iPon Hírek

A S.T.A.L.K.E.R. nyomdokain - nyílt bétában a Survarium

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Amikor a S.T.A.L.K.E.R. szériát fejlesztő ukrán csapat, a GSC feloszlott, a fejlesztők nagy része megalakította a Vostok Games stúdiót, és belefogott a Survarium elkészítésébe. Az ingyenesen játszható, állandó világgal rendelkező MMOFPS fejlesztése alaposan elhúzódott: az eredeti tervek szerint 2013 végén jelent volna meg a végeleges változata. A játék most lépett nyílt bétába, a hivatalos weboldalról már le lehet tölteni a klienst és ki lehet próbálni. A közeljövőben játszódó darab története szerint a Földet hatalmas ökológiai katasztrófa sújtotta, melynek okai ismeretlenek. A zöld apokalipszis nyomán a civilizált területeket visszahódította a természet, a városokat áthatolhatatlan erdők veszik körül, miközben eszüket vesztett állatok támadják az ipartelepeket, katonai bázisokat, raktárakat és erőműveket. Különös növények és gombák törik át a betont és az acélt. A tudósok tehetetlenül állnak az események előtt, miközben összeomlanak az országok és a világ anarchiába süllyed. Ebben a környezetben csak az erősek maradhatnak életben. A nyílt bétában egyelőre a Team Deathmatch és a Battery Retrieval (egyfajta Capture the Flag) játékmódokat próbálhatjuk ki, de a fejlesztők elmondása szerint hamarosan szabadon is mászkálhatunk majd a világban, szörnyekre és mutánsokra vadászva, hasonlóan ahogy a S.T.A.L.K.E.R.-ben is tehettük. A játék nem összekeverendő a S.T.A.L.K.E.R. szellemi utódjának kikiáltott másik projekttel, ami többször is feltűnt Stalker Apocalypse ill. Areal néven, de nem sok köze volt a valódihoz, és valószínűleg szélhámosok használták fel a nevet, hogy pénzt szerezzenek a rajongóktól. A franchise rajongóinak viszont nincs miért búslakodnia, a közeljövőben ugyanis még több S.T.A.L.K.E.R.-rel kapcsolatos hírre számíthatunk, mivel időközben az eredeti fejlesztőcsapat, a GSC újraalakult és már dolgozik egy olyan projekten, ami nagy valószínűséggel a félbehagyott S.T.A.L.K.E.R. 2.
Kapcsolódó híreink: Survarium – már lehet regisztrálni az alfatesztre Areal - Készül a S.T.A.L.K.E.R. szellemi utódja, itt az első botrány Visszatért az eredeti S.T.A.L.K.E.R. csapata
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. mikej95
2015.01.06. 18:03
Felettébb jó hírek, anno majdnem agyvérzést kaptam, amikor megtudtam, hogy az Areal-ra összegyűlt a pénz, szerencsére kiderült, hogy az is csak egy újabb csalás volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MarkCraftW...
2015.01.06. 18:13
Hmm. GameStar-tól volt kulcsom a zárt BETA-hoz, de nem indult a gépemen.
(I3 2120, 4GB RAM, R9 280)
Kéne adni neki egy második esélyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. eriol
2015.01.06. 18:49
Nekem valahogy a Stalker és a Team Deathmatch olyan messze vannak egymástól mint a SimCity és a Team Deathmatch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. St3rling
2015.01.06. 18:54
eriol: +1 szamomra is eleg erthetetlen dolgok hazasitasa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kunrichard
2015.01.06. 20:19
Stalker nyomdokain?
Hát elég messze áll a 2 egymástól. még játszottam az eső betával.
azóta annyi fejlesztés történt hogy beleraktak még pár MAP-ot nyomát sem mutatja hogy bármi köze lenne a S.T.A.L.K.E.R c játékhoz.
A hangok kb fele hiányzik, a karakterek kb olyanok mint a robotok még a szemük sem rebben szó szerint...
az akksigyűjtögetés enyhénszólva is béna.
se Conquest se CTF semmi. az RPG stílust messziről elkerüli a játék. én nem egy ilyen játékot adtam volna ki bétatesztre mert fél óra alatt ráuntam az agyatlan hentelésre és visszaléptem a Battlefield 4 be. Van mit csinálni rajta .Majd kb 5 év múlva meglátjuk mi lesz belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Denton kunri...
2015.01.06. 21:02
Bírtad fél órán át?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. srobi
2015.01.06. 21:19
2014 év végére volt korábban ígérve a freeplay mód, de mikor megkaptam én is a béta kulcsot látszott, hogy nagyon messze vannak még. Nemrég még azt is kérdezték fórumon, hogy mit szeretnének jobban a játékosok. Több pályát a deatmatch-hez vagy dolgozzanak inkább a freeplayen? Eddig mit csináltak?
"a GSC feloszlott, a fejlesztők nagy része megalakította a Vostok Games stúdiót"
"a GSC újraalakult"
Ki maradt Vostok-nál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Dr.Sharkoo... srobi
2015.01.06. 21:31
Erre én is kíváncsi lennék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crytek01
2015.01.06. 23:59
Stalker nyomdokain vs "A nyílt bétában egyelőre a Team Deathmatch és a Battery Retrieval (egyfajta Capture the Flag) " pff lol epic fail multifos.

A GSC-s arcok játékát meg epekedve várom. Remélem ezt a hulladok engine-t már rég kukázták ami a stalkereknek volt és egy full 2017-nek (remélem nem megint Stalker feeling lesz és 2025 előtt semmit se kapunk) megfelelő engine-t fejlesztenek/vesznek vagy bánom is én

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy Cryte...
2015.01.09. 13:56
Unreal-en még jól is nézne ki a Stalker 2. De biztos vagyok benne, hogy valami saját főzésű motort gyártanak Xray2.0 néven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. srobi
2015.01.11. 09:39
Engem nem a grafika miatt fogott meg a stalker. Anno mikor meghalt a videókártyám és a régi radeon 9250-est kellett vissza rakni kis trükközéssel még azzal is elindult a játék. Nem a fűszálakat szoktam számolgatni egy játékban. Freedom fighterst kb 6-odjára vittem végigfele mireészre vettem, hogy szögletesek a felhők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!