iPon Hírek

A SanDisk olcsó pSSD-i

Dátum | 2008. 06. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A cég ezúttal a költségkímélő kategóriát vette célba; legújabb háttértárait ugyanis kifejezetten olcsó ($250-$350 közti) kisgépekhez (pl. netbookokhoz) alkotta meg.


Ennek megfelelően ezek viszonylag szerény tárkapacitással bírnak ugyan (4, 8 vagy 16GB), viszont ennek megfelelően kellően olcsóak is tudnak lenni (bár konkrét árakat még nem mondtak); sebesség terén 39MB/s-el olvasnak és 17MB/s-el írnak. A modulok között egyaránt akadnak sűrűbb többszintű cellás (MLC) és gyorsabb egyszintű cellás (SLC) darabok is. Amint pedig azt a kis "p" is mutatja a nevük előtt, valamennyien PATA csatlakozást használnak - megjelenésük pedig augusztustól várható.

Természetesen az említett célcsoportként szolgáló kisgépeknél nem ritka az sem, hogy kizárólag SSD-ket használnak hagyományos merevlemezek helyett - ahogy teszik azt például a jelenlegi Eee PC-k is a maguk 2GB-os szilárdtest-háttértáraikkal. Ezt a keresletet pedig érthetően megpróbálja kihasználni, aki csak tudja - például az Intel is a saját SSD-ivel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 20:19
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!