iPon Hírek

A régi Windowsok jövőjéről és a magyar Hotmailről

Dátum | 2010. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft háza tájáról néhány új hír érkezett, amelyek közül az egyik a régi Windows operációs rendszerek jövőjével kapcsolatban ad némi információt, míg a másik a hotmail.hu, azaz a magyar Hotmail elindulásáról számol be.

A régi Windowsok napjai meg vannak számlálva

Öt hét múlva, július 13-án ér véget a Windows XP 2. szervizcsomagjának (SP2) és a Windows 2000 operációs rendszernek a támogatása. A Microsoft az újabb operációs rendszerekre vagy szervizcsomagokra való frissítést javasolja ügyfeleinek.

Azok a Windows verziók, amiknek megszűnik a támogatása, nem kapnak több frissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Ez vonatkozik azokra a biztonsági frissítésekre is, amelyek célja, hogy a számítógépet megóvják az ártalmas vírusoktól, kémprogramoktól és a személyes adatok eltulajdonítására alkalmas egyéb kártevőktől.

A Windows XP rendszer Általános terméktámogatása 2009. április 14-én lejárt, azóta csak a Meghosszabbított támogatási szolgáltatáson keresztül kerülnek díjmentes biztonsági frissítések a támogatott szervizcsomagokra. 2010. július 13-tól a biztonsági frissítések már kizárólag a Windows XP SP3 szervizcsomaghoz készülnek el, mivel az SP2 szervizcsomag támogatása aznap lejár. A Windows XP SP3 támogatása 2014-ig érvényes.

A Windows 2000 terméktámogatása 2010. július 13-án végleg megszűnik, e termékre támogatási szolgáltatás ­– a Terméktámogatási szabályzatnak megfelelően – már nem lesz elérhető.

Aki számítógépét még a támogatás befejeződése előtt frissíti, gondoskodhat arról, hogy az naprakész maradjon, és megkapja a szükséges és ajánlott biztonsági frissítéseket. Biztonsági szempontból a legjobb megoldás, ha a felhasználó a Windows 7 operációs rendszerre tér át.

Aki a Windows XP nem támogatott verzióját vagy a Windows 2000 rendszert használja a támogatási időszakok lejártát követően is, annak számítógépén a Windows továbbra is el fog indulni, de rendszerfrissítések hiányában sebezhetőbb lesz a biztonsági réseken keresztül érkező esetleges támadásokkal szemben.

Hotmail.hu: ha gyors vagy, még szabad az általad regisztrálni kívánt e-mail cím

A Hotmail.com domain néven elérhető levelező szolgáltatás néhány hete újult meg, ahogy arról már mi is beszámoltunk egyik korábbi hírünk keretein belül. Nemrégiben egy másik újításról is lerántotta a leplet a Microsoft: végre elérhető a magyar Hotmail is, amely gyakorlatilag ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint hotmail.com domainen lévő társa, azzal a különbséggel, hogy a valaki@hotmail.com helyett itt már valaki@hotmail.hu formátumú e-mail címet regisztrálhatunk és teljes egészében magyar kezelőfelület mellett olvashatjuk, írhatjuk, illetve menedzselhetjük leveleinket.

Hotmai.hu - A magyar Hotmail.
A szolgáltatás keretein belül az e-mail cím mellé korlátlan postafiók kapacitás jár, illetve arra is lehetőség van, hogy különböző e-mail postafiókjainkat a Hotmailen belül egyesítsük. A rendszer hatékony Spam szűrővel áll a felhasználók rendelkezésére és könnyű együttműködést kínál a Windows Live Messenger szolgáltatással is. A felhasználói fiókot internet-képes mobiltelefonról is könnyedén elérhetjük mobil webböngészővel, Nokia Messaging szolgáltatással vagy Blackberry ügyfélprogrammal is.

Az érdeklődők itt találják a magyar Hotmailt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. orultspany...
2010.06.11. 11:38
typo a képaláírásban: Hotmai[l]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iceblade
2010.06.11. 11:39
én azt az időt várom amikor a windows 7 támogatása jár le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2010.06.11. 11:45
És végre már nem rohad attól le hogy szóköz/ékezetes betű van egy csatolmányban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2010.06.11. 17:15

"A Windows XP SP3 támogatása 2014-ig érvényes."

2014-ben bejelentik, hogy micsoda nepszeru a Win7, hiszen majdnem mindenki attert ra.

"Biztonsági szempontból a legjobb megoldás, ha a felhasználó a Windows 7 operációs rendszerre tér át."

Biztonsági szempontból a legjobb megoldás, ha a felhasználó UNIX ALAPU operacios rendszerre ter at, mint Mac OS, Linux-variansok, BSD, Solaris, stb.

Biztonsagi megfontolasokbol Google alkalmazott csak akkor hasznalhat Microsoft rendszert, ha kifejezetten az a munkaja, hogy egy honlap hasznalhatosagat ellenorizze.

Ez azert valamit jelent, nem?

Vagy megvarjuk, mig a gyulolet-torvenyt kiterjesztik a Microsoft rendszrek vedelmere is?

Elvegre lelkileg milyen elvetemult ember az, aki nem elegedett a Microsoft szakmai teljesitmenyevel!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!