iPon Hírek

A Rockstar több trillió dollárt törölt a csalók fiókjairól

Dátum | 2016. 10. 27.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Jobb későn, mint soha, szokták mondani – talán így gondolták a Rockstarnál is, mikor végre válaszlépéseket tettek a sokszor jelzett csalók, hackerek és modolók ellen a GTA Online-ban. Az érintettek játékbeli, virtuális bankszámláiról dollártrilliókat szipkázott ki a stúdió. Nyilván az sem véletlen, hogy egyidejűleg frissítették a fiókok felfüggesztésével és kitiltásával kapcsolatos irányelveket is: az ideiglenesen bannolt játékosok visszatértükkor üres karaktereket, tárhelyeket találnak, nem lesz semmilyen tulajdonuk és az elért eredményeiket is törlik. A Rockstar support-oldalán szerepel egy kérdés, amit minden bizonnyal sokszor feltettek mostanában nekik: „Miért kaptam egy olyan figyelmeztetést, mikor beléptem a játékba, hogy a jogtalanul szerzett pénzemet eltávolították a játékbeli számlámról?” A válasz sajnos nem valami olyasmi, hogy „mert csaltál, te koszos csaló”, hanem szép udvariasan elmagyarázzák, hogy a játékbeli környezet tisztességessége érdekében eltávolították ezeket az összegeket, mivel az adott fiók tartalmazott ilyen forrásból származó bevételeket. Egy különösen sikeres csaló képet is közölt Twitter-fiókján, a Redditen pedig valaki azt állítja, hogy 94 milliárdot vesztett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Benny
2016.10.27. 10:13
ó szegény csalók. Mi lenne ha minden cég úgy állna a szaros csíterekhez mint a blizzard? Aki csal, perma ban nincs rinya. Az, h ki mit csinál single játékban nem izgat, de ha elb*ssza a másik player játékélményét mert csal akkor ki kell bannolni a francba és nem elvenni az összecsalt játékpénzét. Jah, h akkor nem költ a kis szaros többet a játékra és ezért szívjanak azok akik szabályosan játszanak. Értem. Többek között ez is ölte meg pl a divisiont mert a fejlesztők túl lámák, h érdemlegesen fellépjenek ellenük vagy szarnak rá. Sajnos egyik sem megoldás. Jó lenne ha a fejlesztők rájönnének már végre erre mert egyre jobban idegesít és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. masko Benny
2016.10.27. 12:36
Nem vagy egyedül. Ék csak azért nem játszok GTA Onlinenal , mert hallottam hogy sok a csaló. Más játékokban is ez probléma, de sajnos reportoláson kívül sokmindent nem lehet tenni ellenük. A fejlesztők felelőssége, hogy tisztán tartsák a közösséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SeaQR
2016.10.27. 12:40
Mikor utoljára játszottam online, belépés után közvetlenül a fürdőszobámba beleszállt egy vadászrepülő, utánna lementem a garázsomba ahol olyan járművek voltak amik nekem nem voltak meg és mindegyik pattogott fel-alá. Aztán kimentem az utcára, döglött galambok potyogtak az égből és mindegyikben volt néhány ezer dollár. Ez volt a pont az i-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pdx06
2016.10.27. 12:44
Velem is megtörtént ez, de még a zuhany alól is kilőttek. Amíg nem bannolják ki véglegesen az összes csalót addig nem játszok vele. Azt is ki hiszi el hogy egyeseknek 5 másodperc alatt sikerül végigvinni egy stunt racinget? Mert a rekordok között ilyen idők szerepelnek, magyarul a check pointokra spawnolnak. De az ilyen 9999-es szintű emberkék is nevetségesek. Legalább ilyen könnyen kiszűrhető játékosokat letilthatnának örökre, de még a megyét is ahol laknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kajafun
2016.10.27. 13:27
Én is játszottam egy ideig, de mivel totál csiter volt a közösség én abba is hagytam. Talán most vissza nézek hátha játszható már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. errorcode0... Kajaf...
2016.10.27. 13:49
Nem játszható. 2 hete mikor utoljára belogoltam 3/3 játékban volt, nem egy csaló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. noPublicFG
2016.10.27. 13:57
Ez egy helyes döntés volt...
Kb kétszer találkoztam csalókkal. Soha, semmi hátrányom nem származott belőle. De amint találkoztam valakivel, már böktem is a "find new session" gombra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. i2k010
2016.10.27. 15:10
És ez most helyes lépés volt?: NEM.
A helyes lépés a fiók teljes törlése kell legyen, nincs alternatív jó megoldás.

Egy ilyen csíternek mennyi idejébe is kerül újabb 100 milliót "feltolni" a virtuális bankszámlájára... túlozzak?: 5 mp elég sok idő volt?

Mert bizonyára olyan eszközöket használnak, amikkel kábé 1 klikk, vagy gombnyomás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Dante73
2016.10.27. 17:21
Én ezért nem játszok úgy 10-12 éve online játékokkal. (4 kivétellel; BSGO, TDU1-2, The Crew) Nincsen szükségem arra, hogy a csalók miatt bosszankodjak. Crisis onlinba, nem is láttam a 2 pixel "magas" játékost, (nem akkora volt, csak akkorának láttam a távcsőben, ha mégis megtaláltam) aki sorban head-shotot osztogatott, ahányszor csak re-spawnoltam, stb. Minek? Én nem csalok, nem csak online, de offline sem, (elveszi a játék lényegét, ugyanis) és nem is értem azt, aki így "janizik"... Inkább nem játszom. És az említett játékokban sem tolom az online versenyeket, mert ezekben sincs értelme, a 0,002-es köridoket úgysem tudom megverni... (BSGO-ban meg kevés a csaló, ha mégis van, akkor kikerüli mindenki az ismert csalót, vagy egy-egy klán rászáll, és csapatosan vesszük el a kedvét a csalástól.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. drift3r91
2016.10.28. 03:33
RÁm például dobálta egy cheater a pénzeszsákot elfutok de akkor is elér 5000 dolláronként, szal én megérdemelném h azt elvegyék de én nem csaltam. Itt nem a pénz a baj hanem az örökéletmódú lámák stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2016.10.28. 14:08
Létezik olyan Btk. kategória, hogy közbizalom elleni bűncselekmény. Aszerint kellene eljárni az összessel, legalábbis lecsukatni párat elrettentésként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dante73
2016.10.28. 15:10
Asagrim!
A börtönt kicsit túlzásnak érzem, de itt is ugyan az a helyzet, mint a valóságban. Amíg a lebukás veszélye kicsi.... Bár nem értem, erre hogy nem tudnak számitástechnikai megoldást találni? Paraméterezem a sebzés mértékét, sebességet stb, és ami kilóg, azt automatice 24óra ban, 2. alkalommal 48 óra, vagy 168 óra, majd egy hónap. Utána el lehet gondolkodni, hogy vagyok-e annyira szarrágó, hogy létrehozzak egy csíter-szervert, és a megjelölt játékos csak ott játszhat a csalók közt, vagy kapjon egy végleges kitíltást. Szeintem, mikor a harmadik játékja olyan, hogy az győz, akinek jobb a csaló programja, vagy ügyesebb, mint csaló, a negyediknél már eszébe nem jut, hogy csaljon. És ez az egész EULA kérdése, mert ha benne van a játék elején, és elfogadod a telepítésnél, akkor sírhatsz a bíróságon, vagy anyunál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2016.10.29. 05:55
Én sem értem miért nem lehetne egy robot moderátort építeni a multiplayerekbe, tehát beleprogramoznának egy szoftvert ami figyeli a szokatlan dolgokat. Például megadni egy időintervallumot amin belül lehetetlen egy versenyben célba érni, esetleg egy maximumot aminél hirtelen lehetetlen nagyobb pénzt keresni a játékban, és mindenféle nem megszokott dolognál, eredménynél automatikusan bannolná a játékost. Vagy minimum egy report gombot, és aki profiljára érkezne minimum 100 riport azt kitiltanák egykét hónapra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vizion
2016.10.31. 20:07
Online én is csak MWO-t játszom. Ott kultúrált a helyzet, figyelnek a csalókra, sőt, amit lehet a server számol és tart nyilván, így sok kiskaput be is zárnak a csalók elől. Makrók vannak, engem nem izgat, annyi előnyt nem jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!