iPon Hírek

A RIAA is temeti a DRM-et?

Dátum | 2009. 07. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Legalábbis egy szóvivőjük tett egy kijelentést, de ettől még a kérdőjel és a kételkedés maximálisan indokolt. A fájlcserélők elleni pereket is temették már, aztán mégis folytatták. Mi több, saját magukat és temették már, és mégis itt vannak mind a mai napig.

Így tehát a legteljesebb fenntartásokkal kezeljük azt a tényt is, hogy Jonathan Lamy, a szervezet fő szóvivője egy interjú során, amikor is a DRM-ről faggatták, egyszerűen annyit felelt: "A DRM halott, hát nem?".

Ami minden valószínűség szerint egyszerűen csak a rendkívül vonakodó, kénytelen-kelletlen elismerése annak a ténynek, hogy a legtöbb nagy online zeneforgalmazó - iTunes, Amazon, Napster és Walmart - mind végleg megszabadultak a DRM-től, ahogy sorra felismerték, hogy a vásárlóik azt igencsak ellenszenvesnek találják. Tekintve, hogy alapból is erőteljesen korlátozza a számok puszta hallgathatóságát, és az ellenőrző-szerverek lekapcsolása esetén akár véglegesen is, ez nem is csoda.

Ettől függetlenül azonban a RIAA akkor is csak a RIAA marad. Az, hogy most elismerték ezt - ami pedig már igen régóta tiszta és világos tény volt -, nagy valószínűséggel semmi egyebet nem jelent azon túl, hogy konkrétan ennek a modellnek a csődjét talán (és azt is csak talán) belátták, de ettől még biztosra vehetjük, hogy amint ki tudnak ötölni egy jobbat, máris elő fognak állni vele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Banzin
2009.07.21. 11:37
VISSZA A HIRHEZ

Tulajdonképpen a riaa egy legálisnak tartott maffia. Hadakozik a letöltőkkel tehát elméletileg védi a kiadókat, akik ezért zsíros pénzeket tolnak a zsebükbe, ha nem is közvetlenül. Bár a maffiának meg van az az előnye, hogy ha gáz van ténylegesen is lépnek. A riaa azonkívül, hogy milliókat költ perekre nagyon sok mindent nem tudott felmutatni egy-két használhatatlan baromságon kívül.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!