iPon Hírek

A rendőrség nyomoz a TvNetWork tőkeemelése miatt

Dátum | 2010. 05. 20.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A rendőrség 2008-ban a vám- és pénzügyőrségtől kapott iratok alapján kezdte meg a nyomozást a TvNetWork ellen tőkebefektetési csalás megalapozott gyanúja miatt, a nyomozás jelenleg az iratok beszerzésénél és a tanúk meghallgatásánál tart. Az ügynek jelenleg egyetlen gyanúsítottja van, őt azonban nem nevezhetik meg - erősítette meg a Napi információját Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. Lapunknak egy a cégben régebben tulajdonos, tanúként kihallgatott kisrészvényes elmondta: a nyomozás egy korábbi tőkeemelés kapcsán zajlik, őt ugyanis erről kérdezték meg, amikor behívták meghallgatásra. Ezt a társaság gazdasági igazgatója és igazgatósági tagja, Nemes Attila is megerősítette a Napinak, hozzátéve, nagyon kellemetlen számukra, hogy sorban hívják be a rendőrségre a kisrészvényeseiket. Nemes ugyanakkor azt mondta lapunknak, hogy a rendőrség téved, a tőkeemelés valós volt, hiszen ebből a pénzből vásároltak utána több hálózatot is.

A TvNetWorknél 2007. október 29-én tartottak rendkívüli közgyűlést, ahol zártkörű tőkeemelésről is döntöttek. Ennek keretében kétmillió darab, egyenként száz forint névértékű törzsrészvényt jegyezhettek a tulajdonosok 300 forintos darabáron, 2007. december 12-ig. A részvényesek 1-4 darab részvényig egy darabot vehettek, efölött viszont ötdarabonként jegyezhettek egy darabot. Az aktivitás azonban nem volt túl nagy a kisrészvényesek részéről, mivel a cég 2008. áprilisi bejelentése szerint a kibocsátott kétmillió új részvényt teljes egészében a jegyzésére kijelölt ICE DSL Kft. vásárolta meg és utalta át a papírok ellenértékét.

A cég részvényeinek árfolyama ebben az időszakban a 260 forintos szintről 360 forintig emelkedett, egy év múlva azonban már ismét 260 forint közelébe zuhant vissza. Természetesen az árfolyam mozgásában jelentős szerepe lehetett a közben kitört válságnak is, amit azért fontos figyelembe venni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. downhill
2010.05.20. 16:44
a digi után is nyomozhatnának már, gyanusan alacsonyak az árai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dimiona
2010.05.20. 17:28
DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zsolt501
2010.05.20. 18:03
Én meg azt nem értem hogy itt szegeden megvették a a digisek a teljes tvnetwork hálózatot erre az egészet lecserélik az ő hálózatukra, csak tudnám hogy akkor minek vették meg a hálózatot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven...
2010.05.20. 19:40
A hálózat megvásárlásával egyben piacot (előfizetőket) is vásároltak. Másrészt a kábelcsatornák, kábelalagutak birtoklása igen sok pénzt ér, sokat kérnek a már meglévő közművek tulajdonosai azért, hogy az alagútjaikban elhelyezhesd a kábeleidet.

Aztán meg, ha jól tudom, a tvnetwork koaxot használt, a Digi pedig optikát fektet le. Koaxon nemigen lehetne biztosítani a 80/25-ös max. sávszélességet.

downhill: Illik hozzád a nicked.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!