
jaja de legalább dolgoznak rajta . Amugy érthető is lenne hisz egy oprendszer nem egy szaros kis játék progi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. djwolf
2010.03.25. 20:52
Nalaszi:

Win7 egy újnak számító konfiguráción ---> Jól írtad...

De miért vegyek új hardwert ha nekem tökéletesen megfelel az a mi most, és kiszolgál. WIN7 akad., (Mármint a játékok,) XP-n megy minden. És szó szerint sok a kompatibilitási hibák.,

Jaaaaaa, és leszedek minden frissítést. És, nem az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. deryck89
2010.03.25. 20:56
djwolf, igazad van jó nagy hülyeséget írtál

"PL: A Win 7 nem támogat, game portot., És nem lehet leklónozni a (Többképernyősmódban) a képernyőt., és még sorolhatnám....">>nap mint használóm duplicate módban a több képernyös módot tökéletesen müködik, max azt tudom elképzelni hogy vga kártyád drivere bugos

"És lassab, mint az xp., Attól függetlenül, hogy szép.," >>ez sem feltétlenül igaz, a rendszer sokkal jobban használja ki a több magos rendszerek álltal nyujtotta lehetőségeket, persze a 10 éves pentium 3ason sokkal lassabb mint az XP.

http://trial.alcohol-soft.com/en/downloadtrial.php >> Alcohol 120% teljes windows 7 támogatással

Nero 6-ról nemtudok nyilatkozni, de ott a win7 XP módja ami ahogy axe is mondta azon még a wcguriga is elfut

A támogatás megvonás teljesen üzlet politikai, és gazdasági lépés, és a windows 2000 -el egyet is értek sőt a service pack-ok nélküli windowsok esetében is jogos. Nem véletlenül készitették el az SPket rádásul ingyenesek tessék őket használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. BeZol
2010.03.25. 21:01
Kedvelem a win7et én is, én "csak"44ezerért vettem az ultimate változatomat, de részben én is megbántam már, mert korai vásárlás volt.
Minden szép és jó benne, de zavar, hogy nem tudok a régi kedvencekkel játszani, értem ez alatt a Settlers 2őt, Knights & Merchants-ot, ill. nero helyett imgburn-t kell használnom... Ugyanakkor a régi megszokott ventri 2.1.4esemen laggol a hang, késik az egész oda-vissza... szinte használhatatlan emiatt...
Viszont ebben a mai világban így sarkallnak rá arra, hogy vedd meg az újat, és szokjál rá a másikra, mert így pénzt sajtolnak ki belőled...
Én egyébként ketté osztottam a winyómat, így ha akarom win7et bootolok, vagy éppen xp-t, és ez így egy korrekt megoldás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Tyrel
2010.03.25. 21:01
Aki nem ismerné a facepalm kifejezés jelentését és szeretne ezen változtatni, az olvasson bele djwolf felszólalásaiba...
Figyelem, csak erős idegzetűeknek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. nalaszi
2010.03.25. 21:02
djwolf
Baromi régi konfig kell az legyen amin nem megy jobban a Win7 mint az XP. Én azt mondanám, hogy azt már tényleg érdemes lecserélni. Ettől függetlenül senki nem mondta, hogy ezután nem használhatod tovább az XP -t! Arról meg nem a Microsoft tehet, hogy te úgy vetted meg a Win7 -et, hogy nem győződtél meg róla előtte, hogy megfelelő -e a konfigurációd a futtatásához.

Aztán néhány "apróság" amit írsz.

"Gyakori Fagyások.. Újraindulások., Kékhalál." Én az RC1 óta Win7 -et használok és még EGYSZER SEM fagyott ki, kékhalált még nem is láttam rajta. Új hardver varázsló van, kereső van, Ultimate alatt használhatnád az XP módot csak persze ahhoz egy virtualizációs technológiával rendelkező proci kellene és még sorolhatnám. Nálad egyszerűen az a probléma, hogy megvetted az op. rendszert megfelelő tájékozódás nélkül aztán ráadásul nem tanulod meg a használatát sem. Nem másra kellene dühösnek lenned...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. Krityu
2010.03.25. 21:05
djwolf:

Nem akarsz fejleszteni, akkor ne tedd.
Régi rendszert szeretnél használni a te dolgod.

A Win7 egy új rendszer, ami az új hw-eket jobban kezeli, az új programok tökéletesen futnak rajta.

Ha akarod használj XP-t, vagy valamilyen Linuxot, de a Win7 akkor is egy jó operációs rendszer.
Emlékszem még a régi szép időkre amikor megjelent az XP... nem jó sok memóriát zabál, nem mennek rajta a játékok-programok, nem támogatja a hw-em ezért nem veszek új gépet stb...
És most 10 évvel a megjelenés után már megszokták, fejlesztettek, új programokat írtak ugyan ez fog történni a Win7-el is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. rabib
2010.03.25. 21:10
Arról én is tudok tanúskodni djwolf, hogy nálam is akadnak a játékok Win7 Home Premium 64 bit alatt. Jobban, sokkal jobban, mint XP alatt. Na de a megoldás a következő: fel kell telepíteni egy gépre az XP-t is és a Win7-et is. Ja és még valami: tudjátok mi a legstabilabb operációs rendszer??? A Windows XP Professional x64. 1 hónapja van fent a gépemen, és egyszer sem kékhalálozott. Egyszer sem. Annyi a fura benne, hogy angol nyelvű. De már ez sem zavar, mert már annyit használtam a régi, 32 bites magyar nyelvű Professional XP-t, (ami állandóan halálozott) hogy az angolon is eligazodok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Parano1d
2010.03.25. 21:12
deryck89: "És lassab, mint az xp., Attól függetlenül, hogy szép.," >>ez sem feltétlenül igaz, a rendszer sokkal jobban használja ki a több magos rendszerek álltal nyujtotta lehetőségeket, persze a 10 éves pentium 3ason sokkal lassabb mint az XP."

Nálam is lassabb a Win7, pedig az Athlon II@3.00GHz nem éppen elavult gép kategória azért, és kötve hiszem, hogy a 4GB RAM is kevés neki. Egyszerűen nem minden gépen fut jól a Win7 ez van. Találkoztam olyan notival, amin viszont hasított, pedig Sima Pentium M procival ment. A rendszer képességeihez mérten "hasított" persze. Én nem vagyok ellene, csak sok mindenben van még mit pofozni a rendszeren. Stabilitásban egyikkel sem volt problémám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. nalaszi
2010.03.25. 21:14
De most komolyan. Ezt hogy a fenébe nem sikerült (többek közt) megtalálni???!!!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Attis1979
2010.03.25. 21:16
Wolf! Ezt így ebben a formában elküldted a Microsoftnak???
Részben igazad van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. devil66666...
2010.03.25. 21:16
A Windows 7 a nyerő!
Az XP nyugdijba, érdemei elismerésével...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Krityu
2010.03.25. 21:21
rabib:

Egy évig használtam a Win7 64bit RC-t, csak a teszt licence lejárt, ezért raktam fel a véglegest több mint egy hónapja, soha nem kaptam kékhalált, nem fagyott le. Előtte Vistat használtam 2 évig szintén nem volt se fagyás se kékhalál, de lehet én csinálok valamit rosszul.

Programokból lehetőleg ingyenest használok a legfrissebbet mindig, régebbi játékok amiket próbáltam rendszergazda módban, kompatibilitási mód beállításával gond nélkül mennek.


Vistara váltásnál volt gondom, de nem Microsoft hibájából, hanem az Nvidia nem adott ki drivert a sata raide vezérlőhöz. (Nvidia 3-as széria volt talán)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. gpopovics
2010.03.25. 21:22
Nos azért vannak a generáció váltások h fejlődjünk vele. Nyilván egy 2000-be legyártott gép nem fogja a 2009ben kiadott oprendszert ugyan oylan jól futatni mint az XP- amit az idő tájban adtak ki. És sajnos a nagyon régi hardverekkel nem kompatiblis ez is érthető.
És jelzem a Win7 már egy 60-70ezres kétmagos 2 GB rammal rendelkező olcsó irodai gépen is hasít. Aki használja az tudja. Sajnos az egy magos procikkal már bajban van az ember. Nekem is van még jó öreg 3,06-os celeron D-s gépem. tény h ott gyorsabb az Xp.
A ahrdverek illeszkednek a szoftverek igényeihez. Deh ha belegondoltok ma már 22 Kért lehet venni 4 magos procit ami jelzem egy átlag felhasználónak és játékosnak is képszerkesztésre vidóvágásra zeneszerkesztésre is elég kell h legyen!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. gpopovics
2010.03.25. 21:22
Nos azért vannak a generáció váltások h fejlődjünk vele. Nyilván egy 2000-be legyártott gép nem fogja a 2009ben kiadott oprendszert ugyan oylan jól futatni mint az XP- amit az idő tájban adtak ki. És sajnos a nagyon régi hardverekkel nem kompatiblis ez is érthető.
És jelzem a Win7 már egy 60-70ezres kétmagos 2 GB rammal rendelkező olcsó irodai gépen is hasít. Aki használja az tudja. Sajnos az egy magos procikkal már bajban van az ember. Nekem is van még jó öreg 3,06-os celeron D-s gépem. tény h ott gyorsabb az Xp.
A ahrdverek illeszkednek a szoftverek igényeihez. Deh ha belegondoltok ma már 22 Kért lehet venni 4 magos procit ami jelzem egy átlag felhasználónak és játékosnak is képszerkesztésre vidóvágásra zeneszerkesztésre is elég kell h legyen!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. devil66666...
2010.03.25. 21:24
A Windows 7 a nyerő!
Az XP nyugdijba, érdemei elismerésével...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. nalaszi
2010.03.25. 21:30
Bocs djwolf, de egyszerűen nem bírom megállni, hogy ezeket le ne csapjam...Szóval ha tényleg használod a Win7 -et akkor napjában egy csomószor gyakorlatilag kiszúrja a szemed! Őszintén ha neked ez sem akar összejönni, hát tényleg inkább maradj az XP -nél. Vagy a DOS -nál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. rabib
2010.03.25. 21:41
nalaszi: Ő nem találta, te megtaláltad. Mostmár Ő is tudni fogja, hogy hogy hol vannak ezek a lehetőségek a Win7-ben. De mondom, messze a legjobb, ha két op rendszer van fent egyszerre a gépen. Két vinyó, egy-egy op. rendszer. Ha az egyik bedöglik, akkor ott a másik. Nekem már sokszor jól jött, hogy volt XP is a Win7 mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Gatee
2010.03.25. 21:41
Haladni kell a korral, jól van ez így, bár nekem alapból furcsa, hogy vannak olyan felhasználók akik nem töltik le a service packeket, nekem kb 1. dolgom ha kijön 1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. deryck89 Paran...
2010.03.25. 21:43
Parano1d
Nálam is lassabb a Win7, pedig az Athlon II@3.00GHz nem éppen elavult gép kategória azért, és kötve hiszem, hogy a 4GB RAM is kevés neki. Egyszerűen nem minden gépen fut jól a Win7 ez van. Találkoztam olyan notival, amin viszont hasított, pedig Sima Pentium M procival ment. A rendszer képességeihez mérten "hasított" persze. Én nem vagyok ellene, csak sok mindenben van még mit pofozni a rendszeren. Stabilitásban egyikkel sem volt problémám. >>

kivételek mindig vannak, komolyra fordítva a szót amikor az XP debütált messze nem voltak a piacon a több magos proecsszorok, ellenben a windows 7 esetében már számoltak ezekkel az új hw-kkel,persze időközben az XP-ben is számos javítás jött gondolom az SPkkel az új hw generációk támogatásával is foglalkoztak.

Lassúságra pontosan mire gonsolsz? mind az xp mind pedig a wndows 7 frissen telepített rendszer, véletlenül egyikse kisjózsi hobbi windows rílízer álltal módosított darab?

Memória kezelésről pedig annyit hogy 2gb memóriából futó kmplayer és chromemal(3lap) 750 mb-ot foglal le a rendzer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. nalaszi
2010.03.25. 21:47
rabib
Nyilván ahhoz már lusta is vagyok, (meg amúgy is minek?!) de egyesével minden érvét pillanatok alatt megcáfolnám. Ez csak a két legérthetetlenebb. A keresés mező ott van MINDEN egyes explorer ablakon a Win7 -ben! Hogy lehet azt nem észrevenni? Nem az a baj, hogy nem tetszik neki a Win7, nem is az a baj, hogy nem ért hozzá. Az a baj, hogy ennek ellenére úgy véleményezi mint egy profi. Uff...

Amúgy meg minek külön XP?! Win7 Ultimate + XP mode. Oszt' jónapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. arkman
2010.03.25. 21:49
Ugyanazt mondhatom, mint Krityu, Beta (Nem RC, hanem még azelőtti) óta használom a Win 7-et, nem valami nagy konfigon (P4+1GB), és teljesen korrekten megy, semmi kékhalál vagy fagyás, szóval akinek problémája van vele, az csak simán user error. (Vagy én vagyok zseni , ez esetben meg örülök)
Az eszközöket meg nem a Win7-nek kell támogatnia, hanem az eszköz készítőjének. (Ha nem írnak Win7 drivert, akkor bűvészkedhetsz.)
Ahhoz meg szerintem már tehetség kell, hogy valaki ne találja meg a keresést. (Főleg, hogy ott virít egyből a start menü alján )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Balucsek
2010.03.25. 21:50
Csatlakozom a win7 védők táborához. Sem a bétákkal sem az teljes verzióval még eddig nem volt semmilyen gondom egyszer nem fagyott meg nem volt kékhalál.... Nekem is netezés közben a 4 ből 1,8 giga ramot megeszik, de csak addig amíg nem érzi úgy, hogy nem lesz elég a memória, akkor elkezdi kiüríteni a memóriából a fölös cuccokat, addig minek terhelje fölöslegesen a gépet? Jah és olyan gondom se volt, hogy egy program nem indult volna illetve azt ne lehetett volna megoldani kompatibilitási mód váltással...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. rabib
2010.03.25. 21:54
nalaszi: Sajnos ez úgy nálam nem működik, próbáltam, mivel a processzorom, a jó öreg kétmagos Intel Pentium D820 nem támogatja a virtualizációt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. nalaszi
2010.03.25. 22:01
rabib
Világos. Ez esetben ez nem lehetőség. Pedig az Ultimate ára kicsit elviselhetőbb ha úgy vesszük, hogy kapsz vele egy XP -t is.
Viszont ha jól tévedek az a proci LGA 775 -ös. Vegyél egy Core2Duo -t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. NTomi
2010.03.25. 22:01
rabib.
Már van virtualizáció nélküli XP mód is tudtommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Krityu
2010.03.25. 22:01
rabib:
[LINK]
Már nem kell hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. rabib
2010.03.25. 22:06
nalaszi: kb. 1 hónap múlva tervezek venni Core i5 750-et.

NTomi, Krityu: Köszönöm szépen a segítséget, nem tudtam, hogy van lehetőség úgy is erre a virtualizációra, hogy nem kell hozzá a processzor támogatása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. nalaszi
2010.03.25. 22:13
rabib
Méginkább. Ezek szerint gépcsere lesz gondolom, mivel az LGA 1156.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. once01
2010.03.25. 22:15
Nekem Win7 64-bites Ultimate oprendszerem van, a megjelenés óta használom gond nélkül. Még a 10 éves programok is futnak rajta simán, és az XP-t már régen elfelejtettem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Win7-et!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Sediqwe
2010.03.25. 22:19
Djwolf:
"
PL: A Win 7 nem támogat, game portot., És nem lehet leklónozni a (Többképernyősmódban) a képernyőt., és még sorolhatnám...."

Mi az hogy nem lehet klónozni???????????


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Sediqwe
2010.03.25. 22:20
dupe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. rabib
2010.03.25. 22:22
nalaszi: Igen, az aláírásomban benne van minden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Davzone
2010.03.25. 22:29
Élvezettel olvasom a balf@sz userek írásait
Nincs kereső? Tán olvasni kéne kicsit a képernyőn...A start menü aláljában az a kis izé ami hasonlít egy nagyítóra sztem elég egyértelmű.

Többképernyős mód sincs? Hát persze hogy nincs ha összesen egy sima DSUB kimenet van a videokarin...
Ha van több képernyő támogatás a kártyán akk meg windowsgomb + p ,de a jobklikk képernyőfelbontás részben leis van írva.Még azt is álithatod hogy a 2 képernyő hogy helyezkedik el a másikhoz képest...

A winxp modehoz már nem kell virtualizáció,és a pro verzióval is megy nem csak ultimattel.

A memóriakezelés pedig nem hasonlitható az xp-hez,ugyanis minden gépnek más mert figyeli hogy a userek milyen programokat mikor,vagy milyen rendszerességel használnak,és előtölti őket a memóriába hogy ha elinditod gyorsabban betöltsön. Nem hülye ötlet igaz?
Ha sok ilyen program van akk alapba is használhat 3 giga memót a gép,de amint elinditasz egy gamet már ki is üríti...Nem hülyék tervezik a windowsokat elhihetiket,de 2010ben nem egy 5 éves gépre fognak tervezni.Általában előre gondolkodnak az emberek így valószinüleg 2év múlva is versenyképes lehet a win7 ha ezt szokta meg valaki és nem akar megin 40ezret költeni a kövi verzióra csak azért hogy a legújabb legyen meg neki.

Sztem senkinek nincs joga fikázni amíg nem tud jobbat csinálni helyette.HA nem tetszik nem kell megvenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. TescoZsomi
2010.03.25. 22:33
Höhöjj, mennyi panasz, és a 3/4-e User error... Kéremszépen aki nem tudja hogy müxik, az vegyen a Dell-től hülyeálló előretelepített konfigot 24/7 supporttal.

Ez már itt Amerika!?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Peterku
2010.03.25. 22:35
Djwolf, az ilyen stílusban és nyelvi igényességgel megírt leveleket kinyomtatásuk után nem a felsőbb vezetéshez szokták továbbítani, hanem kiragasztják őket a falra, hogy mindenki röhöghessen rajtuk az irodában. Komolyan, láttam már ilyet. Ha valaki veszi a fáradságot, és szakszerűen válaszol a szösszenetedre, akkor az is kikerül a falra, és így az egész még röhejesebb. Google is your friend: gyakorlással meg lehet tanulni igényesen fogalmazni és levelet írni.

Egyébként én nem tapasztaltam egy problémát sem. A Win7 nagyon jól testreszabható, kb. 500 MB RAM-ot eszik az amúgy 1 GB-os MSI Windemen. Majdnem minden extrát kikapcsoltam. Most úgy néz ki, mint a Win2000, és jó gyors. A régi programokat pedig régebbi windows-os beállításokkal is telepítheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. nalaszi Davzo...
2010.03.25. 22:42
Davzone:
Ezzel gyakorlatilag teljes egészében egyetértek amit a win7 -ről írsz az abszolúte rendben is van. Viszont felejtsük már el ezt a debil baromságot, hogy "Ha nem tudsz jobbat csinálni bla bla bla..." Ettől falra mászom ugyanis! Szóval akkor az emberiség 99.99% nem mondhat véleményt nagyjából SEMMIRŐL?!
Szóval te megeszed a szar kaját is mert - teszem azt - nem tudsz jobbat csinálni? Ha valamit használok akkor hadd mondjam el róla a véleményemet akkor is ha amúgy nem értek a készítésének a módjához.
Bocsánat az erős off -ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Cobrusz
2010.03.25. 22:43
tesco jól mondja

user error semmi más
eddigi legjobb rendszer
stabil gyors megbízható szép

xp mehet a levesbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. HD_1080p
2010.03.25. 23:04
Tapasztalataim alapján:
Aki játékra használja a gépet annak Vista, aki multimédia és irodai munkára használja annak pedig win7-et javaslok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Davzone
2010.03.25. 23:10
nalaszi:
Igaz igaz,totál ok amit mondasz csak úgy értem ,hogy akik ilyen hangon mernek írni valamiről azok inkább fogják be.
Ugy irnak róla mintha értenének hozzá pedig alapvető dolgokat nem tudnak,és még olvasni sem olvassák el amit kiír a szerencsétlen gép a képre.
Persze nagyon kevesen vannak akik tudnának jobbat írni(valszeg ők megis teszik) de az ilyen alapvető dolgokra inkább kérdezzenek rá előbb ha nem találnak valamit ,nem kell egyből fikázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Matthewsz
2010.03.25. 23:22
Kicsit off, de miért szidta mindenki a vistat régen? Én elég sokat használtam, és abszolút hibátlan rendszer, ugyanaz mint a 7, csak más a tálca meg egy-két apróság. A memóriazabálás nem indok, 2 gigával zökkenőmentes volt, és a 7-es is igencsak hasonló cipőben jár memóriahasználatban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Matthewsz
2010.03.25. 23:22
2x
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. CYril
2010.03.25. 23:24
részemről akkor fogok áttérni a win7-re ha már muszály lesz... Xp-re is akkor tértem át mikor már szinte semmi sem nem jelent meg a 98-ra...(mert ugye a 2000-et is dobós volt). Ha majd meglesznek a megfelelő javítások áttérek... Soká lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. once01
2010.03.25. 23:30
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna....

Egyetértek Davzone véleményével, előbb meg kell ismerni a dolgokat, aztán lehet reklamálni, vagy kritizálni dolgokat. Egy dolog van, hogy az XP-is szépen lassan eltűnik, mivel már öregharcos. Az tény, hogy a maga idejében a legjobb volt, de már át kell adni a fiataloknak a helyet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. once01
2010.03.25. 23:33
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna....

Egyetértek Davzone véleményével, előbb meg kell ismerni a dolgokat, aztán lehet reklamálni, vagy kritizálni dolgokat. Egy dolog van, hogy az XP-is szépen lassan eltűnik, mivel már öregharcos. Az tény, hogy a maga idejében a legjobb volt, de már át kell adni a fiataloknak a helyet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. djwolf
2010.03.25. 23:39
Akkor most Bocsánatot kérek mindenkitől.

Nekem a legelső kiadás volt meg, ami RC. Azóta nem tudom, hogy mennyit javult a helyzet. De Ezekszerint, már javítva lettek ezek a problémák. NEM TUDOM.

De, kérlek ti viszont, annyit értsetek meg, hogy amikor én feltettem a win7-et, marhára nem jött be, és csak véleményt írtam róla.

Na de majd holnap felteszem vissza az ultimate-t et. Aztán majd meglátjuk.

A Keresőről viszont., én nem a win 7 keresőjére gondolok. És, nem az indexelő szolgáltatásról.

Hanem a NORMÁLIS SZABVÁNYOS KERESŐT, PL, XP-nél :

START MENÜ, KERESÉS, FÁJLOK MAPPÁK KÖZÖTT. Pl Nem lehetett egy zenét keresni egy mappában, hacsak nem indexeltettem be.

Én Ezt hiányoltam.

A Másik, a programok Kompatibilitása, mennyire javult az RC-k hez képest?

Kérlek írjátok már meg, mert ha ezek már megjavultak akkor baromi nagy "ÉGÉS MESTERFOKON" c. a többi hozzászólásaim.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. tibszi
2010.03.26. 00:01
Hááát sajna le kell cserélnem a jó kis Win95-ömet. Pedig annyira a szívemhez nőtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. iker222
2010.03.26. 00:07
"Tiszavirág életűnek mondható a szervizcsomag nélküli Windows Vista is"

érdekes, két SP is van hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. iker222
2010.03.26. 00:07
bocs... félreolvastam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Xcepter
2010.03.26. 00:43
Na beszállok én is

Utáltam a Vistát mert minden másképp volt benne mint az Xp-be utálo ma Win 7-et mert mégjobban nem találok benne beállítási lehetőségeket

Na aki így van az fogja és csinálja meg a God módot

http://lacy.hu/windows_7/godmode_beallitasok_egy_helyen

Nagyon praktikus minden beállítási lehetőséget kategorizálva megjelenít egy ablkaban

Üdv néktek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. papus016
2010.03.26. 02:02
Djwolf

gg nekem 7600 as verzióval tökéletesen ment a képernyő duplikáció és NFS 2 is röhögve elfut minden gond nélkül. Nero hát nem a 6 van fenn igy arról nem tudok nyilatkozni de...


Véleményem szerint a Windows 7 a Microsoft eddigi legokosabb op rendszere...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. GrezsaZ
2010.03.26. 03:42
Az én tapasztalataim a következők:
Sok-sok éve XP-t használok az otthoni asztali gépen (ami már kb. 6, esetleg 7 éves körüli lehet) és nagyon-nagyon jó, de ezt szerintem nem is kell nagyon ecsetelnem nektek.
A párom és a szüleim kb. 2 éves laptopjához (Core2Duo) Vistát adtak, az egyikhez Basic-et, a másikhoz Premium-ot. Igazából nem volt velük olyan nagyon-nagy bajom, de én úgy voltam vele, hogy az én drága XP-met semmi pénzért nem cserélném Vistára.

Aztán most itt van a Win7, én pedig gépvásárlás előtt állok. Legalább 4, de lehet, hogy 6 magos proci, minimum 4 giga memória... Nyilván való, hogy már nem egy XP-t fogok rá föltenni, pláne, hogy rengeteg jót hallottam már róla, DE igenis szeretnék még több éves (mondjuk 2000 körüli) játékokkal is játszani. Most akkor mi a helyzet? Ezekkel megbírkózik a Win7 egyedül is vagy kell hozzá az XP-mód vagy külön fel kell tennem egy másik partícióra vagy winyóra egy különálló XP-t, hogy tudjak velük játszani?
Itt a kérdés főleg annak szól, hogy én másik fórumon azt olvastam, hogy az XP-mód csak az irodai programok futtatására alkalmas, játékra nem. Erről mit tudtok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. csabeszsz Grezs...
2010.03.26. 05:01
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani:
Nekem win7 ultimate 64bit van fenn a gépemen!Nagyon jó,gyönyörüen elfutnak rajta a 32bites programok is!Egyedül a 2 éves webcamerám nem akar rajta menni!Feltettem az xp-modot(csak a kamera miatt)! és ott se megy sajnos!Notimon xpsp3 van és ott tökéletesen mükszik!
Tehát nem hiszem hogy az xp mode,virtuális gépen felérne egy valódi xpvel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. TH0R08
2010.03.26. 06:05
Djwolf

Én az RC1 -es Build 7200 -as Win7 Ultimate 64bit -et használom a mai napig. Már abban is benne volt a keresés (amivel nekem semmi bajom, sőt sokkal jobban működik mint az XP idióta keresője ami még az indexelt fájlokat se mindig találta meg )

Képernyő klónozás is volt benne. A kompatibilitási problémáról meg csak annyit, hogy Nero 6-on kívül eddig minden féle nemű program elfutott rajta. Panaszom nincs rá.

Fagyás és Kékhalál is csak egyszer történt, de ez se írható a win7 számlájára, mert mint kiderült hardware hiba. Tv tunnerem bemondta az unalmast Már Asusban sem lehet bízni.

Igaz ellen példa is van, amire még magyarázatot se leltünk. Haverom gépén egyszerűen csak meghalt a win7 egyik pillanatról a másikra. Az asztalán pakolt, a gép üres járatban ment és egyszer csak kékhalál, többet elseindúlt. Reinstall, azóta megy neki tökéletesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. szedlakist...
2010.03.26. 06:36
sziasztoksegítséget kérek
win7-re feldobtam a diablo II és a cosacks-ot is feltelepíti, ha rögtön indítom akkor játszani is tudok, de a következő indításnál már szétesik a kép!
WIN7 van fent
jobb egér, kompatibilitás ismerem, mindegy melyikre állítom win95- vista sp2-ig
ugyan azt produkálja!
ötlet?

előre is kösz a profiktól
ja és az xpmód sem működik (direkt+D nem működik!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. feher.agos...
2010.03.26. 07:09
Djwolf téged nagyon átvertek, ha Win7 RC-t "52.000 Ft-ért !!!!!!!!!" vettél

amúgy meg ne féljetek, nem a winxp szűnik meg, csak frissítés nem lesz több az sp3-nál kisebb verziókhoz. attól még lehet használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Castiel
2010.03.26. 07:41
nemtudom mit izéltek..

tökéletese a win7 mindenre, még a mario is elfut nekem rajta meg a TonyHawk2.. sőt még a red alert 1 is! Soha semmi gondom nem volt még játékok vagy egyéb programok kompatibilitásával, nem úgy mint Vista-n..

de én kiadnék a win7-ből egy olyan light rendszert ami még egy p4-esen is elfut, mert van egy gép a lakásban amin muszáj xp-t használni mert a win7 úgy szaggat rajta hogy az csak na..

(és senki ne jöjjön azzal hogy vegyek jobbat, mert nem fogok azért jobb gépet venni hogy ott áll és 1nap egyszer megnézem rajta a leveleimet és írok rajta valamit majd hagyom hogy töltsön le..)

szóval erre valami megoldást kéne találni, mert nagyon sokan vannak hogy nem akarnak sokat költeni gépre és vesznek egyet 20ezerért de azon a win7 kizárt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Balucsek
2010.03.26. 08:20
Djwolf win+f és ott tudsz választani típust emailtől - mappáig képen kersztül bármit... vagy ha tudod a kiterjesztést azt is kiválaszthatod , de az is elég ha megadod ott felül hogy type:=.jgp vagy kind:=picture persze gondolom magyar win7-nél magyarosítva van, de az egyetemen angol profesionalt tudtam csak szerezni és ahhoz meg nem lehet magyar nyelvi csomagot feltenni szal nem tudom mi a magyarosított szöveg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. nyunyo19
2010.03.26. 08:24
Én sem tudom mit izéltek. Amugy csak az xp védelmében a win7 egyetlen baja hogy microsoft termék, mert máshol törekednek a visszafele kompatibilitásra, és hát itt igazából tettek rá. Én tök sok mindent csinálok géppel, vagyis mikor milyen kedvem van mindennek nekiállok, és a win7el nap mint nap ütköztem falakba, sajnos mert amugy nekem is nagyon bejön a rendszer. De hardware támogatása sem az igazi van olyan webcamom amit igy se ugysem tok win7 alatt működtetni mert nincs driver, persze ez szar indok mert forditva is van példa hogy xp driver nincs valamihez de az nem engem érintett igy engem ez a része nem bánt. Na meg az xp mód is egy vicc ha belegondoltok, hogy kompatibilis legyen és használható végülis kell az xp is bele? Szal rábeszélnek hogy váltsd le a jó xp-t és fikázd a forumokon miközben észre sem veszed hányszor kell win7 alatt is hozzányulni. Mit ne mondjak üzletben azért Bill Geci nagy !!! Anno az xp-be is kellett volna egy win95 nem? Csak vélemény volt ne essetek a torkomnak lécci köszi... Csak gondolkodtatóként irtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Alwares
2010.03.26. 09:01
Szent ég. Látom vitatkozik a sok hozzáértő

Az megy hogy mekkora a Win7 gépigénye. Ez ellen nem tudunk mit tenni és kisebb nem is lesz soha. Az hogy ennyi memóriát eszik, az mind csupán üzletpolitika. Mesterségesen gerjesztik, növelik a gépigényt, holott a Microsoftnál se hülyék dolgoznak, lazán meg tudnál oldani, hogy egy windows 7 szintű rendszer 256 RAM-on szaladgáljon. Csak hogy a piacgazdaság akkor halad ha folyamatos igény növekedés van. A Microsoft pedig időről időre megegyezik a gyártókkal, hogy vegyél ezt vegyél azt. Csúnyán állna a számítógép ipar, ha mindenki Linuxot használna és P3-as gépekkel vígan ellenne. Mert aki nem játszik, annak bőven elég lenne.
DE a PC-és játékoknál is ez az igénytelenség ezzel magyarázható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. sirpalee
2010.03.26. 09:27
Használjatok inkább ubuntu-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Terror
2010.03.26. 10:10
Csak a Desktop Window Manager process ugyanannyi memóriát eszik, mint az egész Windows 2000. Ha más nem , csak ennyi elárul mindent arról, hogy mennyire nagy ívben sz*rtak a Microsoftnál a gépigényre (már ki tudja hanyadjára).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Azrael
2010.03.26. 11:14
Sok marha úgyis megveszi, akkor meg minek vesződni vele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. azur3_88
2010.03.26. 11:32
nem bírtam ki, hogy ne szóljak be a témába, főképp azért, mert kiakadtam az egyik post-on, nevezzük djwolf "levelének". off szinten mellékesen hozzáteszem, hogy egy ilyen stílusban írt levélre nem hiszem hogy fognak normálisan reagálni. na de ha már meg lett említve, hogy rengeteg gépen win7 alatt fagyások, kék halál, kompatibilitási problémák, driver hiányok, stb. vannak, vegyük szépen sorba a dolgokat.

1.: fagyások, kék halál, driver hiányok
nem minden esetben a windows hibája, lehet szidni ugyanúgy a hadrverek gyártóit és a hivatalos gyári driverek programozóit, mivel a microsoft-nak nem célja, hogy minden hardverhez ők maguk írjanak egy windows 7 kompatibilis drivert. ha a microsoft gyártaná a hardvert, akkor oké, tényleg írjanak hozzá normális drivert. DE! vegyünk egy rossz példát, de egyéni tapasztalatból. itt van egy laptop, amiről írok. winxp alatt driver hegyeket kellett pakolni, mire elkezdett "használhatóan" működni. 2 hete teljesen összeomlott a rendszer, win7 install, hátha... láss csodát, windows update-röl beszerezte az összes drivert, ami kellett a vashoz. próbaképp rákerestem a hivatalos driverek win7 változatára, eredmény: képfelbontást nem lehetett 800x600nál nagyobbra állítani, és mondanom se kell milyen idegesítő kis felbontással egy visual studio-ban programozni pl. hangkártya drivere egyenesen kék halállal akasztott, vagy kegyetlenül recsegett minden. aztán visszatértem a windows update-s driverekhez, és most minden klappol.

2.: kompatibilitási gondok
2000-es évek előtt megjelent programoktól ne várja már el mindenki, hogy zökkenő mentesen fusson egy jelen kori, főképp modern vasakhoz írt operációs rendszerrel. Tessék használni a virtuális gépeket, nem véletlenül lettek kitalálva!!! Nézzünk innen is egy példát két klasszikus játékkal: Fifa98 winxp alatt sem volt hajlandó elindulni, nemhogy win7 alatt, és mi okozta a hibát vajon? az, hogy a program szerint túl sok memória van a gépben. kéremszépen, ez a microsoft hibája, vagy az electronic arts-é? ki programozta a játékot? másik példa: gta2 xp alatt irtózatosan szenvedett már azzal is, hogy elinduljon, legalábbis nálam. win7 alatt érdekes mód, az eredeti lemezről telepített, érintetlen gta2 normálisan fut. a rockstar tudta anno '99-ben, hogy lesz win7 vagy xp vagy akármi? szerintem nem, mégis érdekes, hogy két külön rendszeren másképp fut, az újon relatív kevesebb gonddal. ez sem pont a microsoft bűne, hogy mi hol hogyan fut. lehet az környezet, és vas függő is, valamint hogy aki írta a programot, milyen elgondolással írta. arról már ne is beszéljünk, hogy egy dos-ra írt játék miért nem fut xp és újabb rendszereken.

az operációs rendszer hardverigényeiröl csak ennyit: 1 magos procival és 1 gb rammal megáldott laptopomon relatív hasít a win7, jobban mint egy xp. viszont egy otthoni p3-asra még csak hirtelen felindulásból sem telepítek xp-t, mikor bőven elég egy win2000 is rá, nem fogok játszani rajta, de programozásra tökéletes. mindenki saját dolga milyen vasat milyen rendszerrel használ, de ha nyilvánvalóan gyenge a gépe egy új rendszerhez, akkor ne sírjon a szája, hogy így szar-úgy szar, ne használd, és ennyi, de ne is általánosítsd, hogy mindenki másnál is olyan, mint nálad. milliónyi vas konfiguráció kombináció létezik, nem lehet minden programot megírni,és úgy letesztelni, hogy minden konfigon tökéletesen fusson, hiszen akkor soha nem jelenne meg egy program sem. az hogy az sp nélküli rendszereket, és a win2000et a microsoft nyugdíjba küldi, ugyan szívfájdító egyeseknek, de érthető. nem véletlenül adták ki a hotfixeket, az sp-ket, vagy az újabb oprendszereket.

na lehet kötekedni, ha valaki nem ért egyet, elvégre relatív szabad szólás és gondolkodás van

üdvözlettel: egy magát megnevezni nem kívánó programozó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. papus016
2010.03.26. 12:13
Hogy mondja mindenki hogy win 7 mennyi memóriát zabál...

De Win 7 szerintem okos figyeli a gyakran használt programokat amiket napi esetleg óránként elinditasz pl böngésző vagy winamp vagy medialejátszó... és ahogy már előttem is biztos többen leirták ezeket előre betölti hogy gyorsabb legyen a program betöltése. ezért tűnik ugy hogy többet eszik. De amint elinditasz egy komolyab mennyiségű memóriát igénylő programot üríti is a memriát és már tölti is be az uj programot. feltöltök egy gépet a jelenleg futó alkalmazásokról és a memória kihasználtságról...

"üresjáratban"GTA IV futása közben(GTA IV alatt helikopterben a város felett...)GTA IV, Sacred 2, Lineage 2 Futása együtt

(sry ezt a gépet lcsesztem mert "fullscreen re lett téve a feladatkezelő...)


szvsz szerintem win7 nem eszik sok memóriát csak addig dolgozik belőle amig van ! amint másra kell ürít.
rGo okosabban kezeli mint XP vagy bármelyik Windows...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. 620hun
2010.03.26. 12:20
djwolf: Ahogy olvasom a levelet, úgy válaszolok, nem mindig függnek össze a mondatok.

0. Szerintem a spamfilteren fent akadt a leveled, nem fogja Steve ezt olvasgatni.

1. Téged nagyon csúnyán átvertek, ha az Ultimate RC pénzbe került neked. Megjegyzem, az RC és az RTM között még nem találtam különbséget. Nyilván van, nem azt mondom.

2. Windows 7 nem fagyott még le nekem. Kékhalál volt, kellett nekem FarmVillezni A kompatibilitási mód miért fáj neked? Ne használd és kész! Minden drivert az Update-be? Jó vicc. Bizony! Lehessen jukkártyát olvasni a CD meghjatóval! Mi az, hogy nem lehet? Meg támogassa a rendszer a benzines autók akkumulátor-töltését WiFi-n keresztül... haha. Kicsit sem vársz sokat.

6. Megállás nélkül frissül a gép:
Gyakori újraindulások? Rúgdosod azt a szerencsétlen gépet, vagy lusta voltál vírusírtót használni? És igen, a Windows 7 RC névben az RC azt jelenti: nincs kész (értelmes embereknek azt írtam volna hogy tesztverzió, de gondolom nem tudod mit jelent)

5. A RAM-ot minek tetted a gépbe, ha úgyse használhatja?

3. UAC tiltása?

Windows kereső és eszköz hozzáadása: már valaki mutatta hogy kell

Apró gondolatok:

Mi az hogy "lahikus"? Mondat végén nem lehet pont is meg kérdőjel is. "Úgy fogtok járni" <=> "Várom válaszát" Döntsd már el hogy tegezed vagy magázod! Becsődöl a Microsoft? Haha, hát nem mostanában, az szent. Az ilyen hülyéken él, mint te. Levelednek a napiszaron van kb. helye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gyuszika74
2010.03.26. 12:52
Nagyon sokan dicsérik a win7-et, ami én szerintem egy nagyon rossz rendszer. Én próbáltam
kb. másfél hónapig, de sírva mentem vissza az xp-re. A stabilitásából semmit sem vettem észre,
ugyanúgy fagyott mint az xp. A driverekkel szintén gondom volt (pl. tvkártya), pedig mindenből a legfrissebbet szedtem le. A gépem amúgy nem mondható gyengének. A win7 csak egy szebbé
tett xp. Az olyan programok, amik xp-n mentek, most nem mindig akarnak, főleg a portable
programok.Remélem, hogy kinyílik az emberek szeme és észreveszik, hogy a microsoft csak a
pénzre hajt évek óta. Gyakorlatilag kiadják a nagy semmit (vista, 7).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. sheffield
2010.03.26. 12:52
+1
kereséshez még annyit h a félreértések elkerülése végett, nem csak azt keresi ami le van indexelve, ezt ne keverjed kedves djwolf. Mindent keres ő, a kereső ( ) csak értelemszerüen ahogy oda is van irva, gyorsabban találja meg a leindexelt dolgokat. Köszönöm h szólhattam.
ui.: még egy röpke kérdés. Játszik-e vki SW Republic Commandoval és próbálta-e inditani win7 alatt? Jah meg h sikerült is-e? Állitólag vista alatt se megy, csúnya dolog. Kompatibilitás és rendszergazda mód kipróbálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. forgyu
2010.03.26. 13:12
gyuszika74 és djwolf élvezettel olvasom a hozzászólásaitokat.

Lehet, bár nem vagyok benne biztos, hogy ha ennyien írják; jó a win7 akkor a "ti készüléketekben van a hiba" és most nem feltétlen a hardveretekre gondoltam hanem az orgverre.

Sok sok évig xp-t használtam és szerettem, de tény hogy gyorsabb és jobb is a win7 mint az xp. Természetesen megfelelő hardver kell hozzá.

gyuszika74: "A win7 csak egy szebbé tett xp" -> ergo mindennek működnie kellene rajta ami xp-n ment, csak a kinézete szebb! Te magad írtad így.

Következő mondatod: " Az olyan programok, amik xp-n mentek, most nem mindig akarnak" Érdekes.

Egyébként ha nem sejteném, hogy 74-es születésű vagy azt mondanám, hogy te is és djwolf is csak egy 11 éves srác aki most ismerkedik a számítógépek és szoftverek világával!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. 620hun forgy...
2010.03.26. 13:25
Majdnem 11: djwolf aka. Farkas Ádám @network.hu ¡Viva Google!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Ereshkigal
2010.03.26. 13:28
Sosem fagyott nalam az XP, es a Win 7 sem fagy. Az instabil rendszer okai altalaban: rosszul osszevalogatott hardver elemek, rossz driverek, kaloz programok hasznalata, primitive user error.
Futnak a progik Win 7-en, siman. Amugy portable verziot mi ertelme van telepiteni desktop gepre, vagy akar notira?
Ha az XP tetszik, azt hasznalod. SP3-mal nem lesz gond. Lassan ket eve kijott, szegyellje el magat, aki csak most frissiti vele a rendszeret.

ui.: netezesre/filmnezesre/letoltogetesre/dvd-irasra es hasonlokra hasznalt notira meg valami user-friendly linuxot kell tenni (pl. Mint).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. axe
2010.03.26. 13:36
"Futnak a progik Win 7-en, siman" kapásból tudok 3 programot mondani amit muter használ nap mint nap könyvelésre és egyéb dolgokra ami xp-n kívül semmi jmáson nem hajlandó elfutni kompatibilitás stb ide vagy oda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Ereshkigal
2010.03.26. 13:40
Nos, amiket én használok, azok futnak. De elhiszem, hogy akadnak olyan programok is, amiket te említettél. Akkor tényleg marad az XP, vagy majd lesz újabb verzió.
Szerencsére az átlagember nem könyvel minden nap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. irdatlanno...
2010.03.26. 13:49
Elnézést de télleg vannak olyanok amik nem hajlandóak vagy ha mégis nem rendesen futnak egyes programok, pl a sok közül Fl Studo 9...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Fix
2010.03.26. 13:59
Lehet bennem van a hiba (én kérek elnézést) de én mielőtt megvettem csak annyi volt a lényeg, hogy kezeli-e a procim a virtualizációt. Az is csak azért mert van egy számlázó progi ami XP-re íródott ezért szükséges volt virtualizáció. De én ezenkívül nem is néztem utána mit tud a Win7 még csak az RC verziókat sem tettem fel. Csak hallottam, hogy jobb meg mindent jobban csinál meg stb. Oszt megvettem és meg néztem mit hol találok a XP-hez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Ereshkigal
2010.03.26. 13:59
FL Studio System Requirements

Minimum System Requirements

2Ghz AMD or Intel Pentium 3 compatible CPU with full SSE1 support
(or) Intel Mac with Bootcamp (running XP or Vista)
Windows 7, Vista, XP & 2000 (32 & 64 bit)


Akkor hazudnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. 620hun
2010.03.26. 14:17
Én használtam egy darabon, és simán megy Win 7-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. axe
2010.03.26. 14:19
Mind1 tény, hogy sok program van ami nem fut win7-en. Amit Ti felsoroltok egyiksem olyan program amit kimondotta n egy dologra használnak, és nem azt használjátok napi 8 órát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. axe
2010.03.26. 14:19
Még annyit, hogy lehet a könyvelőprogram is elfut win7-en de könyvelés végén egy programleállás 8óra munkát pénzt kínlódást, és 2 iskola elszámolását/könyvelését jelentené.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Fix
2010.03.26. 14:40
axe:
Az volt az első, hogy kipróbáltam és nem ment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gyuszika74
2010.03.26. 15:26
Kedves forgyu. Az életkoromat jól sejtetted, 74-es vagyok. Valóban volt egy kis ellentmondás
az előző írásomban. A win 7 annyit változtatott az xp-n a kinézetén kívül, hogy ami programok futottak xp-n, azok most nem mindig futnak rajta. Ha ez a változtatás a stabilitást, a biztonságot szolgálta volna, akkor rendben van. Én azonban mást tapasztaltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jamborka
2010.03.26. 15:30
LOL

És találtam IWIW en Farkas Ádámot Dj Wolf bece névvel

Jászfényszaru, Magyarország, 14 éves, Férfi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. ocso
2010.03.26. 16:05
djwolf-nak:

Én meg vagyok elégedve a Windows 7-tel...

Ha mindig minden kompatibilis lenne egy új operációs rendszerrel, akkor nem lenne nagy fejlődés ezen a téren sajnos. Ahogy elöttem is mondták, nem kell, hogy támogassa a lyukkártyát, aki azt használ még az vessen magára... gondolom neki jó a trabant is, hiszen az is elviszi mindenhova, csak kérdés, hogy hogyan...

Szerintem a kompatibilitás kérdés megoldása a driver, game, stb.. fejlesztők dolga...
lásd JMicron driver-rek = hulladék....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. forgyu
2010.03.26. 16:10
gyuszika74 Köszi a hsz-t. Mennyivel jobb modorú volt ez mint az előző.

Azt gondolom nem elvárható hogy minden egyes régi v. speciálisan xp-re készített program fusson az új rendszeren. Ez utópia. Azonban kicsit zavar az is, hogy egyesek lehúzzák az új os-t, miközben szakemberek, felhasználók egyaránt azt mondják ez a legjobban sikerült windows.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. prohlep
2010.03.26. 18:20
Windows önmagával sem kompatibilis. Emiatt nehéz az áttérés.

Win2003 szerverről Win2008 szerverre áttérés, ami úgy nagyjából az XP-ről való továbblépés megfelelője lenne a következő módon térhetsz át 800 felhasználó esetén.

1: beregitsztálsz a Win2003 szerverre egy XP-t, ez trivi.

2: kézzel, mind a 800 felhasználónak létrehozol hozzáférést, ez már nemtrivi

3: szintén kézzel mind a 800 felhasználó nevében bejelentkezel és valamit csinálsz, amit most nem részletezek

4: fogsz egy WIN7-es gépet és azon is kézzel mind a 800 felhasználónak csinálsz hozzáférést

5: a WIN7-es gépen kézzel mind a 800 nevében bejelentkezel és csinálsz valamit, amit ismét csak nem részletezek

6: Win2003 szervert legyalulod és ráteszed a Win2008 szerver szoftvert

7: most a Win2008 szerveren csinálod meg mind a 800 felhasználónak a hozzáférést

8: végül ismét csak kézzel, 800 ember nevében, egyesével bejelentkezel a WIN7 gépre és valamit csinálsz, amit nem részletezek

MicroSoft a 21. században ezt az őrületes kézimunkát tekinti úgy, hogy adott megfelelő migrációs lehetőséget, hogy a nagyfelhasználók átállhassanak a frisebb rendszerekre

Mindezt azért írtam le, hogy az otthoni mágán felhasználóknak legyen valami képe arról, hogy micsoda szívás a MicroSoft egy nagyüzemibb helyzetben, mint egy egyetem matematika intézete.

És közben összehasonlításként látjuk, hogy a negyed olyan erős szerveren a LINUX milyen lazán szolgálja ugyanazt a matematikus közösséget, és ...

... Linux esetént a Win2003 ... Win2008 szintű átlállás kábé így néz ki:

1: vim /etc/apt/sources.list paranccsal átírod, hogy melyik újabb rendszerre akarsz átállni, max 2 perc, ha bénázol is közben

2: apt-get update paranccsal a régi linux beszerzi az újabb verzió információit, ezt egy windows-os ember úgy képzelheti el, hogy a szervízcsomagok listáját, ez hálókapcsolattól függően max 3 perc, de akkor valami csúcsforgalomba ütköztél

3: apt-get -y dist-upgrade ez a parancs a lényeg, hálókapcsolat gyorsaságától függően nagyjából fél órán belül, de mindenképp újraindítás nélkül felinstallálódik az új rendszer

4: apt-get -y autoremove paranccsal eltávolítjuk a régi rendszer csomagjait és fáljait

Megjegyzés: gyönyörű UNIX tulajdonáság, hogy a rendszer törölhető a futó alkalmazások alól, mert a UNIX egyfelől törli a fájlrendszerből a régi rendszerfájlokat, de ameddig van aki még éppen fut és használja, addig annak továbbra is "odahazudja" a valójában már törölt fájlt, ... gyönyörű

tehát most kétféle program fut, a régóta futók a régi rendszert használják, de a régi rendszer fáljai már nincsenek benne a fáljrendszerben, csak az éppen futók látják még, és vannak a frissen futók amik az új rendszert használják

5: apt-get clean ez csak egy poroszos rendrakás, a letöltött csomagok törlése

6: és hogy a MicroSoft világ ne érezze magát mocsárig alázva, elereszthetünk egy úrjaindítást. Nem fontos, csak hadd legyen jó napjuk.

7: remélem mindenkinek feltünt, hogy a 800 felhasználóval semmit sem csináltunk. Mert a UNIX világ komatibilis önmagával, míg a Windows tényleg nem kompatibilis önmagával.

Azaz mindez ugyanígy lefut simán egy órán belül, ha 2500 felhasználód lenne.

Mindezt azért írtam meg, hogyha valai azt tapasztalja, hogy egy LINUXOS ember agyvize felforr, és valami DEHONESZTÁLÓT ír a Microsoftra vagy Windowsra nézve, ... hát akkor sajnos a stílus elfogadhatatlansága ellenére, ... de valójában totál 100% megalapozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror
2010.03.26. 19:24
...és ha mindennel végeztél Windóze alatt, akkor két hét múlva jön valami update vagy service pack, ami totál megb*sz mindent vagy server-, vagy kliens-, vagy mindkét oldalon (pedig a Microsoft szerint nem kéne), na akkor lövöd magad agyon, már ha még életben vagy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. SirAlo
2010.03.26. 23:34
Nekem mar nagyon reg fennvan a win7 de egy kekhalal sem volt vagy fagyas, meglehet valahol nezni hogy mikor telepitettem fel? Nem ertem nektek mier olyan jo ha egy xp nem kekhalalozik 1 honapig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lobster
2010.03.27. 03:52
Aki XP-s és nincsenek fenn a service packjei azokat uis hidegen hagyja a további támogatás mert eddig sem érdekelte a security...
Aki XP-s és fennvan az SP3 az továbbra is támogatva lesz...
Aki meg nem XP-s az meg hagyja békén az XP-seket.

Lehet a köv rendszerem win7 lesz, de mivel 2007 óta pöpecül megy az XP-m ezért addig nem váltok amíg nem lesz rá durva okom. Az pedig perpill nincs, minden játékom műxik, minden programom szépen megy, és 2007 óta ugyanaz az xp van fenn mindenféle kékhalálok nélkül, pedig az alaplap a ram és rendszervinyón kívül már minden cserélődött a hardverben.
Majd egyszer eljő a nap, amikor a (néha már furcsán kattogó) vinyóm megadja magát, de addig XPzek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 620hun
2010.03.27. 10:15
prohlep: Mi nem a Windows vs. Linux témát vitatjuk, ugyanis ott egyertelmű a Linux fölénye
Itt Windows 7 vs. XP van

A Linux-nak egy szépséghibája van, a Windows. Amint feleszmél az IT világ, és elkezdi a Linux szoftverfejlesztést, kidobom az ablakon a másolt Windows 7 DVD-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. lackoo1111
2010.03.27. 19:23
*marad a 64 bites Vista SP2-nél*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ricsykeee
2010.03.29. 14:15
djwolf - 2010-03-25 20:52:50De miért vegyek új hardwert ha nekem tökéletesen megfelel az a mi most, és kiszolgál. WIN7 akad., (Mármint a játékok,) XP-n megy minden. És szó szerint sok a kompatibilitási hibák.,

Jaaaaaa, és leszedek minden frissítést. És, nem az igazi.válaszom:
te most komolyan okosnak hiszed magad???
mert igen idegesítő
ha nemakarsz új konfigot venni akk nevegyél de akk oprendszert se frissits
elvégre ha neked az xp annyira tökéletes akk minek neked 7??
gondolkodj már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. arkman axe
2010.03.29. 15:24
Azért ahhoz tehetség kell, hogy valaki csak 8 óránként mentsen. (Szövegszerkesztőt, könyvelőprogramot, akármit.) Ha nem ment automatikusan a program, akkor minden nagyobb változtatás után mentek magamtól, nem valami nehéz megtanulni... Aki meg nem ment az így járt, a jól ismert "Aki hülye, haljon meg." mondatnak egy kicsit enyhített változata épp illik rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kihaennem
2010.03.29. 20:37
az a 10% mind warez be nyomja .
muhahahahahah marhára elterjedt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csalazolee
2010.03.29. 22:33
Hát azt kell mondjam, hogy azért win7 az már egy új világ.
kb 1hónapba telt megszokni, de már nekem egy xp nagyon lassú a7-eshez képest.

Ahol dolgozok, ott xp-k vannak fent, hát iszonyat jó itthon élvezni a gépem gyorsaságát.
Végre egy jó oprendszert csináltak. Bár a régi gépekre nem javaslom a win7-et mert tényleg lehet sok hiba.

Kíváncsi leszek, mikor lesz win 8, és mit fog tudni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csalazolee
2010.03.29. 22:38
Ja!

Valaki itt írta, hogy kékhalálozik az xp.
Hát ha sok programmal megpakolja az ember tele letöltött pachelt programokkal, akkor lesz is kékhalál bőven.

Ha a rendszer tisztán van tartva és vigyáz rá az embe,r 3-4 évig hiba nélkül megy az oprendszer!!!

Tapasztalatból mondom!

És a sok ingyen program és számítástechnikai újsághoz adott ingyen program jó kis gyilkosságokat tudnak csinálni egy xp-n!! Ezt is tapasztaltam.
És igenis kell frissítés, meg vírusirtó, tűzfal és mindenből több, akkor stabil oprendszert leher építeni!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. aka
2010.03.30. 07:55
>a legjobban akkor járunk, ha megvásároljuk és feltelepítjük a Windows 7-et
>a legjobban akkor járunk, ha feltelepítjük valamelyik linux disztribúciót
javítva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lajaaboy2 geban...
2010.03.30. 08:05
érdekesek a hozzászolások de szerintem én vistánál maradok egyenlőre mindent felismer pl régi lézernyomtató hp 1000-es a win7 szarik rá látja de nem nyomtat ugyanez szkennere is igaz de szerintem az xp elavult pl az én gépemen a jogtiszta eredeti xp pár hónap alatt olyan lassú mint a tetű a vista 1 év alatt minimálist lassult
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. novarobot
2010.03.30. 22:15
Örömteli perceket okozott a hozászolások átolvasása

Előre szólok én nem vagyok Win7 párti, így aki csak a pozitív véleményeket akarja elolvasni nyugodtan léphet is tovább, nem akarok senkinek gyomorproblémákat okozni!

Miért nem teszek fel a Win7-et? (az ár nem számít tisztaszoftver.hu-n nekem is járna)

Én nagyon szeretem a régi hardvereimet melyekben 2-4Gb s HDD van, sok p1 es gép xp-vel, egész gyorsak. Fut róla ez az 0-24 (20w ot fogyaszt) jobb mint egy intel atomos minipc-re kidobni x ezret.

Nemsokára lesz egy gépben 8Gb SSD (nem egy olcsó mulatság még a 8 GB- sem).

Az "hétköznap" használt gépemben 500HDD van (X4 2500MHZ AMD CPU 2GB RAM).

A win7 alapból megeszik kb 7GB minimum! Nekem ez teljesen elfogathatatlan!

Xp az általános műveletekben gyorsabb, pl. fájl megnyitás, alkalmazás megnyitás... mindenki nyisson meg egy photoshop cs4 et xp-vista-win7 alatt és látni fogja hogy az xp a leggyorsabb!

Lehet hogy a sok vistáról átálló ember sír a gyönyörtől a win7 hatására(és van is rá oka!) de ha visszatennék a régi xp-re elgondolkodnának.

Az én kis itthoni tesztemben még a win98 is szerepel, aki mesze rávert még az xp-re is, csak persze nem fut rajta semmi.

A win7 pozitívuma az alkalmazások megnyitása után viszont el kell ismerni látszik, hisz jobb az erőforrás kezelése mint xp-ben ezért tömöríteni, videót konvertálni jobban lehet benne (általában!) de több erőforrást is eszik.
Ezért xp gyorsabban reagál de lassabban dolgozik a legtöbb esetben.
Mindig alkalmazásfüggő melyik a nyerő, pl sok játék beleszól az erőforrás kezelésbe, ezért nem profitál a Win7-ből csak szenved a nagyobb erőforrásigény miatt.

Nézzük a kinézetét, én órákat töltök el a telepítés után berendezni az asztalomat, minden ikonnak meg van a maga helye, és itt minden ikon nagyobb, nekem kel még finomhangolni.
Nekem tetszik a kialakított megszokott otthonos környezet win95 óta ugyan úgy, nem szeretnék rajta változtatni.

Az ablakok is nagyon nagyok, de én nem azért vettem 24 full HD monitort hogy az egészed elfoglalja egy zavaróan átlátszó "biztosan a lomtárba helyezi ablak" amin félórát kel menni az egérrel hogy az egyik sarkából átérjek a másikba.

A színvilága teszik de xp is lehetett csinosítani, és nem csak témák telepítésével.

A start menütől rosszul leszek.

Most lehet mondani hogy mindent be lehet állítani a saját ízlésednek kis kompromisszumokkal való közelítésére, meg hogy ez a legjobban testre szabható Windows ami gondolom igaz is.

Meg elegem van az előre kapott alkalmazás keverékből, egy operációs rendszer csak az alap feladatokat lássa el. Ha valami +kel majd én telepítem, vagy legalább lehetne választani a telepítés alatt.

És így a win7 nekem nem hozott újdonságot minden amit tud idáig is megoldható volt külön programmal.


Ezek alapján hálás vagyok a Win7-nek, miatta elég motivációt éreztem hogy "kiszálljak a süllyedő hajóból" és megszabadultam a Windows szorításából.

Boldog Ubuntu Linux felhasználó lettem! Nemsokára kisebb csapattal belekezdünk egy "saját Linux" fejlesztésében mely egy picit módosított Debian lesz, kigyomlált kernel csak az ami nekem kell Max 50-100Mb+ szép grafikus felület még 50-100Mb.

Nem lesz nagyobb munka mint testre szabni a Win7-et. Persze itt nincsenek kompromisszumok, ami nem tetszik azt átírom.

Szegény Microsoftot 1 percig gyászoljuk és végre minden gépemen ugyan az a operációs rendszer futhat, csak a kiegészítő programok különböztetik meg a szervergépet a laptopot, és az asztali pc-t

Még egyszer köszönöm Win7, nélküled nem ment volna. Mint a világ leggyorsabb futója köszöni az őt üldöző kutyának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szaga
2010.04.02. 07:44
Uhum! A Vista tenleg nem nagy eleto. Latszik hogy a Microfos csak gazdagodni akar hiszen 4 ev alatt 3 op rendszert is kiadott. Aszthiszem ha igy folytatjak sokan atmennek a Linuxra vagy mas OP rendszerre. Bar en feltettem az Ubuntut es hat enyhen szolva tonkrebas...a a laptopomot!! Aszthiszem a Linuxnak (nalom legalabb is nincs jovoje). Egyenlore a hivatalos XP-m utan (amit most a fiam hasznal a gepen Win 7 van amivel nagyon megvagyok elegedve. Persze ha igy folytatya a Microfos hat inkabb veszek 1 MacBookot. Hawk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!