iPon Hírek

A Rune folytatásának tervei

Dátum | 2012. 04. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Rune fejlesztője, a Human Head elárult pár részletet terveiről a 2000-es fantasy akció-RPG folytatásával kapcsolatban. Ted Halsted, a stúdió egyik alapítója elmondta, hogy modernizálni szeretnék az eredeti harcrendszert, és kihangsúlyozta a multiplayer fontosságát is. Megígérte, hogy a Rune megmarad külsőnézetes akciójátéknak, és rengeteg közelharc lesz benne. A harcrendszer továbbfejlesztése azt jelenti, hogy az akció pörgősebb lesz, ugyanakkor sokkal több taktikai opció áll majd rendelkezésünkre. Nem csak magán a multiplayeren lesz nagy hangsúly, hanem annak klán részén is, harcos törzsek csatáznak majd egymással a játék világában.

Halsted arról nem nyilatkozott, hogy mikor és milyen platformokon fog megjelenni a játék, de azt elárulta, hogy a múltban egyszer már közel álltak egy folytatáshoz. "Nem nevezhetem meg a résztvevő cégeket, de a 2000-es évek elejétől közepéig szerződésben álltunk egy kiadóval a Rune 2-vel kapcsolatban. Miután ezt a kiadót felvásárolta egy másik, a producerük új főnöke ránézett a játékra, és azt mondta, hogy mindennek mennie kell a kukába, amiben kardok, vagy varázslatok szerepelnek, mert ez a műfaj már halott, és felbontotta a szerződést."

Halsted arról sem beszélt, hogy ezúttal lesz-e kiadójuk, ezért esetleg szóba jöhet, hogy más módon fogják finanszírozni a játékot, pl. a Kickstarter segítségével. A Human Head másik jelenlegi projektjével, a Prey 2-vel kapcsolatban elég nagy a bizonytalanság, a kiadó, a Bethesda nemrég jelentette be, hogy bizonytalan időre befagyasztották a fejlesztést, miután a két cég vitába keveredett a szerződéssel kapcsolatban.

A 2000-es Rune

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. dongo84
2012.04.27. 20:34
Nagy kedvenc volt, verhetetlen vikinges hangulattal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. reednow
2012.04.27. 20:42
"mindennek mennie kell a kukába, amiben kardok, vagy varázslatok szerepelnek, mert ez a műfaj már halott"

Ó, aki ezt állítja, az egyenesen ugorjon fejest a kukába, mielőtt még halott lesz...

Folytatást, folytatást! A kedvencem volt!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. xCube
2012.04.27. 22:34
Imádtam a Rune -t és örömmel fogadom, hogy lesz folytatás. De azért ezt a játékot nem nevezném akció RPG -nek .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fazer600s2
2012.04.27. 23:43
Single playert anno kb 4* toltam végig, mutit is szerettem és lanban is toltuk sokat. Zsír game!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gKomor
2012.04.28. 09:25
hulyere toltam en is anno, harcrendszert illetoen nezzek meg a szinten korabeli Blade of Darkness-t, masoljak le es a kesz a blockbuster jatek, hehe ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Naquile
2012.04.28. 15:19
gKomor +1

Blade of Darkness nagyon nagy volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoe01
2012.04.28. 22:48
Ez volt az a játék (mármint az első része), amivel mindig játszani akartam, de soha nem jutottam el odáig... Először nem volt gépem hozzá, utána meg nem tudtam beszerezni. de rég is volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NKing
2012.04.28. 22:54
Jah, a Blade Of Darkness! Mekkora jó még mindig. Viszont az is biztos, hogy az eredeti fejlesztők (Rebel Act Studios) nem fog hozzá folytatást csinálni, mivel feloszlott... a dolgozók egy része alakított egy bandát, akik pl a Clive Barker's Jerichot készítették, ami nem volt egy nagy szám, illetve az új Castlevania játékot konzolokra, ami megint csak nem volt nagy siker (azért a Jerichonál nagyobb volt). A Codemasters meg tuti nem fogja kiadni úgy ahogy az elsőt, mert ők már csak versenyjátékokkal foglalkoznak... Kár.

Talán majd valaki megveszi a jogot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polgi803
2012.04.30. 06:43
Na ez jó hír...nagyon bírtam ezt a gamét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!